Dorota 24.06.2002 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Robię blat kuchenny z wylewki betonowej pod kafelki, chcę jednak by ranty tego blatu pozostały nieobkafelkowane. Co zrobić aby beton uzyskał idealnie gładką szklistą powierzchnię jak kamień? Czy istnieją jakieś środki uszlachetniające? Czym to potem zaimpregnować? Ciałabym również uzyskać inny kolor niż szary, czy mogę do wykończenia użyć cementu białego z dodatkiem pigmentu? Błagam poradźcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ułan 24.06.2002 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Może fugą, tą samą co do kafli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 24.06.2002 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Kiedyś szalowaliśmy taras na deski była położona folia.Po rozebraniu szalunku beton pod spodem bylidealnie gladki tylko gdzie niegdzie były pęcherzyki powietrza.Ale czy na boku da się uzyskać taki efekt-nie wiem.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 25.06.2002 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 też myslałem o foli ,mam taki strop gdzie na deskach byla folia.Ale to było w poziomie ale ten brzeg blatu jest w pionie i myslę że ten sposób trzeba odrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pabllo 25.06.2002 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 Może po wykonaniu blatu np. z dodatkiem pigmentu albo gresu szlifować (przepraszam za niefortunne stwierdzenie techniką cmentarną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abakus 25.06.2002 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 WitamDo szalunku na krawędzi wstaw pasek blachy o szerokości = grubości blatuUżywając białego cementu i pigmentów możesz układać tak beton by imitował marmur. Po stwardnieniu betonu pasek usuwasz. Powstałe ewentualne dziurki wypełniasz białym cementem.Milej zabawy Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 26.06.2002 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Ciekawy pomysł z tą blachą sam to wymyśliłeś czy masz to sprawdzone na "własnej skórze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.06.2002 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Juz "starozytni Rzymianie" to robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abakus 27.06.2002 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Witam Stiuki to rzeczywiście nie mój wynalazek, z tym że kiedyś wykonywano je z wapna lub gipsu. Przy wykorzystaniu cementu jest to łatwiejsze, pamiętać należy tylko by zaprawy cementowe nie były za mocne bo powstaną rysy skurczowe. Na pytanie czy sam to sprawdziłem na własnej skórze to kilka razy w to się bawiłem. Dla zainteresowanych polecam poradnik pt. TYNKI SZLACHETNE STIUKI SZTUKATERIE autor Julian Hermel Wydawnictwo Arkady 1962 rok.Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.06.2002 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2002 Abakus! Błagam o więcej informacji na ten temat. Boję się, że nie znajdę tej książki o której napisałeś. Został mi jeszcze tydzień do zrobienia wylewki!!! czas mnie goni!!!Bardzo bym chciała żeby ten blat wyszedła super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota 28.06.2002 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2002 Dziwne, ten anoniomowy to ja Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abakus 29.06.2002 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2002 Ze skanowałem dla Ciebie Dorotko dwie strony ale jak mam je przeslaćPozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts