mateusz86 26.06.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Witam wszystkich, Wykonuję uziom fundamentowy w następujący spodób: bednarka FeZn 30x4mm po środku ławy fundamentowej włożona w środek zbrojenia na sztorc, ułożona na jego dolnej części, zbrojenie podnoszę o 8cm od dna ławy. Cały budynek dookoła to ok 50 m, bednarka będzie w całości, łączona tylko w miejscu gdzie zacznę układać tam też skończę. Do tego dokręcona bednarka na zaciski w czterech narożnikach pod instalację odgromową, jedno wyjście pod GSW i jedno pod piec gazowy, węglowy. Cała jej styczność ze zbrojeniem to tylko tyle że na nim leży, powinna być z nim skręcona obejmami ? Zbrojenie nie jest spawane tylko skręcone. Czy to dobry sposób ? Czy to wystarczy do odgromu i GSW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rupi80 26.06.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Pospawaj pręty zbrojenia ław. Bednarkę wypuść pod odgromówkę i co tam ci potrzeba. Nie ma sensu topić w betonie cyknowanej bednarki bo i tak ocynk się tam nie przyda a i sama bednarka nie będzie działać lepiej niż pospawane pręty. Śmiem nawet twierdzić, że starannie pospawane pręty z ławy będą skuteczniejsze niż bednarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz86 26.06.2014 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Spawanie nie jest możliwe z powodów prądu, czasu itd. Wiem że ocynk jest zbędny ale innej nie mogłem kupić. Wiem że można pospawać ale pytanie jest czy to co robię jest ok. Takie rozwiązanie jest dla mnie optymalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz86 28.06.2014 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Nikt nie jest w stanie się już wypowiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2303 29.06.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Nie łączyć instalacji odgromowej z instalacją elektryczną budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz86 30.06.2014 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts