Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kotłownia - zmiana w projekcie systemu systemu grzewczego - usunięcie okna

Recommended Posts

Witam,

Po zakupie projektu zdecydowaliśmy się na zminę systemu grzewczego z gazowego, na piec na eko-groszek / pellet.

Zasugerowaliśmy, że chcemy przenieść zewnętrzne drzwi do kotłowni na inną ścianę oraz że chcemy pozbyć się okna.

Poniżej rzut z naniesionymi zmianami przez architekta.

Pytanie mam następujące, ponieważ wiele osób zwraca nam uwagę, że kotłownia bezwzględnie musi mieć okno.

Jesteśmy w kropce, ponieważ nie wiemy czy zmiany dokonane przez architekta są zgodne z przepisami, czy w przyszłości nie będziemy mieli problemu z odebraniem domu ??

Będziemy z żoną wdzięczni, za fachową poradę.

http://taaatooo.synology.me:5000/fbsharing/fufoMg5U

obraz.jpg

Skoro w/g Ciebie zmiany robił projektant/architekt bez uprawnień, to po co mu to zlecałeś?

W taki sam sposób mogę odpowiedzieć na Twoje stwierdzenie ... Czy projektant/architekt z uprawnieniami nie może wykonać zmian niezgodnie z przepisami ?? Poza tym gdzie stwierdziłem, że projektant / architekt nie miał uprawnień ??

... Czy projektant/architekt z uprawnieniami nie może wykonać zmian niezgodnie z przepisami ?? Poza tym gdzie stwierdziłem, że projektant / architekt nie miał uprawnień ??

No chyba sobie jaja robisz? Skoro podpisuje się pod zmianami to uważasz, że kręciłby bat na własną dupę?

Nie napisałeś że nie ma uprawnień, tylko podstępnie zasugerowałeś :)

No chyba sobie jaja robisz? Skoro podpisuje się pod zmianami to uważasz, że kręciłby bat na własną dupę?

Nie napisałeś że nie ma uprawnień, tylko podstępnie zasugerowałeś :)

Zakończmy tą nierówną walkę, chyba wiadomości nie oglądasz ilu fachowców babole wali i jakoś im nie przeszkadzają posiadane uprawnienia. Ja nie znam się na przepisach dlatego poprosiłem o rzetelną odpowiedź a nie niepotrzebne pytania, które zmierzają donikąd ... No chyba że nabijasz sobie posty, to pisz dalej ...