Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kradziez Kotla firmy Cerapur Comfort - pomocy

pilkarzyk66

Recommended Posts

WItajcie drodzy forumowicze 2dni temu skradziono mi kociol kondensacyjny firmy Cerapur Comfort w Gryfowie Slaksim woj dolnoslaskie gdyby ktos mial okazje taki kupic w dobrej cenie prosze o pomoc ponizej zdjecia gdy wisial jeszcze na scianie 2 dni temu:( rur i podlogowki nie odzyskam ale na kotle bardzo mi zalezy- za pomoc oferuje 3 tys zl. z gory dziekuje za chec pomocy

Zdjecie0163.jpg

Zdjecie0164.jpg

Przykra sprawa i dla Policji niska szkodliwość. Szkoda angażować środki finansowe (bo przy zaangażowaniu Policji sprawa pewnie bardzo prosta, śladów pewnie zostawili aż natto, ale trzeba chcieć znaleźć). Lepiej przeznaczyć je na stanie z suszarką na drodze. Efekty bardziej wymierne.

Współczuję:)

Zastanów się jeszcze czy nie maczał ktoś paluchów z firmy która to robiła lub z innych ludzi na budowie. Oni na pewno nie ukradli, ale mogli nadać robotę

hej Instalatorzy odpadaj bo to rodzina ze Slaska a ja mieszkam 400km od nich pozatym to zaufani ludzie zlodzieje to prostaki pewnie z okolicy bo rwali podlogowke i wyginali rury od hydrauliki i gazu a piecyk ktory kosztowal mnie 10tys wycieli ze sciany :( szkod na ok 20 tys bo nie oszczedzalem na niczym duzo rzeczy pod kominkiem zniszczyli a to z plaszczem wiec duzo rurek itp.... zalamy jestem. Policja zebrala odciski ogledziny zrobila i radzcie sobie sami... poki co nigdzie nie ma na sprzedaz tego pieca online moze ktos panstwu bedzie oferowal...

Przestroga dla inwestorów i nauka na cudzych błędach - ALARM - powinien zostać zamontowany zaraz po zamknięciu budynku. Alarm + moduł GSM powiadamiający właściciela na telefon komórkowy. Jeżeli domek jest na odludziu warto rozważyć też monitoring firmy ochroniarskiej. Po pierwsze już sama syrena na domu działa prewencyjnie, po drugie złodziej na wyrwanie rurek, kabli czy też i kotła potrzebuje mieć czas. Razu pewnego włączył mi się alarm o 3:20 w nocy... wyskoczyłem z łóżka i pojechałem na budowę - byłem tam po 10 minutach - okazało się, że alarm wywołały ptaki które wleciały przez nieszczelności. Jeżeli to byłby złodziej, to mógłby co najwyżej splądrować dom w poszukiwaniu elektronarzędzi. A nawet monitoring ochrony - toż to 50 zł miesięcznie - jak to się ma do zniszczeń i kosztu odtworzenia mienia ? A policja ... umorzy sprawę ...