taaatooo 28.06.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Witam, Po zakupie projektu zdecydowaliśmy się na zminę systemu grzewczego z gazowego, na piec na eko-groszek / pellet. Zasugerowaliśmy, że chcemy przenieść zewnętrzne drzwi do kotłowni na inną ścianę oraz że chcemy pozbyć się okna. Poniżej rzut z naniesionymi zmianami przez architekta. Pytanie mam następujące, ponieważ wiele osób zwraca nam uwagę, że kotłownia bezwzględnie musi mieć okno. Jesteśmy w kropce, ponieważ nie wiemy czy zmiany dokonane przez architekta są zgodne z przepisami, czy w przyszłości nie będziemy mieli problemu z odebraniem domu ?? Będziemy z żoną wdzięczni, za fachową poradę. http://taaatooo.synology.me:5000/fbsharing/fufoMg5U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.06.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Witam, ...nie wiemy czy zmiany dokonane przez architekta są zgodne z przepisami, czy w przyszłości nie będziemy mieli problemu z odebraniem domu ?? ...] Skoro w/g Ciebie zmiany robił projektant/architekt bez uprawnień, to po co mu to zlecałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taaatooo 28.06.2014 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Skoro w/g Ciebie zmiany robił projektant/architekt bez uprawnień, to po co mu to zlecałeś? W taki sam sposób mogę odpowiedzieć na Twoje stwierdzenie ... Czy projektant/architekt z uprawnieniami nie może wykonać zmian niezgodnie z przepisami ?? Poza tym gdzie stwierdziłem, że projektant / architekt nie miał uprawnień ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 28.06.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Odpowiedzialność za zgodność projektu z przepisami spoczywa na architekcie /z uprawnieniami/.Okno w kotłowni na paliwo stałe nie jest wymagane.Będziesz miał co myć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taaatooo 28.06.2014 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Greengaz - dziękuję za rzetelną odpowiedź na moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.06.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 ... Czy projektant/architekt z uprawnieniami nie może wykonać zmian niezgodnie z przepisami ?? Poza tym gdzie stwierdziłem, że projektant / architekt nie miał uprawnień ?? No chyba sobie jaja robisz? Skoro podpisuje się pod zmianami to uważasz, że kręciłby bat na własną dupę? Nie napisałeś że nie ma uprawnień, tylko podstępnie zasugerowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taaatooo 28.06.2014 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 No chyba sobie jaja robisz? Skoro podpisuje się pod zmianami to uważasz, że kręciłby bat na własną dupę? Nie napisałeś że nie ma uprawnień, tylko podstępnie zasugerowałeś Zakończmy tą nierówną walkę, chyba wiadomości nie oglądasz ilu fachowców babole wali i jakoś im nie przeszkadzają posiadane uprawnienia. Ja nie znam się na przepisach dlatego poprosiłem o rzetelną odpowiedź a nie niepotrzebne pytania, które zmierzają donikąd ... No chyba że nabijasz sobie posty, to pisz dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts