rianika 09.11.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Witam wszystkich - byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś mógł podzielić się jak rozwiązany jest w tej rodzinie projektów detal rynny, pasu podrynnowego oraz wiatrownicy. Jestem w trakcie budowy projektu indywidualnego i wyszedł problem estetyki tych elementów (ok 60cm szerokości) i zastanawiam się czy sprawy nie dałoby się rozwiązać tak jak w domkach homekoncept. Z góry dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertlew 09.11.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Witam z jakich firm robiliscie glowne okno w salonie te najwieksze mi wycenili 28tys bez montazu troche to duzo macie jakies firmy i jakie okno najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacerio 14.11.2016 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Witam, choć dopiero ruszyć z budową planujemy na wiosnę, w miedzy czasie wysłałem prośbę o wycene do kilku firm. Z tych co odpowiedziały rozsądnie wygląda od pewnej firmy z kartuz:fasada wymiary:420x535, jedno okno otwierane (nie uchylne) na balkonie: RAL - RALWypełnienia:6/14CR/6/14CR/6TFasada aluminiowo-szklana OZ1Szklenie dwukomorowe zwykłez ciepłymi ramkamimiedzyszybowymiSkrzydło rozwierane dowewnątrz, okucie Maco, klamkiPlutonFasada aluminiowo-szklana w kontrukcji słupowo-ryglowejOpierzenia wokół fasady (membrana EPDM, obróbka z blachy)Okna rozwierane do wewnątrz na okuciu MacoWspółczynnik U=0,9 W/m2*KCena: 14000netto +Vat +montaż 4300netto, razem 18300nettopzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 14.11.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Witam, choć dopiero ruszyć z budową planujemy na wiosnę, w miedzy czasie wysłałem prośbę o wycene do kilku firm. Z tych co odpowiedziały rozsądnie wygląda od pewnej firmy z kartuz: fasada wymiary:420x535, jedno okno otwierane (nie uchylne) na balkonie: RAL - RAL Wypełnienia:6/14CR/6/14CR/6 T Fasada aluminiowo-szklana OZ1 Szklenie dwukomorowe zwykłe z ciepłymi ramkami miedzyszybowymi Skrzydło rozwierane do wewnątrz, okucie Maco, klamki Pluton Fasada aluminiowo-szklana w kontrukcji słupowo-ryglowej Opierzenia wokół fasady (membrana EPDM, obróbka z blachy) Okna rozwierane do wewnątrz na okuciu Maco Współczynnik U=0,9 W/m2*K Cena: 14000netto +Vat +montaż 4300netto, razem 18300netto pzdr Na jakim profilu takie cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacerio 15.11.2016 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Na jakim profilu takie cuda? Morad AF50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheLukE 19.11.2016 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Witam serdecznie Mam pytanie dotyczace kosztow budowy Przeszukalem internet i sprawdzilem pare wycen projektu HomeKoncept 2 Kazda strona podaje inna wycene Wiec jesli ktos moglby napisac na email [email protected] Ile wyszla budowa tego pieknego domu bylbym bardzo wdzieczny Interesuje mnie glownie stan deweloperski zamkniety ze wszystkimi instalacjami w sumie to stan pod klucz Mam dzialke plus 200tys w gotowce jeszcze z 200tys w przeciagu dwoch lat znajde ale to juz wszystko Musi i na meble starczyc I nie wiem czy zaczynac czy mnie stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 20.11.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 400.000 nie starczy. U mnie stan deweloperski wyjdzie około 450.000. Plus wykończeniówka i meble. No ale będzie pompa ciepła i rekuperacja. Przy rezygnacji z tego można odjąć około 40.000. Ale nadal będziesz nad kreską.Oczywiście, można wprowadzić nieco zmian oraz użyć gorszych materiałów, ale czy jest sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheLukE 21.11.2016 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Dziekuje bardzo za pomoc i odpowiedz na moje pytanie Chyba nie bede jednak budowal Homeconcept 2 zdecydje sie na cos mniejszego GL-776 Samba IV Mam nadzieje ze starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 22.11.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 160 mkw a 115 mkw to spora różnica... Zastanów się dwa razy. Pomyśl nad usunięciem fasady w Home Koncept 02 albo rozdzieleniem jej na dwa elementy - już masz 20.000 taniej.Zrezygnuj z okna kolankowego, zrezygnuj z ozdobnego elementu wokół domu - kolejne koszty w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolwil 29.11.2016 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 (edytowane) Witam ponownie , jak możecie to zapraszam na oddanie głosu na nasz dom: http://galeco.pl/pl/konkurs/projekty-konkursowe/ciechanowiec.html Na wszelkie pytania odnośnie domu proszę o zapytania na priv. Pozdrawiamy Karolina&Karol Edytowane 29 Listopada 2016 przez karolwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolf1 04.12.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Fasada po montażu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina_malina 09.12.2016 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Fasada po montażu: [ATTACH=CONFIG]374980[/ATTACH] Super, udało się przed zimą! Firma od fasady jest z górnego czy dolnego Śląska? Bo jeśli z górnego i w miarę niedaleko od Krakowa to się uśmiechnę o podanie namiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolf1 11.12.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Super, udało się przed zimą! Firma od fasady jest z górnego czy dolnego Śląska? Bo jeśli z górnego i w miarę niedaleko od Krakowa to się uśmiechnę o podanie namiarów Też się cieszymy Firma jest z Częstochowy, jeśli chcesz namiary daj znać na PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelsuj 18.12.2016 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Witam. Jeśli ma już ktoś zdjęcia ze środka, szczególnie od salonu....to bardzo proszę na [email protected] Ja też chcę przedzielić przeszklenie ale jak najmniejszym aby nie zepsuć go wizualnie. Jak rozwiązaliście Państwo problem rolet czy żaluzji na dużym przeszkleniu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 19.12.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Fasada po montażu: [ATTACH=CONFIG]374980[/ATTACH] Nieźle, mamy podobny etap. U nas montują w piątek. Czy ryzykujecie ocieplenie jeszcze w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelsuj 19.12.2016 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Witam serdecznie, mozna prosic o jakieś zdjęcia na [email protected] z realizacji hk 02. Zaczynam w 2017. Bede bardzo wdzieczny..Z powazaniemPawel Sujkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slivvka 01.01.2017 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Witam Ja dopiero zaczynam. Zrezygnowałem z balkoniku przy dużym oknie, przedłużam gabinet do pełnej bryły budynku. Mam tylko obawy jak to będzie wyglądało. Dużą fasadę okienną też chcę podzielić belką . Zrobił ktoś coś takiego?Inne pytanie w oryginalnym projekcie więźby dachowej jest rama stalowa. Chciałbym ją wyeliminować. Czy ktoś to może robił? Czy ktoś przeliczał dach na dachówkę?Pozdrawiam Edytowane 1 Stycznia 2017 przez slivvka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 02.01.2017 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Witam Ja dopiero zaczynam. Zrezygnowałem z balkoniku przy dużym oknie, przedłużam gabinet do pełnej bryły budynku. Mam tylko obawy jak to będzie wyglądało. Dużą fasadę okienną też chcę podzielić belką . Zrobił ktoś coś takiego? Inne pytanie w oryginalnym projekcie więźby dachowej jest rama stalowa. Chciałbym ją wyeliminować. Czy ktoś to może robił? Czy ktoś przeliczał dach na dachówkę? Pozdrawiam 1. Też zrezygnowaliśmy z balkonów. Przy fasadzie musi być w rogu słup. Konstruktor to weryfikował. 2. Płatew stalową zmieniliśmy na drewnianą - jest OK. 3. Konstrukcja jest dostosowana w projekcie również do pokrycia dachowego ciężkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slivvka 02.01.2017 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 1. Też zrezygnowaliśmy z balkonów. Przy fasadzie musi być w rogu słup. Konstruktor to weryfikował. 2. Płatew stalową zmieniliśmy na drewnianą - jest OK. 3. Konstrukcja jest dostosowana w projekcie również do pokrycia dachowego ciężkiego. Dziekuje. Mozna jakies fotki jak to bez balkonu wyglada. Wciecie pozostalo czy dom zostal przedlużony w tym rogu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolf1 06.01.2017 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Jak jesteśmy na konstrukcji dachu sprawdźcie sobie jaki macie wymiar dla otworu na okno kolankowe. We wczesnej wersji projektu jest błąd jeśli macie około 1,88m to jest błąd, jak coś w okolicach 2,00m lub więcej jest O.K. (jestem na etapie przeróbki kawałka dachu i otworu okiennego).Sprawdzajcie też dokładny wymiar okien dachowych, u mnie weszły na styk, po kombinacjach 94x140 roto R6. (otwór między krokwiami za mały jakieś 4cm i musieliśmy zrezygnować z jednej części termobloku okna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts