Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Kingowo-Michałowego budowania na Wyspie :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na dworze zawierucha, a w kominku ogień trzaska.... No cóż pozazdrościć, że niektórzy już zamawiają poduchy na podłogę, a inni nie mają nawet nadproży :(

Pozdrawiam !!!

No co Ty, o poduchach to ja na razie marzę :wink:

Zobaczysz, jak to szybko zleci, niedługo też będziesz się grzać przy swoim kominku :)

A ja lekko podjudzając szcowne grono zapewniam, że to fantastyczne uczucie :lol:

Ogień wesoło trzaskający w kominku, widok ujarzmionych płomieni, to szczególne ciepło bijące od kominka. A obok ja, pies i kot na podłodze, wpatrzeni w płomienie.

To magia jest :lol:

Ech, jak ja czekam na te wieczory przy kominku z malinową herbatką i gruuuubą książeczką :D

Gierga - dopóki nie masz swojego kominka, zapraszam do mojego :)

KInga dziękuję obiecałam sobie , że w tym roku muszę zawitać na Wyspę Sobieszewską, przy okazji odwiedzę Zachara :) bo jemu też obiecałam. Poza tym poznamy się na pewno na spotkaniu 5 listopada :)

Wykończenie nie zając nie uciecze, a działeczka to zupełnie co innego może nogi dostać, a zwłaszcza jej księga. 8)

No właśnie dlatego się zdecydowaliśmy :)

A moze tak odbiór zrobić i wykończenie z ulgi remontowej pociągnąć (jest aktualna do końca 2005, VAT się zwróci :roll: )

Z odbiorem to nie tak łatwo - w naszym pięknym mieście na zarejestrowanie mapki z inwentaryzacją geodezyjną w ośrodku dokumentacji czeka się co najmniej miesiąc, a to jest konieczne do odbioru :-?

Z ulgą remontową też nie tak różowo, na razie musimy się spowiadać przed US ze sprzedaży moieszkania :(

Ale na podstawowe wykończenie, czyli podłogi i łazienki to wystarczy, poczekać będą musiały mebelki do kuchni, szafy wnękowe, taras itp. Przynajmniej będzie więcej czasu, żeby to przemyśleć :) Tak więc przeprowadzka bez zmian - za jakiś miesiąc :D

• 2 weeks później...

W sobote zaliczyłem wyprawe do Sobieszewa - Boże jak tam jest daleko (z Banina :wink: ) ... Była chwila emocji przy przejeździe przez most pontonowy, az dojechałem ... Tam naprawde jest plaża w odległości 10 minut na piechote ... Normalnie bajka. Kingaa mówiła, że nawet czuje morze (na działce), ale to juz chyba więcej optymizmu w tym było niż realiów :wink: .

Generalnie wrazenia znakomite. Fajna okolica, fajny domek, fajni gospodarze :roll: , no i to morze ...

pozdrowienia B.

Hej

Ja będą dzieci, to pomażą Ci kredkami każdą ściane i tak trzeba będzie malować powtórnie. Ja bym brał tańszą.

Ja sam malowałem Dyrup Bondex Wall. Farba co prawda dwuwarstwowa (zatem robocizny dwa razy więcej), ale wychodzi znakomicie. Mam jedno pomieszczenie pomalowane Jedynką Gold - albo taki słaby ze mnie malarz, albo nie wiem co, ale wychodziło nie za dobrze ...

Pozdrowienia B.

. Mam jedno pomieszczenie pomalowane Jedynką Gold - albo taki słaby ze mnie malarz, albo nie wiem co, ale wychodziło nie za dobrze ...

A tak z ciekawości - które to pomieszczenie? Bo ja nie zauważyłam, żeby coś było "nie za dobrze"... (uuups, znowu wychodzę chyba na lizusa, ale naprawdę nie zauważyłam...)

Gierga - trudno, w każdym razie decyzja już podjęta, zobaczymy za jakiś czas czy słuszna :wink:

A tak z ciekawości - które to pomieszczenie? Bo ja nie zauważyłam, żeby coś było "nie za dobrze"... (uuups, znowu wychodzę chyba na lizusa, ale naprawdę nie zauważyłam...)

Chodzi o pomarańczową sypialnie (naszą). Patrząc na wprost to nie widać żadnych niedociągnięć, ale wystarczy popatrzeć wzdłuż ściany, "pod światło" to od razu widać (głównie niejednolitą fakture po pomalowaniu).

Pozdrowienia B.