Tomaszs131 26.10.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Koniecznie paroizolacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejewsky 27.10.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Oba rozwiązania będą dobre, główna różnica pomiędzy tymi produktami to współczynnik przewodzenia ciepła. Przy Super-Macie jest on niższy dlatego tutaj rekomenduję grubość wełny (w ułożeniu dwuwarstwowym) 25 cm. W przypadku Profit-Maty współczynnik przewodzenia ciepła jest wyższy, a rekomendowana grubość to 30 cm. Przy takich grubościach izolacji, ich właściwości termoizolacyjne są do siebie bardzo zbliżone. Dlatego teraz wybór należy do Pana, jeżeli zależy Panu na oszczędności powierzchni użytkowej poddasza - lepiej wybrać Super-Matę, jeżeli nie śmiało można stosować Profit-Matę. Pozdrawiam Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER Pewnie wybiorę Super-Mata, porównam tylko ceny u dystrybutorów. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ISOVER 28.10.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Zdecydowałem sie na super-matę . Wygląda to całkiem dobrze . Teraz już moje ostatnie pytanie (mam nadzieję) .Czy na watę trzeba jeszcze coś dać ? Zamierzam wykończyć wszystko płytą gipsowo -kartonową . Świetnie, nie będzie Pan żałował. Pod płytami g-k, bezpośrednio na wełnie należy ułożyć folię paroizolacyjną np. Isover Stopair. http://www.isover.pl/Nasza-oferta/Stopair-folia-paroizolacyjna W razie kolejnych pytań, z przyjemnością odpowiem. Pozdrawiam, Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 25.11.2014 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Świetnie, nie będzie Pan żałował. Pod płytami g-k, bezpośrednio na wełnie należy ułożyć folię paroizolacyjną np. Isover Stopair. http://www.isover.pl/Nasza-oferta/Stopair-folia-paroizolacyjna W razie kolejnych pytań, z przyjemnością odpowiem. Pozdrawiam, Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER Moje ocieplanie poddasza pomalutku dobiega do końca . Bez pomocy tego forum oraz Pana panie Pawle , kolejna zima byłaby pod znakiem chłodu i bólu głowy przy rachunkach za ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 25.11.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 A nad ścianami jest izolacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 25.11.2014 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Aż się niedobrze robi od tego marketingowego bełkotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts