Piotrek378 27.06.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Do mojego pokoju nie ma bezpośredniego wejścia na korytarz. Mało tego są w nim dwoje drzwi. Jedne z nich to zwykłe stare, drewniane drzwi, coś podobnego jak na zdjęciu:http://images.tinypic.pl/i/00545/oe184a77gbbb.pngJak na razie tylko uszczelniłem szybę silikonem z dwóch stron. Dokupię jeszcze uszczelki na ramę. Ale jak wytłumić same drzwi ? Wyłożyć wełną z jednej strony ? A może są jakieś specjalne maty wytłumiające ? Szukałem w internecie, ale nic nie znalazłem. Najbardziej przeszkadza chyba ta duża, cienka szyba przez którą przechodzi najwięcej hałasu. I drugie pytanie.W drugim otworze, będą wstawione nowe drzwi z ościeżnicą, ale nie będę z nich wcale korzystał, więc chcę uszczelnić je czymś w progu i dodatkowo zastawić szafą, która akurat idealnie będzie pasować. I tu pytanie, czy między szafę a drzwi/ościeżnicę też dać wełnę i po prostu docisnąć to szafą ? Dodam że za tymi drzwiami będzie kuchnia.Z górę dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.06.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Nie rozumiem po co takie zabiegi stosujesz. Jak bardzo chcesz oddzielić się od hałasu lub jak bardzo chcesz aby hałas nie wychodził z danego pomieszczenia. Jak przeszkadzają Ci akustyka drzwi jak na fotce to nic z nią nie zrobisz. Nakombinujesz się i nic ciekawego Ci z tego nie wyjdzie. Myślałeś nad zmianą drzwi na jakieś z innym wypełnieniem jak plaster miodu? Może płyta wiórowo-otworowa lub pełne jak ma np. Erkado z płytą Homalight? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts