pawelsuj 16.01.2017 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Ja (w Bydgoszczy) planuję zacząć najpóźniej lipiec jak wszystko się ułoży. Zaczynam adaptację projektu. A Ty? Gdzie i kiedy? jakby co to pisz [email protected]. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelsuj 16.01.2017 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Mega dziękuję. Czy u Ciebie już to działa? I jeśli tak to jak długo i jak możesz podać mi już jakieś koszty eksploatacji (prąd). Ja bardzo chcę PC powietrzną, bo na gruntową mnie raczej nie będzie już stać... Czy ta cena była z montażem? Będę Ci BARDZO WDZIĘCZNY za maila [email protected] Wciąż się trochę waham nad gazem, którego nie lubię i też mam pewne problemy z przyłączeniem choć wykonalne.... Ile w sumie metrów ogrzewasz? Czy powiększałeś coś dom? Lub garaż ogrzewany? POZDRAWIAM Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 16.01.2017 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Mega dziękuję. Czy u Ciebie już to działa? I jeśli tak to jak długo i jak możesz podać mi już jakieś koszty eksploatacji (prąd). Ja bardzo chcę PC powietrzną, bo na gruntową mnie raczej nie będzie już stać... Czy ta cena była z montażem? Będę Ci BARDZO WDZIĘCZNY za maila [email protected] Wciąż się trochę waham nad gazem, którego nie lubię i też mam pewne problemy z przyłączeniem choć wykonalne.... Ile w sumie metrów ogrzewasz? Czy powiększałeś coś dom? Lub garaż ogrzewany? POZDRAWIAM Paweł Dom jest w stanie surowym, montaż kotłowni pewnie za 1-2 miesiące. Cena za kompletną kotłownię z montażem. Z garażu zrezygnowaliśmy, zatem mamy 160 mkw. My niestety gazu nie mamy dostępnego, więc nie było wyboru. Przelicz dokładnie, bo z dobrym piecem kondensacyjnym też może wyjść sensownie. U nas w zachodniopomorskim gruntowej pompy raczej się nie opłacało brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertL 22.01.2017 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Witam. Jesteśmy na etapie adaptacji projektu HK 2 G2 Energo. Budowę zaczniemy jak dobrze pójdzie w okolicy lipca. Ale wiadomo teraz trzeba podjąć najważniejsze decyzje co do zmian projektu. Mam prośbę o kontakt na priw ludzi z małopolski, którzy są w trakcie budowy i chętnych do wymiany informacji i spostrzeżeń na temat tego projektu. Jesli będzie można podjechać i zobaczyć budowę będzie super. Obecnie planujemy podzielić przeszklenie fasady. Zlikwidować ścianę koło jadalni i zostawić 2 filary. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 23.01.2017 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Obecnie planujemy podzielić przeszklenie fasady. Zlikwidować ścianę koło jadalni i zostawić 2 filary. Pozdrawiam Robert Zastanówcie się poważnie. Podzielone przeszklenie bardzo straci na uroku. Ktoś na forum już dzielił. Czy ta osoba mogłaby wrzucić aktualne fotki z wykończonego wnętrza jak wygląda podzielona fasada? Druga sprawa - też myśleliśmy o zlikwidowaniu tej ściany, ale pamiętajcie, że tam są schody na górę. My mamy dwójkę dzieci i stwierdziliśmy, że jednak ta ściana nieco oddziela strefę dzienną od wejścia i schodów na górę. Córki coraz częściej chcą zaprasza koleżanki, tam może być spory ruch tranzytowy z góry na dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertL 25.01.2017 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 To jest na razie propozycja. Rozważamy różne warianty. Ale jeśli chodzi o zlikwidowanie ściany i zostawienie 2 filarów to wydaje mi się że będzie więcej przestrzeni w jadalni. Szkoda, bo nie mieliśmy okazji zobaczyć tego domu u kogoś na żywo, a wiadomo że wizualizacja przekłamuje. Przedzielenie przeszklenia to tylko względy ekonomiczne. Może ktoś ostatnio to porównywał jaka jest różnica w cenie dla obu wariantów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Ciupek 28.01.2017 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Witam ponownie , jak możecie to zapraszam na oddanie głosu na nasz dom: http://galeco.pl/pl/konkurs/projekty-konkursowe/ciechanowiec.html Na wszelkie pytania odnośnie domu proszę o zapytania na priv. Pozdrawiamy Karolina&Karol[ATTACH=CONFIG]374680[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]374681[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]374682[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]374683[/ATTACH] Moje pytanie: wg. projektu nad garażem na wysokości drzwi jest zaprojektowane poszerzenie belki poprzez zastosowanie stelaża, płyt osb, a z tego co widzę Państwo macie całą belkę żelbetową, była ona jakoś dodatkowo zbrojona w tym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Ciupek 28.01.2017 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Witam serdecznie Właśnie dołączamy do grupy osób które budują zacny domek HomeKoncept-02 Nasz powstanie w okolicach Krakowa. Projekt zakupiony, ruszamy ze staraniami o pozwolenie na budowę. Oczywiście w naszym przypadku również nie obędzie się bez zmian. Niestety musimy zrezygnować z tej pięknej pustki (w naszym zamierzeniu pierwotnie był HomeKoncept-01 ale jest troche za duży), zamiast pustki tworzymy dodatkowy pokój analogicznie jak w HomeKoncept-01. Drugą z większych zmian (nad którą jeszcze się zastanawiamy) będzie zastąpienie fundamentów płytą fundamentową, po pierwsze ze względu na niwelację mostków termicznych, po drugie ze względu na sztywność bryły, poza tym nasza działka to głównie gliny, lekki spadek, to będzie dla nas pewniejsze rozwiązanie, tak zaleca nam nasz Architekt. Z tego co się orientowałem koszt płyty będzie nie wiele wyższy niż zwykłych fundamentów. Pozostałe zmiany nieco mniejsze: powiększenie łazienki na poddaszu o wielkość garderoby, garderoba przy sypialni zamiast łazienki, dodatkowe wejście od strony kotłowni, skrócenie ściany nośnej pomiędzy jadalnią a schodami. Forumowicze jeśli ktoś również buduje w Małopolskim proszę o kontakt, chętnie zobaczyłbym to dzieło architektury w realizacji Gorąca prośba również do osób które już budują i są na zaawansowanym etapie - wstawiajcie zdjęcia, jesteśmy bardzo ciekawi jak to wszystko u Was wygląda Pozdrawiam, Andrzej Witam Na jakim etapie są Państwo z budową domku, i czy byłaby możliwość zobaczyć na żywo domek? Jesteśmy z okolic Chrzanowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacerio 30.01.2017 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 To jest na razie propozycja. Rozważamy różne warianty. Ale jeśli chodzi o zlikwidowanie ściany i zostawienie 2 filarów to wydaje mi się że będzie więcej przestrzeni w jadalni. Szkoda, bo nie mieliśmy okazji zobaczyć tego domu u kogoś na żywo, a wiadomo że wizualizacja przekłamuje. Przedzielenie przeszklenia to tylko względy ekonomiczne. Może ktoś ostatnio to porównywał jaka jest różnica w cenie dla obu wariantów? Bedziemy budować HK02 /odbicie lustrzane poszerzone o 60cm (po 30cm z każdej strony wzdłuż osi budynku) i wydłużony o 2m. Razem daje ok 198m2 powierzchni użytkowej a sam salon ma 37m2. Antresola urosła tylko o 1m (z 2,9 do 3,9m), ale dzieki temu wszystkie 3 sypialnie mają po ok 21m2 po podłodze. Wejście do garażu jest bezpośrednio z przedpokoju -mają wspólną ścianę a garaż jest dwustanowiskowy -jeden samochod za drugim (za wąska działka). Warto podpytać homekoncept jakie mają wariacje danego projektu który robili dla innych klientów, z racji istotnych zmian fundamentów nasz projekt potraktowali prawie jak indywidualny (czyt. zmian sporo a to dużo kosztowało)... My ścianę zostawiamy ale będzie postawiona z silki 18cm, chcemy wzdłuż scianki zrobić zabudowe.. W oryginalnym projekcie są podciągi pod stropem, zwiększyliśmy grubośc stropu by ich nie było widać, choć jeśli będziecie robić podwieszane sufity to można podciągi zamaskować.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KingaW 01.02.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 To jest na razie propozycja. Rozważamy różne warianty. Ale jeśli chodzi o zlikwidowanie ściany i zostawienie 2 filarów to wydaje mi się że będzie więcej przestrzeni w jadalni. Szkoda, bo nie mieliśmy okazji zobaczyć tego domu u kogoś na żywo, a wiadomo że wizualizacja przekłamuje. Przedzielenie przeszklenia to tylko względy ekonomiczne. Może ktoś ostatnio to porównywał jaka jest różnica w cenie dla obu wariantów? ... my zlikwidowalismy sciane i stanely dwa filary, wyglada to fajnie i faktycznie przestrzen jest spora, jak ją zagospodarujemy to wyjdzie w praniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula615 01.02.2017 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 ... my zlikwidowalismy sciane i stanely dwa filary, wyglada to fajnie i faktycznie przestrzen jest spora, jak ją zagospodarujemy to wyjdzie w praniu... a mozna jakies zdj prosic z filarami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula615 01.02.2017 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 ... my zlikwidowalismy sciane i stanely dwa filary, wyglada to fajnie i faktycznie przestrzen jest spora, jak ją zagospodarujemy to wyjdzie w praniu... a mozna jakies zdj prosic z filarami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelsuj 01.02.2017 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 też będę BARDZO WDZIĘCZNY ZA FOTKĘ...może być też na [email protected] mi właśnie architekt robi adaptacje bez ściany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KingaW 01.02.2017 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 (edytowane) z różnych etapów Edytowane 1 Lutego 2017 przez KingaW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelsuj 02.02.2017 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Kingo, dziękuję Ci bardzo za umieszczenie fotek. Każde kolejne w przyszłości również mile widziane,hehe. Zrobię tak samo...bałem się, że te filary będą musiały być dużo większe... Strop robicie jak w projekcie...monolit? Podciągi też będą? Czy robicie trochę grubszy strop aby nie było ich widać? Na jakim etapie jesteście teraz? Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KingaW 03.02.2017 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Kingo, dziękuję Ci bardzo za umieszczenie fotek. Każde kolejne w przyszłości również mile widziane,hehe. Zrobię tak samo...bałem się, że te filary będą musiały być dużo większe... Strop robicie jak w projekcie...monolit? Podciągi też będą? Czy robicie trochę grubszy strop aby nie było ich widać? Na jakim etapie jesteście teraz? Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelsuj 16.02.2017 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Kochani ile płaciliście za robociznę i materiały za stan surowy? Chodzi mi o wymurowanie wszystkich ścian razem ze ścianami działowymi i stropem nie licząc fundamentów, gdyż planuję płytę fundamentową.??? Z góry dziękuję za odpowiedz. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina_malina 24.02.2017 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 W linku timelapse z budowy naszego HK2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina_malina 24.02.2017 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 My też mamy z filarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynabb 24.02.2017 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Nasza budowa powoli dobiega końca. Zamieszczam kilka fotek ze środka, bo wiem że wszyscy tu na takie czekają (też czekałam ). Zrezygnowaliśmy ze sciany na rzecz slupów i nie zrobilismy drugiego okna w salonie. I tak jest mega duzo swiatła. jak ktoś chce to podaje kontakt do firmy która robiła nam fasadę Reconal - kontakt Paweł Bytnar 504202750, 15m2 w systemie MB86, kosztuje 28000 brutto, na zewnątrz mamy zamontowaną zaluzję na całe przeszklenie -da się! (największy wymiar jaki istnieje:)) -producent Anwis, Montaż firma Marriot. Nie mam dobrego zdęcia z antresoli bo cały czas tam rusztowanie jeszcze stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts