007angel007 29.09.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Witam czy istnieje możliwość przesłania kosztów budowy? Właśnie zaczynamy przygodę z tym projektem i chciałabym dowiedzieć się jak szacunkowe koszty z internetu maja się do rzeczywistych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
007angel007 29.09.2017 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Witam, właśnie zaczynam przygodę z homeconcept 2, miałabym prośbę czy byłaby możliwość przesłania kosztów budowy na maila? Chciałabym mieć rozeznanie jakie są realne koszty a nie tylko te szacunkowe przedstawione w internecie... Proszę o przesłanie informacji na maila [email protected] z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina_malina 04.10.2017 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Rzadko tu bywam, bo nie dostaję powiadomień, ale wrzucam foty - być może ułatwią komuś podjęcie jakiejś decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina_malina 04.10.2017 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KONRAD G2 09.10.2017 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 WitamZdjecia bardzo pomocne,ale czy istnieje mozliwosc obejrzenia domu na zywo,chodzi glownie o proporcje i kąt nachylenia dachu.Budowę zaczynamy na wiosnę i bardzo by nam zależało na obejrzeniu domu w realu.Z góry dziękujemy i zostawiamy kontakt[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KONRAD G2 13.10.2017 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Czy ktoś buduje Hk2 w woj . świętokrzyskie,mazowieckie ,malopolskie chetnie bym obejrzał dom na zywo,zaczynam budowę na wiosnę i wszelkie dodatkowe informacje byly by mile widziane.Zostawiam kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA 83 13.10.2017 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Witam zdjęcia super my narazie zatrzymaliśmy się na stropie. Mamy spore problemy ze znalezieniem firmy tyle osób się buduje. Mam pytanie czy mogła bym prosić o jakieś fotki łazienek z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darecki74 25.12.2017 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2017 Witam.Zaczynam na wiosnę swoją przygodę z HK2 czy jest ktoś na forum z woj. Pomorskiego kto jest w trakcie ewentualnie już postawił taki domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaro-HK2 25.12.2017 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2017 Witam. Zaczynam na wiosnę swoją przygodę z HK2 czy jest ktoś na forum z woj. Pomorskiego kto jest w trakcie ewentualnie już postawił taki domek? Zaraz obok Gdanska, (chyba to juz jest Banino) jak sie skreca z ulicy Nowatorow w ulice Sloneczna, stoi piekny HK2 (na sprzedaz) Link do mapki: https://www.google.com.ar/maps/place/Port+Lotniczy+Gda%C5%84sk+im.+Lecha+Wa%C5%82%C4%99sy/@54.3780082,18.4305594,16z/data=!4m5!3m4!1s0x46fd9e348921e4f1:0x83f4b993dd1f95f8!8m2!3d54.3788433!4d18.468075?hl=pl Jak sie wjedzie na ulice Sloneczna, to dom stoi po prawej stronie, gdzies pomiedzy przecznicami Wspolna, Zlota, Promienna, Lazurowa... (nie pamietam dokladnie w ktorym miejscu bo tylko raz tedy jechalem) ale to jest odcinek 500m wiec na pewno latwo go znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeem 02.01.2018 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Witam wszystkich i życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku. Jestem na etapie zakupu projektu HK02 i będę budował w okolicach Warszawy. Bardzo proszę o informację czy ktoś budował w Mazowieckim i ma stan przynajmniej surowy zamknięty, a dodatkowo zgodziłby się na obejrzenie na żywo? Zrewanżuję się dobrą butelką mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberto86 13.01.2018 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Witam,ja jestem zainteresowany budową tego domu , czy możecie podzielić się realnymi kosztami jakie Was wyniosły do stanu surowego zamkniętego i do developerskiego? i czy budowaliście metodą gospodarczą , z pewnością takie informacje pomogą wielu osobom decydującym się na ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekryba 20.01.2018 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Witam. Temat domu dosc juz dawno nie aktualizowany ale Planuje budowę tego domu ale kilka spr finansowych na tym forum jest aż trochę strasznych jak chociażby okno w salonie koszt bardzo duży ale pewnie wart wydania tyłu $$$$ czy ktoś z państwa był by w stanie zaprosić w swoje miejsce zamieszkania abyśmy mogli obejrzeć dom i uzyskać kilku wskazówek ktore moga nam sie przydac w przyszłości bardzo prosze o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina_malina 08.03.2018 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Witam, ja jestem zainteresowany budową tego domu , czy możecie podzielić się realnymi kosztami jakie Was wyniosły do stanu surowego zamkniętego i do developerskiego? i czy budowaliście metodą gospodarczą , z pewnością takie informacje pomogą wielu osobom decydującym się na ten projekt. Do stanu SSO (z oknami dachowymi i dachem, ale z paneli na rąbek, nie blachy tytan-cynk) koszt jak w projekcie. Potem już trzeba dodać 30% niestety, jak nie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberto86 20.03.2018 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Dziękuje za odpowiedź halina malina:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena 91 02.05.2018 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Ja po wylaniu chudziaka i po wstepnym prowizorycznym rozplanowaniu pomieszczen bezapelacyjnie stwierdzilem ze optycznie i praktycznie nie pasuje mi scianka pomiędzy jadalnia i schodami...fakt ze kosztowalo mnie to dodatkowo i nadszarpnelo budzet ale teraz zamiast sciany ponad 4m moge w tym miejscu zrobic sciane 2m co moim zdaniem optycznie znaczaco powiekszy powiechnie domu..ale fakt jest taki ze ja nie mam antresoli,mysle ze sama antressola daje meeega efetk przestrzeni... a co do wielkosci to hmmm.... jest to pojecie wzgledne zalezy kto co lubi..dla mnie wystarczajace..a dla tych lubujacych sie w duzych przestrzeniach polecam projekt koncept 1 nad ktorym sam tez sie zastanawialem ale nie zmiescil mi sie na dzialke Jakie to dodatkowe koszty?- chodzi o pozbycie się ścianki między schodami i jadalnią Będę wdzięczna za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MASZ 23.07.2020 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Witam, Wkrotce po paru latach oczekiwania ruszam z budowa. Minely ponad 2 lata od ostaniego postu.Czy mogliby Panstwo podzielic sie paroma zdjeciami z realizacji prosze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofBud 11.08.2020 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2020 (edytowane) Zanim zaczniesz czytać moją opinię, weź pod uwagę, że mogę mieć skrzywienie, bo chciałem budować dom z płaskim (albo prawie płaskim) dachem, ale ówczesna urbanista mi nie pozwoliła. W każdym razie, jeżeli masz jeszcze możliwość zmian , to przeanalizuj, czy chcesz mieć dom z zamieszkałym poddaszem . Sam HomeKoncept ma fajne projekty z płaskim dachem lub domy parterowe. Dlaczego bym Ci odradzał HK2, bo ściany kolankowe i okna połaciowe, to jest porażka finansowa, energetyczna i wizualna. Koszty drugiej kondygnacji z pełną wysokością są porównywalne (naprawdę!), a użyteczność, ilość światła, izolacja i widok przez okna biją wersję kolankową na głowę. Mnie to uwiera do tego stopnia, że już mam plan przebudowy domu na wersję z prawie płaskim dachem :) Jeżeli już jesteś w trakcie budowy, to rozważ usunięcie okna kolankowego. Nie wiem jakie są obecnie koszty, ale parę lat temu wychodziło około 40-50 tys. Co prawda dają sporo światła, ale jeszcze więcej ciepła/zimna , ale przez te okna nic nie widać tak samo jak przez pozostałe okna połaciowe - u mnie oprócz kolankowego 6 sztuk. Nic nie widać, bo belka łącząca pionowe i skośne okna jest na takim poziomie, że ani wysocy, ani niscy nic przez to okno nie widzą. Z kolei, gdy siedzisz, to resztę widoku zasłania dach – który musi być znacznie wysunięty. Polecałbym Ci oglądnąć gdzieś już taki dom przynajmniej w surowym stanie zamkniętym. Rekuperacja to dzisiaj standard, ale jeżeli któraś z tych dwóch bardziej oszklonych ścian jest wystawiona na wschód i/lub południe (co jest prawie pewne), to bez jakiegoś rodzaju chłodzenia aktywnego w gorące dni będzie mały dramat. Oczywiście możesz instalować rolety, bo nie jest to złe rozwiązanie, ale chyba nie po to robi się duże przeszklenia, żeby później patrzeć na zasunięte rolety I jeszcze kwestia blachy na rąbek. Też mi się podobała, ale na dachu, na którym ją widziałem nie było okien połaciowych. Jak masz ich sporo, to z całej estetyki nici, bo blacha musi być cięta nad i pod oknem, a okna często wcinają się pośrodku arkusza i powstaje w ten sposób pasek na pasku. Jeżeli masz komin/y, to sytuacja jeszcze się pogarsza. Jeszcze raz powtórzę, to jest tylko moja osobista opinia. Twoje potrzeby i poczucie estetyki mogą być inne. Jeżeli masz możliwość, to koniecznie obejrzyj ten dom na żywo. Edytowane 11 Sierpnia 2020 przez KrzysztofBud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeem 23.09.2020 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Ja jeszcze nie mieszkam, ale z efektu jestem zadowolny. Podniosłem ścianę kolankową, dzięki temu skos zaczyna się na 160cm i zupełnie nie przeszkadza. Okien kolankowych nie robiłem, nie mam nic ciekawoego do oglądania po bokach domu, więc wolę patrzeć w niebo Warto podzielić fasadę na 2 okna, sporo taniej a na dole duże odsuwane okno zamiast drzwi balkonowych przy fasadzie. Tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts