Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Kingowo-Michałowego budowania na Wyspie :)

Recommended Posts

Oj Kinga! Jestem pod wrażeniem, że zaczęłaś opisywać swoje budowlane przygody.

Pisz, pisz dziewczyno, ja jestem parę kroków z tyłu, za Wami - czegoś się zawsze nauczę :wink: .

A tak na poważnie, życzę Ci, aby Twoje budowanie i pisanie szło jak z nut!

Czekam na ciąg dalszy.

Ela :D

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no niezły numer z tym promem, a właściwie z niemożliwością przewożenia ciężkich rzeczy :( ...a prom pamietam...w autobusie tylko można było siedzieć na czas przepłynięcia...reszta ludzików musiała wysiąść, przejść na piechotkę i tam z powrotem wsiąść :lol: ...a może to właśnie wiązało się z tym tonażem ?? :D

Jak to miło, że jest forum :D Nasze otoczenie wprawdzie podchodzi do naszej budowy życzliwie, ale kompletnie bez zrozumienia... czemu się nie dziwię :wink:

Maksiu - faktycznie na wyspie parę budów jest, między innymi miasto buduje sieć kanalizacyjną... ciekawa jestem czy np. studzienki przewożą na przyczepce po jednym kręgu, a beton kręcą na miejscu :wink:

A panów trzeźwych nie widziałam... chociaż oni się o to piwo nie prosili...

Ivonesca - Ty z drugiego końca Polski i znasz Sobieszewo? Niektórzy rodowici Gdańszczanie nigdy tam nie byli...

Dzisiaj mam luz w pracy, więc jeszcze trochę popiszę :wink:

Eska - Ty to znasz nasze przygody chyba bardziej szczegółowo niż w dzienniku :wink: A tak przy okazji, to czekam na @... Jak tam u Was postępuje?

Pewnie, że znam! Ale fajnie jeszcze sobie poczytać. Może ujawnią się jakieś ciekawe szczegóły. :wink:

A tak na poważnie, to chętnie pooglądam sobie jakieś zdjęcia z Twojej budowy. Jak tak dalej czas bedzie uciekał, to nie wiem kiedy się do Was wybierzemy, na razie pozostaje internet.

A tak w ogóle, to idę skrobnąć Ci jakąś emalię.

Pozdrowienia

Kingaa - w sprawie dostępu ciężarówek na plac budowy. Buduje się krótko a mieszka długo - więc zwróć uwagę na pozytywy tego stanu rzeczy. Mianowicie jak już wybudujecie to nie będą wam pod oknami jeździły 30 t tiry :D. A jak by zaczęły to może z kierownictwem panów od piwa dałoby się wynegocjować wymianę gości na niepijących :wink:

Pozdrawiam

Dziękuję wszystkim za miłe słowa i otuchę :)

Magi - samozaparcie to my wszyscy tutaj na forum mamy :) I wszyscy tutaj jesteśmy dzielni, zdolni i w ogóle ;)

Bogus - nam pod oknami i tak nie będą jeździły, bo jesteśmy w bocznej uliczce, zresztą tamtędy za bardzo nie mają dokąd jechać ;) No poza budującymi sąsiadami, ale nie bądźmy tacy... w końcu każdy chciałby zbudować swój domek w normalny sposób ;)

Gierga - to przy okazji odwiedzin u rodzinki zapraszam do nas :)

Kinga - a znam trochę znam :D byłam tam na OHP :lol: pracowałam w kuchni na dziecięcej kolonii....zapie* był straszny bo 12 godzin dziennie co drugi dzień (dla nieletnich niedozwolone, ale sic! to było dawno :wink: ) ..a wolne dni to spędzałyśmy sobie fajnie z dziewczynami....dużo zwiedzałyśmy...a poza tym oczywiście miłe wylegiwanie na plaży :lol: ..oj, jakie fajne wspomnienia :-)

PS.

Piękne zimowe zdjęcia!

• 2 weeks później...