pawelsuj 24.02.2017 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Filmik super! Już chwaliłem na naszej grupie! Gratuluje pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelsuj 24.02.2017 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Super! Mega dziękuję w imieniu wszystkich zainteresowanych, he. Też takie schody planujemy...a jaką barierkę planujecie? Można zapytać o koszt schodów? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertlew 26.02.2017 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Ile was kosztował dach blachę jaka macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greenboy 26.02.2017 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Witam. Jaki koszt wyszedl tej rolety oraz czy wykonawca to firma z Rzeszowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelsuj 28.02.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Kochani mam w projekcie dachu częściowo stalową konstrukcję: dwie stalowe ramy, słupy z rury kwadratowej oraz kształtownik IPE pod kalenicą. Architekt z projektantem proponują zmienić to na normalną konstrukcje. Koszt przeprojektowania 500zł. Mówią, że sam taki kątownik to 800zł plus dźwig i spawacz też kosztuje.... Jaki jest sens takiej konstrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelsuj 28.02.2017 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Witam też chcę zmienić tą stalową konstrukcję w dachu...Na czym polegała u Was ta zmiana? Ile kosztowało? Jakieś porady??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makkaresh 01.03.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 (edytowane) Czytam Was od dawna, ponieważ rok temu zdecydowaliśmy się na budowę domu w stylu Homeconcept-02. Zakochaliśmy się w wielkiej fasadzie i antresoli, jednak projekt oryginalny dość znacznie przerobiliśmy, tak aby pasował pod nas (praktycznie robiliśmy projekt indywidualny w oparciu o Homeconcept-02). Postanowiliśmy podzielić się z Wami tymi pomysłami, bo może ktoś, kto będzie budował w przyszłości jakoś się zainspiruje lub znajdzie rozwiązania dla siebie. Na pewno jednak da się zauważyć inspirację oryginałem W naszej wersji mamy piwnicę pod całością (ta zrobiona tylko ze względu na ukształtowanie terenu - na działce był taki spad, że postanowiliśmy go wykorzystać - jednak sama piwnica będzie praktycznie niewidoczna), parter i poddasze użytkowe i dodatkowo 2 pokoje ulokowane na półpiętrze (nad garażem). Powierzchnia użytkowa parteru to 87,5m2 + garaż i pomieszczenia kotłowni 48,6m2. Poddasze 109m2. Piwnica 110,7m2. Dach 350m2. Wrzucam zdjęcia projektu parteru i poddasza. Budujemy w pomorskim, niedaleko Gdyni. Stan surowy już stoi, dach zrobiony (dachówka płaska Turmalin szary kryształ), fasada okna wstawiona, czekamy na szyby i wszystkie okna. Jak mi się uda (o ile ktoś chce, bo zdaję sobię sprawę, że to nie do końca projekt Homeconcept-02) to wrzucę kilka zdjęć z realizacji. Edytowane 4 Marca 2017 przez makkaresh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynabb 01.03.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Witam. Jaki koszt wyszedl tej rolety oraz czy wykonawca to firma z Rzeszowa? tak, wykonawca to firma Mariot z Rzeszowa. Żaluzja jest ruchoma i ze zmianą kąta nachylenia. Wypas:) Jeśli chodzi o schody to belkę stalową zrobiła nam zaprzyjaźniona firma więc cena nie będzie właściwa:) Ale nawet na allegro takie belki można znaleźć i zamówić. Barierka będzie szklana mocowana w takiej listwie stalowej. Polecam też przemyslenie kominka na wczesnym etapie budowy. Mi spędzał sen z oczu, bo wizualizacja a rzeczywistość to dwie rózne rzeczy, trzeba się odsuwać od ściany, tu się nie mieści, tam się nie mieści i okazuje się potem że kominek to wielki kloc zajmujący pół salonu. Na etapie montowania kominów już trzeba wiedzieć jak chcecie mieć kominek, żeby te wloty/wyloty/trójniki(tak się to nazywa?) założyć odpowiednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greenboy 04.03.2017 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czy moszesz napisac na priva koszt tej zaluzji? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makkaresh 04.03.2017 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 (edytowane) I reszta zdjęć , tym razem z zewnątrz. Dom będzie jeszcze obsypany, tak aby praktycznie nie było widać piwnicy. Edytowane 16 Marca 2017 przez makkaresh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertlew 09.03.2017 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Ma ktoś jakieś zdjęcia środka wykończonego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 10.03.2017 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Mnie ta budowa szybciej wykończy, niż ja ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertlew 12.03.2017 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 To wrzućcie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daisy3100 24.03.2017 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Witam, jak tam idzie z budowa? My szukamy dopiero projektu i właśnie ten mi sie bardzo podoba wizualnie , choć troszkę nieustawny wydaje ni sie salon, brakuje mi ściany na tv chętnie usłyszymy o zmianach jakie dokonujecie gdyż chyba padnie jednak wybór na ten dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 24.03.2017 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Kilka aktualnych fotek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertlew 24.03.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 A jak was kosztowi już wyniosło a co macie zrobione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KingaW 28.03.2017 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Kilka aktualnych fotek.. [ATTACH=CONFIG]384951[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]384952[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]384953[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]384954[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]384955[/ATTACH] U góry ogrzewanie też podłogowe? Jaki koszt instalacji z montażem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 29.03.2017 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Tak, zdecydowanie. CO + WOD-KAN wyszło 16.000 zł materiały TECE + 11.000 zł robocizna.Kompletna kotłownia z pompą ciepła ATLANTIC EXTENSA DUO 10 28.000 zł.Rekuperacja VASCO 20.000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makkaresh 30.03.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Witam, jak tam idzie z budowa? My szukamy dopiero projektu i właśnie ten mi sie bardzo podoba wizualnie , choć troszkę nieustawny wydaje ni sie salon, brakuje mi ściany na tv chętnie usłyszymy o zmianach jakie dokonujecie gdyż chyba padnie jednak wybór na ten dom... Daisy 3100, u nas właśnie była (duża) przeróbka projektu, pisałam trochę wcześniej i wrzucałam rzuty projektu. A tymczasem...jest już fasada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slivvka 05.04.2017 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Witam . U mnie budowa ruszyła. Gotowy jest fundament na płycie f. Zaizolowany i ocieplony. Śniany ruszaja w przyszlym tygodniu. Gm Kocmyrzów Luborzyca kolo Krakowa. Czy ktoś z okolic Krakowa nie chciałby pochwalić sie swoim hk2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts