OvO 28.06.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Witam Planuję zrobić ze starego pomieszczenia gospodarczego - garaż na rowery/ siłownię. Pomieszczenie ma betonową, nierówną(lekko skośną do środka), starą ale twardą posadzkę. Pomieszczenie jest niskie (ok. 2 m), dlatego zrezygnowałem ze styropianu pod wylewkę. Nie zależy mi tak bardzo na izolacji cieplnej ale chciałbym ochronić się przed wilgocią. Co sądzicie o takim planie wykonania posadzki ? : 1. Wyrównać betonem posadzkę do poziomu ( aby zniwelować spad do środka) 2. Położyć papę 3. Na papę położyć folię 4. Wylać wylewkę. Długo rozmyślałem co wybrać - papę czy folię. Koszty nie są wysokie, dlatego stwierdziłem że najpierw położę papę, a na nią folię, która zniweluje ewentualne zapachy papy a także będzie lepiej chroniona przed przetarciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 28.06.2014 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Zamiast papy daj 2x folię 0,5 mm i wystarczy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OvO 28.06.2014 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 a czy folia z czasem nie straci swoich właściwości, nie skruszy się jak to często można zaobserwować wykopując pod ziemi stary kawałek folii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 28.06.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Nic nie jest wieczne, Twój garaż też. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts