olga999 22.03.2016 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Witam, Zastanawiamy się nad zakupem projektu HK2... niestety decyzja jest trudna, więc mam do Was pytanie: czy ktoś z Was buduje dom w okolicach woj. mazowieckiego i byłby chętny do zaproszenia nas na małą wycieczkę? Oczywiście będę również wdzięczna za wszelkie zdjęcia: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga999 28.03.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Witam ponownie, Niestety nikt do tej pory nie chciał sie z nami podzielić wrażeniami z budowy HK2. Rozumiem, ze pewnie stale spotykacie się z prośbą o obejrzenie domu, jednak projekt jest na tyle ciekawy i na tyle nietypowy, ze trudno kupić go "w ciemno". Zależy nam na obejrzeniu domu, nawet w stanie surowym i w zasadzie lokalizacja w tym momencie ma już mniejsze znaczenie, mogą być województwa ościenne do mazowieckiego. Proszę o wiadomości prywatne jeżeli dla kogoś z Was nie będzie dużym problemem zaprezentowanie nam swojego dzieła Będziemy wdzięczni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 06.04.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Zdecydowalismy sie na Home Koncept 02 ENERGO, budujemy bez garazu i balkonu od strony wejscia. Przy dobrych wiatrach budowa ruszy za 2-3 miesiace w okolicach Szczecina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyzy 07.04.2016 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, obecny stan domu. Budowa rozpoczęta we wrześniu 2015. Dom w Ciechanowie. Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez gyzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 12.04.2016 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Witam, obecny stan domu. Budowa rozpoczęta we wrześniu 2015. Dom w Ciechanowie. [ATTACH=CONFIG]352204[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]352205[/ATTACH] Super! A jak środek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_i_Kamil 14.04.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Witam, obecny stan domu. Budowa rozpoczęta we wrześniu 2015. Dom w Ciechanowie. [ATTACH=CONFIG]352204[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]352205[/ATTACH] Mieszkam blisko Ciechanowa!!! czy byłaby możliwość zobaczenia domu na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 21.04.2016 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Witam, obecny stan domu. Budowa rozpoczęta we wrześniu 2015. Dom w Ciechanowie. [ATTACH=CONFIG]352204[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]352205[/ATTACH] Jeszcze jedna prośba - o zdjęcia przeszklenia Jak je wykonaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyzy 18.05.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Mam pytanie do budujących, czy w miejscach, które zaznaczyłem na zdjęciach robicie obróbki blacharskie? Większość "fachowców" doradza żeby zrobić, ale wówczas estetyka domu, moim zdaniem, mocno ucierpi... Zastanawiam się co się może dziać z tynkiem gdybym nie zrobił tych obróbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyzy 18.05.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Przeszklenia: dachowe - roto dół - PCV okno ogrodowe - ALUMINIUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyzy 18.05.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Jeszcze jedna prośba - o zdjęcia przeszklenia Jak je wykonaliście? dach - roto dół - PCV + aluminiowa fasada od ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 18.05.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 U nas też każdy fachowiec sugerował obróbkę.. Natomiast my nie wylewaliśmy tych belek, robimy je ze styropianu, na etapie elewacji. Chcieliśmy zrobić 15 cm, ale stanęło jedynie na 5 cm, właśnie po to żeby uniknąć obróbek, bo moim zdaniem wyglądałyby fatalnie, szczególnie na stronie od garażu.. Poza tym, odradzali nam większą grubość ze względu na upodobanie ptaków do siadania w takich miejscach. A "kolce"/zabezpieczenia anty nie zawsze pomagają.. Mimo "wyciągnięcia" dachu o dodatkowe 15 cm (tyle dajemy styro), przy belce 5 cm robią się delikatne zacieki od deszczu - czekamy na lepszą pogodę z tynkiem, ale na kleju je widać. Wiem, że na tynku tego nie będzie (jeśli tylko belka będzie systematycznie odkurzana ) , ale my mamy tylko 5 cm- przy tej z projektu moim zdaniem bez obróbek mega zacieki gwarantowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyzy 19.05.2016 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 U nas też każdy fachowiec sugerował obróbkę.. Natomiast my nie wylewaliśmy tych belek, robimy je ze styropianu, na etapie elewacji. Chcieliśmy zrobić 15 cm, ale stanęło jedynie na 5 cm, właśnie po to żeby uniknąć obróbek, bo moim zdaniem wyglądałyby fatalnie, szczególnie na stronie od garażu.. Poza tym, odradzali nam większą grubość ze względu na upodobanie ptaków do siadania w takich miejscach. A "kolce"/zabezpieczenia anty nie zawsze pomagają.. Mimo "wyciągnięcia" dachu o dodatkowe 15 cm (tyle dajemy styro), przy belce 5 cm robią się delikatne zacieki od deszczu - czekamy na lepszą pogodę z tynkiem, ale na kleju je widać. Wiem, że na tynku tego nie będzie (jeśli tylko belka będzie systematycznie odkurzana ) , ale my mamy tylko 5 cm- przy tej z projektu moim zdaniem bez obróbek mega zacieki gwarantowane Alexim, dziękuję za odpowiedź. Ciekawy jestem jak to u Ciebie wygląda. Ja myślę dać lepszej jakości tynk i w razie zacieków będę go mył myjką ciśnieniową, bo te obróbki blacharskie to mnie brzydzą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 19.05.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Alexim, dziękuję za odpowiedź. Ciekawy jestem jak to u Ciebie wygląda. Ja myślę dać lepszej jakości tynk i w razie zacieków będę go mył myjką ciśnieniową, bo te obróbki blacharskie to mnie brzydzą.... My też daliśmy tynk silikonowy, właśnie żeby cisnąć karcherem w razie potrzeby Mimo to, zdecydowaliśmy się na obróbkę na łączeniu z garażem, bo myślę że w naszym przypadku tam jest mus, ale damy obróbkę białą więc powinno być ok. Prace nadal trwają, ale zaraz wrzucę jakąś fotkę do dziennika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 21.05.2016 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Osobiscie tez chcialem zostawic to bez obrobek ale wczoraj polozyli mi klej na styro i zaczelo padac.masakra zacieki takie ze szok.nie wyobrazam sobie jaki tam bedzie brud splywal razem z deszczem.daje tynk sylikonowy ale i tak robie opierzenie.zadzwonilem do producenta tynku poprosilem zeby podal mi kolor z palety ral zblizony do koloru tynku i w takim kolorze zrobie opierzenie.mysle ze nie bedzie tragedii.wiadono ze lepiej wygladaloby bez.ale pewnie przez pierwsze dwa lata.potem mialbym na pogrubieniach piekne zacieki z brudu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 21.05.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Baka890 jaka u Was będzie elewacja? Taka jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 22.05.2016 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 (edytowane) Taka jak w projekcie tzn?kolory podobne ale dol bezx plyt betono-podonych a zamiast tego tynk z fuga. no i mamy troche mniej bialego koloru.a u was jak ten dol z plyt betonowych rozwiazali?bo fajnie to wyglada Edytowane 22 Maja 2016 przez Baka890 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pklos84 25.05.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Witam Mam problem z oknami dachowymi. Mam zrobiony otwór na okno kolankowe taki jak jest w projekcie. Teraz się okazało, ze nie da się tam zamontować okien o wymiarach z projektu czyli szerokość 94 cm. Można włożyć tylko 78 cm. Jak to wygląda u was. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 25.05.2016 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Witam Mam problem z oknami dachowymi. Mam zrobiony otwór na okno kolankowe taki jak jest w projekcie. Teraz się okazało, ze nie da się tam zamontować okien o wymiarach z projektu czyli szerokość 94 cm. Można włożyć tylko 78 cm. Jak to wygląda u was. Proszę o pomoc. Z jakiej firmy chesz zrobic to kolankowe? Wieczorem sprawdze na budowie i dam znac jakie ja mam szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pklos84 25.05.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Witam Fakro, Roto.... Generalnie mam z tym ogromny problem. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 25.05.2016 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Witam Fakro, Roto.... Generalnie mam z tym ogromny problem. .. Ja mam roto szerokosc 93 ale mam mniejsza wysokosc.moze tutaj jest problem. Moje okno to ROTO R16 H 93/113 OKNO DREWNIANE FASADOWE UCHYLNE. Moze zapros przedsstawiciela na budowe i niech sie on glowi.u mnie byl i wszystko zalatwil bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts