gizmolec 27.06.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Mam dach dwuspadowy odeskowany i przykryty blachą. Od środka chcę go ocieplić . Jaką wełnę to znaczy o jakim współczynniku ciepła zastosować . Czy lepsza będzie wełna zrolowana czy w płytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfii_VR 27.06.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Temat mocno wałkowany, poszukaj w wyszukiwarce,Jak masz większe środki zainwestuj w niska lambdę, kładź minimum 25, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ISOVER 29.06.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Mam dach dwuspadowy odeskowany i przykryty blachą. Od środka chcę go ocieplić . Jaką wełnę to znaczy o jakim współczynniku ciepła zastosować . Czy lepsza będzie wełna zrolowana czy w płytach. Witam, do ocieplenia dachu dwuspadowego rekomednuję maty z wełny mineralnej otrzymanej z włókien szklanych: Isover Super-Mata bądź Profit-Mata. W przypadku Super-Maty (0,033 W/mK) proponowana grubość izolacji to 25 cm. http://www.isover.pl/Nasza-oferta/Super-Mata W przypadku Profit-Maty (0,035 W/mK): 30 cm. http://www.isover.pl/Nasza-oferta/Profit-Mata Pozdrawiam, Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 28.09.2014 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Panie Pawle , między krokwie włożyłem super-matę . Ale sąsiad mówi że to za mało i trzeba w poprzek jeszcze jedną warstwę dać aby krokwie odizolować. Macie coś cieńszego do tego celu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ISOVER 29.09.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Panie Pawle , między krokwie włożyłem super-matę . Ale sąsiad mówi że to za mało i trzeba w poprzek jeszcze jedną warstwę dać aby krokwie odizolować. Macie coś cieńszego do tego celu . Świetnie, Super-Mata to bardzo dobry wybór. Porada sąsiada jest również trafna, ponieważ wełnę najlepiej układać dwuwarstwowo, między krokwiami oraz pod nimi (eliminacja mostków termicznych). Aby doradzić Panu grubośc kolejnej warstwy, prosiłbym o podanie grubości pierwszej, tej między krokwiami. Pozdrawiam Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 29.09.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Panie Pawle, dobrze wykonałem izolację termiczną poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 29.09.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Dla mnie bomba:)Mam nadzieje, ze u mnie fachowcy rownie dokladnie ociepla poddasze.Panie Rafale co to jest za welna? ISOVER? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 29.09.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Miedzy krokwiami profit-mata, a druga warstwa super-mata, wiadomo jakiej marki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ISOVER 30.09.2014 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Panie Pawle, dobrze wykonałem izolację termiczną poddasza? [ATTACH=CONFIG]282124[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]282125[/ATTACH] Paie Rafale muszę przyznać, że izolacja na zdjęciach, które Pan przesłał wygląda na fachowo wykonaną. Proszę teraz pamiętać o paroizolacji. Pozdrawiam, Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 02.10.2014 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Świetnie, Super-Mata to bardzo dobry wybór. Porada sąsiada jest również trafna, ponieważ wełnę najlepiej układać dwuwarstwowo, między krokwiami oraz pod nimi (eliminacja mostków termicznych). Aby doradzić Panu grubośc kolejnej warstwy, prosiłbym o podanie grubości pierwszej, tej między krokwiami. Pozdrawiam Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER Grubość pierwszej warstwy 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 02.10.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Jak krokiew np 18 to żeby dać 20 trzeba nadbić 4-5 cm . Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ISOVER 02.10.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Grubość pierwszej warstwy 20 cm Jeżeli grubość pierwszej warstwy wynosi 20 cm, pod krokwiami rekomenduję położyć 5 cm Super-Maty. Łącznie 25 cm, przy parametrach Super-Maty w zupełności wystarczy. Pozdrawiam, Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.10.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Nie wystarczy... 5cm za mało pod krokwiami ... to już jest sknerstwo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.10.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Teraz ten kto jest w temacie na bieżąco,nie daje mniej niż 10cm na drugą warstwę. Przeważnie jest też tak, że między krokwie idzie wełna o słabszym współczynniku, jak ta na drugą warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.10.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Tu nie ma co za dużo dywagować, przecież jak jest mróz to nie idziesz i nie prowadzisz dysput godzinami jak się ubrać ...tylko się ubierasz. Pal sześć grubość... ale masa błędów w nieciągłości izolacji, to boli jak się widzi partactwo w izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.10.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Czasami robią błędy z niewiedzy, czasami z niechlujstwa. Upilnować aby było dobrze, to jest sztuka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.10.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 http://www.wiocha.pl/1155678,Mlodzi-specjalisci-od-plytek no ale oni robią ... to jest koronny argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejewsky 23.10.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Jeżeli grubość pierwszej warstwy wynosi 20 cm, pod krokwiami rekomenduję położyć 5 cm Super-Maty. Łącznie 25 cm, przy parametrach Super-Maty w zupełności wystarczy. Pozdrawiam, Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER Prosze o wskazówki. Planuję wczesną wiosną izolować dach,co lepiej wybrać? układ Super-Mata czy Profit-Mata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ISOVER 23.10.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Prosze o wskazówki. Planuję wczesną wiosną izolować dach,co lepiej wybrać? układ Super-Mata czy Profit-Mata Oba rozwiązania będą dobre, główna różnica pomiędzy tymi produktami to współczynnik przewodzenia ciepła. Przy Super-Macie jest on niższy dlatego tutaj rekomenduję grubość wełny (w ułożeniu dwuwarstwowym) 25 cm. W przypadku Profit-Maty współczynnik przewodzenia ciepła jest wyższy, a rekomendowana grubość to 30 cm. Przy takich grubościach izolacji, ich właściwości termoizolacyjne są do siebie bardzo zbliżone. Dlatego teraz wybór należy do Pana, jeżeli zależy Panu na oszczędności powierzchni użytkowej poddasza - lepiej wybrać Super-Matę, jeżeli nie śmiało można stosować Profit-Matę. Pozdrawiam Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 26.10.2014 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Zdecydowałem sie na super-matę . Wygląda to całkiem dobrze . Teraz już moje ostatnie pytanie (mam nadzieję) .Czy na watę trzeba jeszcze coś dać ? Zamierzam wykończyć wszystko płytą gipsowo -kartonową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts