Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w przearanżowaniu salonu i pokoju dziecięcego.

DagaE

Recommended Posts

Witam.

Potrzebuję pomocy. Nie mam pomysłu jak urządzić salon i pokój dzięcięcy tak by było miejsce dla 2 dorosłych + 3ka dzieci. Na pewno będzie nam potrzebne więcej szaf i wygodne miejsce do spania. Przesuwanie ścian czy drzwi nie wchodzi w rachubę. Mogę sobie jedynie dobudować ściankę miedzy salonem i kuchnią ale to sprawi, ze kuchnia będzie całkiem ciemna. Brałam pod uwagę również zakup łóżka chowanego w szafie, zeby było wiecej miejsca w ciągu dnia ale przy oglądaniu tv przydaloby sie tez na czyms siedziec. Dla dzieci za jakieś 2 lata pewnie kupimy łóżko piętrowe. Bo na najbliższe 2 lata wystraczy łóżko dla 4latka i łóżeczka dla maluszków. Mieszkanie ma łącznie 46 m2.

mieszkanie projekt nazwy.jpg

Dlatego postanowiłam, ze zwrócę sie o pomoc na forum bo totalnie brak mi pomysłów. Maluchy dopiero się pojawią a teraz spimy w sypialni wszyscy razem. Wolalabym, zeby dzieciaki były razem w pokoju. Ale pewnie na poczatku z wygody maluchy bedą spać razem z nami w salonie w łóżeczku.

Z wygody albo z przymusu,maluchy w nocy będą budzić starsze dziecko na 100% i wtedy jest koncert życzeń :yes:

Ja nie mam pomysłu na to wnętrze bo każde rozwiązanie będzie złe,starsze dziecko będzie zazdrosne że dzieli pokój z maluchami a też potrzebuje swojej przestrzeni.Maluchy w salonie to bałagan cały dzień i wieczne potykanie się o rzeczy,zabawki itp.