Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Kingowo-Michałowego budowania na Wyspie :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gierga, dzięki za pocieszenie i kciuki :) Takie miłe słowa naprawdę się przydają :D

Czupurku - dzięki za radę, ale problem jest taki, że niektóre działki niedawno zmieniły właścicieli i w wydz. geodezji ciągle figuruje poprzedni właściciel, czyli firma deweloperska, a oni z kolei nie chcą nam udostępnić namiarów ze względu na ustawę... Ale trudno, stwierdziliśmy, że chyba jednak nikt z sąsiadów nie będzie świnią, bo wtedy my też byśmy byli nawzajem... A tej zgody nie trzeba dołączać, tylko trzeba ją mieć :wink:

• 2 weeks później...

Maksiu - toż ja widziałam Twoje zdjęcia :) I właśnie w takim kolorze jak Twój ganek chcę okna, ganek i taras :D ewentualnie ciut ciemniejsze... Tylko zastanawia mnie głównie jak będzie się do tego miała brązowa plama w postaci bramy garażowej...

A Ty w jakim kolorze planujesz bramę?

natomiast zastanawia mnie kolor podbitki... wychodzi ze chyba jednak brazowy... a wy jak planujecie???

Brązowa powiadasz? Ja myślałam o tym, żeby zrobić ją w kolorze okien i ganku, ale z drugiej strony jak rynny będą brązowe... Ale podbitka będzie drewniana, więc może jednak wszystkie elementy drewniane w jednym kolorze zrobić? Pozostaje do przemyślenia :wink:

Maksiu, a jakie planujecie pozostałe kolory? (bo napisałeś, że planujesz prawie identycznie jak ja...)

No tak.. skoro podbitka drewniana to fatycznie można ją machnąc na taki mahon, ja u siebie planuje podbitke z pcv.. taka delikatna..

a do kolorow...elewacja .. taki piasek pustyni, może lekko kanarkowy...

generalnie to sprawą kolorów zajmuje sie moja żona :D i nie wiem co ona tam dalej planuje... :D

Witaj Kinga!

Po przeczytaniu Twego dziennika, aż mnie korci, żeby zobaczyć te Twoją wyspę. W Gdańsku byłam kilkakrotnie, ale nie miałam pojęcia, że jest tam takie magiczne miejsce. Bardzo chciałabym je zobaczyć.

Życzę powodzenia w budowie, trzymajcie się dzielnie. :D POZDRAWIAM.

Witaj Kinga, niestety w tym roku pogoda nie zachęca do urlopu nad morzem i chyba będą góry. Ale jesli wrzesień będzie ładny, to może łykend w Trójmiescie, kto wie?

POZDRAWIAM SERDECZNIE!

Kinga - i jaki ostatecznie kolor okien wybraliście? My mamy dachówkę ceglastą, rynny brązowe, okna i drzwi afromozja i podbitka drewniana też w podobnym odcieniu. Wg mnie wygląda OK....jedynie co nie za bardzo mi pasuje to brama garażowa ciemnobrązowa obok drzwi.....ale zostało nam desek z podbitki i zastanawiam się jak by nimi tą bramę jakoś obłozyć.....jak klikniesz domek w mojej stopce to możesz zobaczyć parę zdjęć ....

pozdrawiam

Ivonesca - kolor na który się zdecydowaliśmy to 0045M z M&S - nie ma nazwy, ale to coś podobnego do Twoich, tylko troszkę ciemniejsze - takie skrzyżowanie czekoladki i rudego :)

A jakiej firmy masz drzwi - bo są śliczne :D

U nas brama garażowa jest trochę dalej od drzwi, poza tym drzwi są trochę osłonięte gankiem, ale i tak ten ciemny brąz bramy mnie nie zachwyca, ale te okleiny drewnopodobne co widziałam też nie są najpiękniejsze... no ale cóż... zobaczymy, może masz rację - trzeba to jakoś samodzielnie obłożyć?

no tak....faceci często nie dostrzegają różnic w kolorach....ja rozumiem jeszcze jakieś tam niuanse...ale bordo od ceglastego :o :o :o ....przed wysyłką towaru powinien zatem ktoś drugi sprawdzać poprawność kolorów ;-)

mam nadzieję że brązowy też będzie OK :-)

pozdrawiam

no tak....faceci często nie dostrzegają różnic w kolorach....ja rozumiem jeszcze jakieś tam niuanse...ale bordo od ceglastego :o :o :o ....przed wysyłką towaru powinien zatem ktoś drugi sprawdzać poprawność kolorów ;-)

mam nadzieję że brązowy też będzie OK :-)

pozdrawiam

Faceci rozróżniają kolory :D :D :D tylko mają problem z fachowym nazewnictwem :D :D :D. Przykładowo jak słucham żonki, która mi opowiada o jakichś: wrzosowych, chabrowych, błękitnych, lila, łososiowych, ekri itp. to dostaję delirium :D. Dla mnie szczyt niuansów to filoetowy, różowy i jakieś tam beżowate ... :wink:

tak. faktycznie nie wiadomo czy to, problem z nazewnictwem, czy rozpoznawalności odcieni. dla mego lubego nawet beżowy jest brązem lub pomarańczem, a co tu mówić o jakimś bahama yellou

Jestem trochę bardziej zaawansowany od Twojego lubego. :D Dla mnie wszystko podobne do żółtego, pomarańczka i brązu ale zarazem bardzo bladowate to jest właśnie kolor "beżowaty" (to taka pogardliwa nazwa dla beżowego). :D