Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Kingowo-Michałowego budowania na Wyspie :)

Recommended Posts

Jak już mi tak z nicka przypochlebiasz to ci równowagę jeszcze dołożę na co mnie moja Aga przy ostatnim malowaniu namówiła.

Po 3 dniach polowania upolowała taki ładny szeroki pasek łozdobnej tapety pod sufit na zwieńczenie ściany (upolowała przy wydatnej pomocy męża własnego 8) ). :lol:

PS. A i pasek jest kompatybilny z resztą pomieszczenia (oczywiście :roll: ). . Oczywiście :wink: .

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Benicio eeeetam, nie przesadzaj... w końcu dom nie jest od tego, żeby chodzić wkoło i oglądać ściany od każdej strony... Ja tam nic nie zauważyłam, a Waszej sypialni akurat się mocno przyglądałam, bo mi się strasznie kolor podobał :)

Kroyena - widziałam kiedyś coś takiego jak piszesz, faktycznie fajnie to wygląda, tylko ja chcę mieć sufity w kolorze ścian, więc to chyba nie pasi... ale zobaczymy, ajk wszystko pomaluję i będę miała czas, to będę dalej kombinować :)

Ivonesca wiesz, mi samej trudno uwierzyć, że to tak zleciało... :)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Fajni jesteście - to widać słychać i czuć :D

Dziękuję :)

Ten domek ma duszę - Was (choć Was nie widać na zdjęciach). Trzymajcie się !

Jak to nie widać?A tutaj? http://www.gizmo.pl/~skudi/z/index.php?gallery=./budowa&image=inwestorka%20-%20zagl%B1da%20z%20domu%20do%20gara%BFu.jpeg

I tutaj... http://www.gizmo.pl/~skudi/z/index.php?gallery=./budowa&image=inwestor%2C%20czyli%20Micha%B3%20na%20pi%EAterku.jpeg

Kinga

Pięknie!

Kominek rzeczywiscie tak jak mówiłaś- trochę podobny do mojego ale całkiem inny :lol: :lol: :lol: :lol:

Listwami i malowaniem się nie przejmuj. My mieszkamy od pół roku i nie wszędzie jeszcze są listwy, klatka też nie pomalowana. Jest tyle innych rzeczy do zrobienia :lol:

Życzę Ci wielu cudownych chwli z winkiem przy kominku :lol:

Oj, z tym winkiem... nigdy mi jeszcze aż tak nie smakowało :lol: w alkoholizm jakiś chyba wpadnę :wink:

Aniu - dziękuję za inspirację :) żebyś wiedziała ile ja się zdjęć kominków naoglądałam :roll: a jak zobaczyłam Twój - to był błysk - i już wiedziałam jak nasz będzie wyglądać :lol:

Z tym alkoholizmem to też tak mam. Zawsze lubiłam winko wieczorem wypić, ale tak jak przed kominkiem to nigdzie i nigdy nie smakowało :lol: :lol:

Co do kominka- polecam się na przyszłość :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• 2 weeks później...

Witaj Kingaa,

z wielką przyjemnością przeczytałam Twój dziennik. Gratuluję skuteczności budowlanej i... niezmąconej pogody ducha :D

Właśnie tak nastawionym powinno się wszystko udawać! Chciałabym umieć tak w zachwyceniu działać. Inna sprawa, że Wyspa faktycznie jest magiczna.

Ale miałam pisać a propos szafek łazienkowych. Szukaj stolarza do skutku. Kilka lat temu z ogromnym zdumieniem skonstatowałam, że szafki na zamówienie (lustra, profile aluminiowe + halogeny) są trzy razy tańsze niż te z marketów !! Niestety Ci którzy robili u mnie zmienili siedzibę, więc niestety nie podam namiarów. Ale pamiętam, że inne oferty nie były dużo wyższe.

Witaj Kingaa,

z wielką przyjemnością przeczytałam Twój dziennik. Gratuluję skuteczności budowlanej i... niezmąconej pogody ducha :D

Właśnie tak nastawionym powinno się wszystko udawać! Chciałabym umieć tak w zachwyceniu działać. Inna sprawa, że Wyspa faktycznie jest magiczna.

Bratki, dzięki :) Cieszę się, ze mój dziennik sprawia takie pogodne wrażenie - szczerze mówiąc ja miałam wrażenie, że jest za ponury :roll: w rzeczywistości budowa wcale taka pogodna nie była, ale to prawda - Wyspą jesteśmy zachwyceni i to na pewno dodawało nam sił :D

Ale miałam pisać a propos szafek łazienkowych. Szukaj stolarza do skutku. Kilka lat temu z ogromnym zdumieniem skonstatowałam, że szafki na zamówienie (lustra, profile aluminiowe + halogeny) są trzy razy tańsze niż te z marketów !! Niestety Ci którzy robili u mnie zmienili siedzibę, więc niestety nie podam namiarów. Ale pamiętam, że inne oferty nie były dużo wyższe.

Wiesz, pisząc, ze kupimy tanie w hipermarkecie miałam na myśli takie naprawdę byleco za 50 zł... ale chyba nie miałabym serca wstawić czegoś takiego do naszej pięknej nowej łazienki ;) już wolę mieć stosik na pralce... Rozglądamy się tylko wśród producentów wystawiających się na giełdzie w Pruszczu - generalnie ceny mają bardzo przyzwoite :)

Bratki - Wy już mieszkacie???

• 4 weeks później...

Ojojoj! Kinga :-? :cry:

Szczerze współczuję :cry:

U nas na szczęście problem drugiego samochodu rozstrzygnęła okazja w pracy. Bo na zakup... wiadomo :cry:

Mam nadzieję, że wnioski odpowiednie wyciągnięte i powtórki z horroru nie będzie :lol:

A pamiętam naszego stracha kiedy jeszcze piec nie był podłączony :-?

I ostatnio- jak wiadomo piec gazowy ma wtyczkę do kontaktu :-? A że u nas od rana zima i śnieg zapewniły przerwę w dostawie prądu, po powrocie z pracy do domu zastałam w nim temperaturę 15 stopni :-?

Też dostalismy wtedy kopa na sezonowanie drewna... od przyszłego sezonu :lol:

Pozdrawiam CIEPLUTKO! :lol: