greentea 27.06.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Witam forumowiczów po długim dla mnie czasie oczekiwania, dowiedziałam się, że działka na której planuję budowę domu została przekształcona na budowalną, uchwała planu zagospodarowania przestrzennego została opublikowana w Dzienniku Urzędowym, który wszedł w życie 19.06.2014r. Działka jest mojego taty, planuje on dokonac darowizny i chyba dopiero wtedy możemy dalej działać. Nie wiem czy dobrze myślę, jaka będzie kolejność działań? Najpierw darowizna, potem dopiero musze wystąpić o warunki zagospodarowania przestrzennego, żeby były one już wydane na moje nazwisko? Czy pozwolenia? wnioski o przylącza mediów moge skladac już? czy dopiero jak będę właścicielem działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 27.06.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 greentea witaj na forum O WZ'tkę może wystąpić każdy. To nie ma nic wspólnego z darowizną. Śmiało możesz wystąpić o nią osobiście już teraz (w KRK bardzo długo się czeka, więc warto to zrobić jak najszybciej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greentea 27.06.2014 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Dzięki za szybką odpowiedź Jak dlugo czekaliście w Krakowie na WZ? A wnioski o przylącza skladać dopiero jak będę wlaścicielem działki, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 27.06.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Dzięki za szybką odpowiedź Jak dlugo czekaliście w Krakowie na WZ? A wnioski o przylącza skladać dopiero jak będę wlaścicielem działki, prawda? 9 miesięcy.... to było jakoś w 2009/2010 roku. Nie wiem jak jest teraz. Co do przyłączy to nie wiem niestety. U mnie już były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.06.2014 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Podpisz z Tatą umowę użyczenia działki na cele budowlane i możesz występować o wszystko co chcesz (nie musi być notarialna umowa). I wszystko będzie na Twoje nazwisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts