KingaW 18.09.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 ja za 2 tygodnie zaczynam fundamenty. a zdjęcia zawsze fajnie podejrzeć jeszcze jakieś kosmetyczne zmiany można wykonać jasne, że łatwiej wrzucić zdjęcia na serwer jak coś będe miał będe wrzucał ...czekamy,czekamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 18.09.2015 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 niestety nie daję rady wysyłać wszystkim zdjęć, tak więc posiedziałam trochę czasu zmieniając formaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 18.09.2015 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KingaW 18.09.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 zdj. super przydatne i pewnie nie tylko ja będę za nie wdzieczna ... czekam na tą "wisienkę" okienną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaro-HK2 19.09.2015 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 hallo Szcześciarze w budowie !!!chciałam zapytać jaki system ogrzewania wybraliście przy tym duzym oknie? bo rzeczą oczywistą jest ze nawet przy doskonalym doborze okna sa straty ciepła i samo podlogowe nie wystarczy... no i czy przewidujecie jakowyś system zaslaniający tego okna? bedę baaaaaaardzo wdzieczna za każda sugestie i spostrzezenia... pozdrawiam i pogody zyczę firma która nam projektowała ocieplenie domu stwierdziła to samo co napisałeś. Samo ogrzewanie podlogowe może nie wystarczyć, dlatego będziemy montować grzejnik podłogowy montowany w warstwie docieplenia. Są opcje z elektryczną dmuchawą lub obiegiem konwekcyjnym. Myślę że to sie bardzo dobrze sprwdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KingaW 19.09.2015 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 firma która nam projektowała ocieplenie domu stwierdziła to samo co napisałeś. Samo ogrzewanie podlogowe może nie wystarczyć, dlatego będziemy montować grzejnik podłogowy montowany w warstwie docieplenia. Są opcje z elektryczną dmuchawą lub obiegiem konwekcyjnym. Myślę że to sie bardzo dobrze sprwdzi. ...zdaje się,że jedno z nielicznych rozwiazań przy tym oknie... plus oczywiscie kominek obok i pewnie bedzie dobrze ... a brałeś pod uwagę rolety zewnętrzne ? ciekawa jestem jak to by się sprawdziło choć obawiam sie efektu wizualnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 20.09.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Z tego co się orientowaliśmy rolety zewnętrzne odpadają. To w końcu kawał okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KingaW 25.09.2015 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 ...a czy ktoś może już pochwalić się wykończonym wnętrzem, albo elewacją ? ...... proooszę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaro-HK2 25.09.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Polecam http://www.houseloves.com/blog/?category=NEW+HOUSE+BUILD Wszystko od A do Z wraz ze zdjeciami budowy domu HK1 z elewacją jak w HK2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KingaW 26.09.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Polecam http://www.houseloves.com/blog/?category=NEW+HOUSE+BUILD Wszystko od A do Z wraz ze zdjeciami budowy domu HK1 z elewacją jak w HK2. ...przyznam, robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acekpl 26.09.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Witam serdecznie Właśnie dołączamy do grupy osób które budują zacny domek HomeKoncept-02 Nasz powstanie w okolicach Krakowa. Projekt zakupiony, ruszamy ze staraniami o pozwolenie na budowę. Oczywiście w naszym przypadku również nie obędzie się bez zmian. Niestety musimy zrezygnować z tej pięknej pustki (w naszym zamierzeniu pierwotnie był HomeKoncept-01 ale jest troche za duży), zamiast pustki tworzymy dodatkowy pokój analogicznie jak w HomeKoncept-01. Drugą z większych zmian (nad którą jeszcze się zastanawiamy) będzie zastąpienie fundamentów płytą fundamentową, po pierwsze ze względu na niwelację mostków termicznych, po drugie ze względu na sztywność bryły, poza tym nasza działka to głównie gliny, lekki spadek, to będzie dla nas pewniejsze rozwiązanie, tak zaleca nam nasz Architekt. Z tego co się orientowałem koszt płyty będzie nie wiele wyższy niż zwykłych fundamentów. Pozostałe zmiany nieco mniejsze: powiększenie łazienki na poddaszu o wielkość garderoby, garderoba przy sypialni zamiast łazienki, dodatkowe wejście od strony kotłowni, skrócenie ściany nośnej pomiędzy jadalnią a schodami. Forumowicze jeśli ktoś również buduje w Małopolskim proszę o kontakt, chętnie zobaczyłbym to dzieło architektury w realizacji Gorąca prośba również do osób które już budują i są na zaawansowanym etapie - wstawiajcie zdjęcia, jesteśmy bardzo ciekawi jak to wszystko u Was wygląda Pozdrawiam, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KingaW 28.09.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 (edytowane) Witam serdecznie Właśnie dołączamy do grupy osób które budują zacny domek HomeKoncept-02 Nasz powstanie w okolicach Krakowa. Projekt zakupiony, ruszamy ze staraniami o pozwolenie na budowę. Oczywiście w naszym przypadku również nie obędzie się bez zmian. Niestety musimy zrezygnować z tej pięknej pustki (w naszym zamierzeniu pierwotnie był HomeKoncept-01 ale jest troche za duży), zamiast pustki tworzymy dodatkowy pokój analogicznie jak w HomeKoncept-01. Drugą z większych zmian (nad którą jeszcze się zastanawiamy) będzie zastąpienie fundamentów płytą fundamentową, po pierwsze ze względu na niwelację mostków termicznych, po drugie ze względu na sztywność bryły, poza tym nasza działka to głównie gliny, lekki spadek, to będzie dla nas pewniejsze rozwiązanie, tak zaleca nam nasz Architekt. Z tego co się orientowałem koszt płyty będzie nie wiele wyższy niż zwykłych fundamentów. Pozostałe zmiany nieco mniejsze: powiększenie łazienki na poddaszu o wielkość garderoby, garderoba przy sypialni zamiast łazienki, dodatkowe wejście od strony kotłowni, skrócenie ściany nośnej pomiędzy jadalnią a schodami. Forumowicze jeśli ktoś również buduje w Małopolskim proszę o kontakt, chętnie zobaczyłbym to dzieło architektury w realizacji Gorąca prośba również do osób które już budują i są na zaawansowanym etapie - wstawiajcie zdjęcia, jesteśmy bardzo ciekawi jak to wszystko u Was wygląda Pozdrawiam, Andrzej .... gratuluje odważnego wyboru bo akurat ten projekt to wyzwanie Edytowane 3 Listopada 2015 przez KingaW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_i_Kamil 02.12.2015 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Alexim, a czy możesz napisać ile kosztowało okno na górze to nad jadalnią? Albo ewentualnie czy było dużo droższe od samych veluxów? I czy okna wszystkie macie aluminiowe? Z góry dziękuję i pozdrawiam, Olga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 02.12.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Okno kolankowe kosztowało jeśli dobrze pamiętam 6-6,5 tys. Aluminiową mamy fasadę i fix wychodzący na taras, ten bezpośrednio przy fasadzie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdolina89 07.12.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Tomasz, pewnie Twój domek już stoi, pochwal się zdjęciami Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwka1881 08.12.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Ja również proszę o zdjęcia ) [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwka1881 08.12.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Ja również proszę o zdjęcia ) [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demonet 14.12.2015 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Witam serdecznie,czy jest już ktoś kto wstawił okna ? Mam wielką prośbę bardzo proszę o wrzucenie zdjęć dużego okna w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catheriner 17.12.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Witam, Ja również proszę o zdjęcia:) [email protected] . Planujemy z mężem budować się w okolicach Krakowa, dopiero zaczynamy - jesteśmy na etapie zmian w projekcie !! Pomysły forumowiczów są bardzo pomocne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario283 18.12.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 niestety nie daję rady wysyłać wszystkim zdjęć, tak więc posiedziałam trochę czasu zmieniając formaty. [ATTACH=CONFIG]331042[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]331043[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]331044[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]331045[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]331046[/ATTACH] Alexim moglabys podpowiedziec ile mine wiecej kosztowal dach z robocizna? Bylbym bardzo wdzieczny.Widze na zdjeciu ze wyszlo super chcialbym zrobic dokladnie taki. [email protected] Pozdrawiam Mariusz C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts