czupurek 21.06.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 co do tych współwłaścicieliweź z ośrodka dokumentacji geodezyjnej i kartograficznej wypisy nt władających działkami to, będą tam dane adresowe (kosztuje cosik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 21.06.2004 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Gierga, dzięki za pocieszenie i kciuki Takie miłe słowa naprawdę się przydają Czupurku - dzięki za radę, ale problem jest taki, że niektóre działki niedawno zmieniły właścicieli i w wydz. geodezji ciągle figuruje poprzedni właściciel, czyli firma deweloperska, a oni z kolei nie chcą nam udostępnić namiarów ze względu na ustawę... Ale trudno, stwierdziliśmy, że chyba jednak nikt z sąsiadów nie będzie świnią, bo wtedy my też byśmy byli nawzajem... A tej zgody nie trzeba dołączać, tylko trzeba ją mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 24.06.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 I jeszcze jedno... jak ludzie budowali jak nie było komórek??? Odpowiedź: wolniej ... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.07.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Kinga: ceglasty Euronit i brazowe rynny moge ci pokazac... narazie tylko tyle mam z twojego planu, bo moj jest prawie identyczny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 05.07.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Maksiu - toż ja widziałam Twoje zdjęcia I właśnie w takim kolorze jak Twój ganek chcę okna, ganek i taras ewentualnie ciut ciemniejsze... Tylko zastanawia mnie głównie jak będzie się do tego miała brązowa plama w postaci bramy garażowej... A Ty w jakim kolorze planujesz bramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.07.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Kinga: jak bede mial garaz wolno stojący...z tylu dzialki.. wiec ta brama nie bedzie sie az tak bardzo rzucac w oczy... i bedzie brązowa natomiast zastanawia mnie kolor podbitki... wychodzi ze chyba jednak brazowy... a wy jak planujecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 05.07.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 natomiast zastanawia mnie kolor podbitki... wychodzi ze chyba jednak brazowy... a wy jak planujecie??? Brązowa powiadasz? Ja myślałam o tym, żeby zrobić ją w kolorze okien i ganku, ale z drugiej strony jak rynny będą brązowe... Ale podbitka będzie drewniana, więc może jednak wszystkie elementy drewniane w jednym kolorze zrobić? Pozostaje do przemyślenia Maksiu, a jakie planujecie pozostałe kolory? (bo napisałeś, że planujesz prawie identycznie jak ja...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.07.2004 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 No tak.. skoro podbitka drewniana to fatycznie można ją machnąc na taki mahon, ja u siebie planuje podbitke z pcv.. taka delikatna.. a do kolorow...elewacja .. taki piasek pustyni, może lekko kanarkowy... generalnie to sprawą kolorów zajmuje sie moja żona i nie wiem co ona tam dalej planuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 06.07.2004 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Witaj Kinga! Po przeczytaniu Twego dziennika, aż mnie korci, żeby zobaczyć te Twoją wyspę. W Gdańsku byłam kilkakrotnie, ale nie miałam pojęcia, że jest tam takie magiczne miejsce. Bardzo chciałabym je zobaczyć. Życzę powodzenia w budowie, trzymajcie się dzielnie. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 07.07.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Maksiu - faktycznie jak pcv to chyba tylko brązowa jak rynny... My się uparliśmy na drewno gdzie się da No to poza podbitką kolorki będziemy mieć takie same Tola - jak następnym razem będziesz w Gdańsku, to zapraszam Wyspa jest naprawdę niesamowitym miejscem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.07.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Witaj Kinga, niestety w tym roku pogoda nie zachęca do urlopu nad morzem i chyba będą góry. Ale jesli wrzesień będzie ładny, to może łykend w Trójmiescie, kto wie?POZDRAWIAM SERDECZNIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.07.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Kinga - i jaki ostatecznie kolor okien wybraliście? My mamy dachówkę ceglastą, rynny brązowe, okna i drzwi afromozja i podbitka drewniana też w podobnym odcieniu. Wg mnie wygląda OK....jedynie co nie za bardzo mi pasuje to brama garażowa ciemnobrązowa obok drzwi.....ale zostało nam desek z podbitki i zastanawiam się jak by nimi tą bramę jakoś obłozyć.....jak klikniesz domek w mojej stopce to możesz zobaczyć parę zdjęć ....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 13.07.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Ivonesca - kolor na który się zdecydowaliśmy to 0045M z M&S - nie ma nazwy, ale to coś podobnego do Twoich, tylko troszkę ciemniejsze - takie skrzyżowanie czekoladki i rudego A jakiej firmy masz drzwi - bo są śliczne U nas brama garażowa jest trochę dalej od drzwi, poza tym drzwi są trochę osłonięte gankiem, ale i tak ten ciemny brąz bramy mnie nie zachwyca, ale te okleiny drewnopodobne co widziałam też nie są najpiękniejsze... no ale cóż... zobaczymy, może masz rację - trzeba to jakoś samodzielnie obłożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.07.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Kinga - drzwi mamy tak jak i okna firmy Gebauer. A okna M&S tez były u nas rozpatrywane...i nawet wysoko w rankingu się pojawiły ...czekoladka z rudym....hmmm brzmi apetycznie ...czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 15.07.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Uuu, Gebauera to chyba w ogóle w Gdańsku nie ma... w każdym razie nie trafiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.07.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 no tak....faceci często nie dostrzegają różnic w kolorach....ja rozumiem jeszcze jakieś tam niuanse...ale bordo od ceglastego ....przed wysyłką towaru powinien zatem ktoś drugi sprawdzać poprawność kolorów mam nadzieję że brązowy też będzie OK pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 16.07.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 no tak....faceci często nie dostrzegają różnic w kolorach....ja rozumiem jeszcze jakieś tam niuanse...ale bordo od ceglastego ....przed wysyłką towaru powinien zatem ktoś drugi sprawdzać poprawność kolorów mam nadzieję że brązowy też będzie OK pozdrawiam Faceci rozróżniają kolory tylko mają problem z fachowym nazewnictwem . Przykładowo jak słucham żonki, która mi opowiada o jakichś: wrzosowych, chabrowych, błękitnych, lila, łososiowych, ekri itp. to dostaję delirium . Dla mnie szczyt niuansów to filoetowy, różowy i jakieś tam beżowate ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.07.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 tak. faktycznie nie wiadomo czy to, problem z nazewnictwem, czy rozpoznawalności odcieni. dla mego lubego nawet beżowy jest brązem lub pomarańczem, a co tu mówić o jakimś bahama yellou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 16.07.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 tak. faktycznie nie wiadomo czy to, problem z nazewnictwem, czy rozpoznawalności odcieni. dla mego lubego nawet beżowy jest brązem lub pomarańczem, a co tu mówić o jakimś bahama yellou Jestem trochę bardziej zaawansowany od Twojego lubego. Dla mnie wszystko podobne do żółtego, pomarańczka i brązu ale zarazem bardzo bladowate to jest właśnie kolor "beżowaty" (to taka pogardliwa nazwa dla beżowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 16.07.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 U mnie podobnie, co doprowadza mnie do rozpaczy Dla mojego męża wszystkie odcienie i niuansiki kolorów kremowych- od ecru po delikatne beże to kolor żółty! Czy granat, czy lazur, czy turkus- wszystko jest niebieskie, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts