baltazar 16.07.2014 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Mamy zamiar często palić w zimie, można wykorzystać ten fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 16.07.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 OK. Przygotuj się na częste malowanie ścian, przynajmniej w okolicach wylotów powietrza, to taki "bonus" przy DGP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 16.07.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Racja. Włosi są pionierami. Sam kiedyś korzystałem z ich usług. Teraz jednak przerzuciłem się na lokalne. Korzystałeś z usług Włochów czy Włoszek? Jaki widzisz problem w ogrzewaniu domu z bali w porównaniu z domem z innych materiałów? Wchodziłeś tam gdzie reklamujesz, czytałeś, zastanowiłeś się? Nic co tam napisane nie dało do myślenia, nie wstydzisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwowar 08.10.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Witam, Czytałem kiedyś że ogrzewanie CO jest zabójcze dla domów z bala, bo powoduje nadmierne rozeschnięcie się bala i potem wiatr hula po izbach. Spotkałem się z ostrzeżeniami, że firmy budujące odrzucają reklamację nieszczelności domu, gdy ogrzewanie jest inne niż kominek. Miał ktoś doświadczenia w tej dziedzinie. I kolejne pytanie. Jest wiele różnych kominków. Otwarte i z wkładem. Potem druga opcja to zabudowa z kratkami lub bez. Wkład do ciepłej zabudowy z akumulatorem szamotowym lub bez. I wkłady wodne z buforem lub bez.Pojawia się problem co wybrać z takiego ogromu możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 08.10.2014 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Sprawdź w starostwie czy wydadzą zgodę na kominek jako jedyne źródło ogrzewania.Może być kłopot.Widziałeś te ostrzeżenia u producenta, czy tylko ktoś mówił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 08.10.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Sprawdź w starostwie czy wydadzą zgodę na kominek jako jedyne źródło ogrzewania. Może być kłopot. Widziałeś te ostrzeżenia u producenta, czy tylko ktoś mówił? Nie ma co sprawdzać, kominek nie moze być podstawowym zródłem ciepła w budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmur7 14.11.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 U mnie grzeje kominek z płaszczem wodnym z podwójnym zasobnikiem buforowym ACV tzw zbiornik w zbiorniku. Przy dobrej ekipie instalatorskiej, poprowadzenie instalacji grzewczej i sanitarnej nie jest trudniejsze niż w domach murowanych. Dom z bala ok 35 cm średnicy, powierzchnia ok 110 m2. Składowanie opału to nie problem - w przypadku domu z bali, drewutnia z połupanymi szczapami to rodzaj ozdobnika Ostatnio sporą konkurencję drewnu kominkowemu robią brykiety drzewne. Suche, kaloryczne , łatwe w przechowaniu i powszechnie dostepne. Staram sie mieć po trochu z każdego rodzaju opału. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts