kamil929 27.06.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Witam serdecznie. Chcę ocieplić swój jednopiętrowy dom styropianem grubości 20 cm. Będzie użyta listwa startowa a do klejenia chcę użyć kleju w piance (wybiorę jeden z najlepszych). Pytanie moje jest takie: Czy w takim układzie można obejść się bez kołkowania ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.06.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Prawie od dwóch lat tak mam i nie widzę przeciwwskazań ku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 27.06.2014 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 zagruntuj pow. sciany przed klejeniem no i sciany proste, bo na piance do styro nie da sie podciagnac duzych nierownosci/krzywizny sciany jak na typowym kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil929 28.06.2014 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 zagruntuj pow. sciany przed klejeniem no i sciany proste, bo na piance do styro nie da sie podciagnac duzych nierownosci/krzywizny sciany jak na typowym kleju. Pod klej w piance również należy zagruntować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 28.06.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Pod klej w piance również należy zagruntować ? Albo umyj dokładnie ścianę, albo gruntuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psp 08.07.2014 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Witam serdecznie. Chcę ocieplić swój jednopiętrowy dom styropianem grubości 20 cm. Będzie użyta listwa startowa a do klejenia chcę użyć kleju w piance (wybiorę jeden z najlepszych). Pytanie moje jest takie: Czy w takim układzie można obejść się bez kołkowania ? Pozdrawiam. Jeśli stosowany jest kompletny system ocieplenia, to należy sprawdzić, jaki zapis zawiera Aprobata Techniczna na system (aktualnie zwana Oceną Techniczną) - czy system wymaga kołkowania, czy też może być używany bez kołków. Jednak nawet jeśli będzie zapis o konieczności stosowania kołków, to ich ilość powinien ustalić projektant w projekcie ocieplenia. Nie spotkałam jeszcze Aprobaty na system ocieplenia z klejem poliuretanowym, w którym nie byłoby wymagane stosowanie kołków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts