Alexim 20.12.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Witam.Dach (nie licząc oczywiście więźby) ok 47 tys. W tym okna dachowe (12 tys), wyykończenie kominów klinkierem (materiał + robocizna 4,5 tys), blacha + rynny (13 tys), membrana dedykowana pod rąbek (ponad 2 tys), robocizna (11 tys), pełne deskowanie (drewno + robocizna ok 4 tys jeśli dobrze pamiętam). Pozdrawiam. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez Alexim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyzy 21.12.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, budujemy ten projekt od października 2015. W tej chwili zaczynamy więźbę. Mam pytanie do Alexim i mako - z jakie firmy kupowaliście okno kolankowe? Edytowane 21 Grudnia 2015 przez gyzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 21.12.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 My braliśmy z Fakro. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekarz34 26.12.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Dzień dobry. Ja również poproszę o zdjęcia domu. [email protected] Jestem z Bydgoszczy i myślę, żeby rozpocząć budowę w 2016 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 27.12.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 (edytowane) My nie mogliśmy robić blachy na rąbek i mamy dachówkę wzięliśmy oręża 9 w kolore antracyt..doprawdy narazie mamy położony tylko jeden pas dachówki o szef ok 2 m ale wyglada naprawdę fajnie.kazdy znajomy to potwierdzał.ceny dachu mniej więcej takie jak u alexim. Akropol. Czy ktoś ma do koncept 2 projekt rekuperacji? Zastanawiam sie czy tego nie zrobić a chciałem zobaczyć jak wyglada tam rozplanowanie bo my jednak dużo zmienialiśmy w projekcie i nie wiem czy projekt rekuperacji od Homer koncept 2 bedzie odpowiedni. ps. ja dachowe bralem z roto ale dopiero bede mial je montowane Edytowane 27 Grudnia 2015 przez Baka890 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KingaW 28.12.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 .... a może znajdzie się ktoś kto już ma założone to ogromne okno i pochwali się nim umieszczając zdj. , będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 05.01.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 W związku z pewną niemiłą sytuacją od tej pory wszystkie zdjęcia dodajemy w Dzienniku Budowy. Tam też zdjęcia okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marti411 05.01.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Witam! od dawna obserwuje to forum bo jestem w trakcie budowy home koncept 2 , lustrzanego odbicia z dwustanowiskowym garażem. Jesteśmy na etapie wybierania pokrycia dachu , choć nasz projekt dość mocno przerobiliśmy. 1. wysokie okno tarasowe przy antresoli podzieliliśmy na dwa ze względu braku możliwości założenia rolet zewnętrznych. 2. zlikwidowanie przedsionka między wiatrołapem a gareżem. 3. powiększenie pokoju gabinetu na parterze o tą wnękę tarasową i tak powstała równa bryła. 4. z kotłowni dodane drzwi zewnętrzne 5. wydłużenie schodów i dodanie jednego stopnia 6. łazienka na piętrze została przesunięta do sypialni i stworzona jedna duża zamiast dwóch przy sobie tylko z dwoma wejściami pierwsze od sypialni dugie z korytarza. 7. w dwóch sypialniach gdzie są okna balonowe zostały przesunięte po 40cm do skraju budynku. 8. ściana między obiema sypialniami (tam gdzie sa okna balonowe) również została przesunięta na poczet powiększenia jednej z sypialni gdzie bedzie wydzielona ścianka działowa za drzwiami i zorganizowana garderoba( sypialnia przy łazience ). 9. garderoba przy antresoli na piętrze będzie przestrzenią otwartą . Byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego pomysłu bo chciałam tam garderobę ale gdy się tam stoi robi to super wrażenie ( przy zachodzie słońca) a plan jest tam na stół bilardowy uffff to chyba wszystkie zmiany, mam nadzieje ze jasno je opisałam :/ aaa i zrezygnowaliśmy z wszelkich balonów i tarasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_i_Kamil 07.01.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Witam! od dawna obserwuje to forum bo jestem w trakcie budowy home koncept 2 , lustrzanego odbicia z dwustanowiskowym garażem. Jesteśmy na etapie wybierania pokrycia dachu , choć nasz projekt dość mocno przerobiliśmy. 1. wysokie okno tarasowe przy antresoli podzieliliśmy na dwa ze względu braku możliwości założenia rolet zewnętrznych. 2. zlikwidowanie przedsionka między wiatrołapem a gareżem. 3. powiększenie pokoju gabinetu na parterze o tą wnękę tarasową i tak powstała równa bryła. 4. z kotłowni dodane drzwi zewnętrzne 5. wydłużenie schodów i dodanie jednego stopnia 6. łazienka na piętrze została przesunięta do sypialni i stworzona jedna duża zamiast dwóch przy sobie tylko z dwoma wejściami pierwsze od sypialni dugie z korytarza. 7. w dwóch sypialniach gdzie są okna balonowe zostały przesunięte po 40cm do skraju budynku. 8. ściana między obiema sypialniami (tam gdzie sa okna balonowe) również została przesunięta na poczet powiększenia jednej z sypialni gdzie bedzie wydzielona ścianka działowa za drzwiami i zorganizowana garderoba( sypialnia przy łazience ). 9. garderoba przy antresoli na piętrze będzie przestrzenią otwartą . Byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego pomysłu bo chciałam tam garderobę ale gdy się tam stoi robi to super wrażenie ( przy zachodzie słońca) a plan jest tam na stół bilardowy uffff to chyba wszystkie zmiany, mam nadzieje ze jasno je opisałam :/ aaa i zrezygnowaliśmy z wszelkich balonów i tarasów. Rewelacyjny pomysł z otwartą przestrzenią!!! Czy możemy prosić o zdjęcia??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 08.01.2016 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 My też tak zrezygnowaliśmy z tarasu. marti411, myśleliście już jak wykończyć elewację? Zawsze może jakiś pomysł wpadnie aaa i zrezygnowaliśmy z wszelkich balonów i tarasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 08.01.2016 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 PILNE! W ciągu najbliższych dni musimy zamówić piec (na paliwo stałe)Czy ktoś z Was zamawiał już piec? Wg projektu powinien być piec o mocy 25kW, natomiast gdzie byśmy nie pytali, przeliczają nam (uwzględniając powierzchnię (garaż nieogrzewany), ocieplenie poddasza, domu i standard okien) i wszystkim firmom wychodzi 16 kW i to z małą górką! A 20 kW podają jako max maxów do tego domu. :/ Różnica więc spora. Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 09.01.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Ja mam teraz wycene instalacji wiec zobacze co nam powiedza ale my mamy piec gazowy. Alexim a robiliscie podlogowke lub rekuperacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 09.01.2016 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 W większości domu mamy podłogówkę (w sypialniach u góry grzejniki) no i kanałowy pod przeszkleniem. Nie mamy reku. Kurczę, wg programów wyliczających zapotrzebowanie na ciepło wychodzi nam 10kW/12kW a do poniedziałku mamy podać moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 10.01.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 W większości domu mamy podłogówkę (w sypialniach u góry grzejniki) no i kanałowy pod przeszkleniem. Nie mamy reku. Kurczę, wg programów wyliczających zapotrzebowanie na ciepło wychodzi nam 10kW/12kW a do poniedziałku mamy podać moc Alexim sprawdzalas na stronie cieplowlasciwe.pl. Dosyc fajny i prosty kalkulator.. Co do mocy kotla podanego w projekcie to wydaje mi sie ze w tym projekcie jest wszystko solidnie przewymiarowane. Poczawszy od zbrojenia a konczac wlasnie na kotlach, i na gazowy wychodzi max 14 kw a w projekcie z tego co pamietam to ponad 20kw podaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 11.01.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Właśnie tam sprawdzałam (10 kW), więc w porównaniu z projektem (25 kw), wydawało mi się to bardzo mało. W każdym razie po wielu rozmowach ze znajomymi/firmami itd. zdecydowaliśmy się (a właściwie Mąż zdecydował ) na 19tkę. Ja śmiem twierdzić, że nadal jest za duży, no ale.. .tak chce, tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 11.01.2016 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Bedzie na zapas nie wiem jak przy tradycyjnych piecach ale przy gazowce wazne jest z tego co sie orientuje zeby zakres zaczynal sie nisko tzn np od 6-20 kw bo wtedy piec sam wyreguluje moc w zaleznosci od potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylejd 21.01.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 witamJeśli można się dołączyć do próśb o zdjęcia to również poproszę [email protected] Z góry piękne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 01.02.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Witam, też jestem zainteresowany tym projektem. Mam pytanie - jak wygląda kwestia izolacji balkonu przy tym wielkim przeszkleniu? Czy tam nie tworzy się solidny mostek termiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukaszeti 29.02.2016 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Alexim gdzie kupowailście okna zewnętrzne? Jesteście zadowoleni z producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexim 09.03.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Okna braliśmy w znanej łódzkiej firmie, której właściciel jest również dealerem Skody Czy jesteśmy zadowoleni? Ciężko stwierdzić: okna niby są super (trzyszybowe, profile Schuco, bardzo dobrej jakości), ale montaż zaplanowany był na koniec września, wiele reklamacji po drodze (porysowane szyby- przywozili nam je 4 razy!!!, początkowo źle wymierzone i mimo to zamontowane (!!!) wielkie okno, wymiana drzwi balkonowych itp itd) i koniec końcem wszystko zakończyło się pod koniec lutego :/ czyli jakieś 5 mcy później. Oczywiście miało to wpływ na dalsze prace. Hydraulików musieliśmy przekładać 3 razy :/ A wiadomo, że potem trzeba swoje odczekać "w kolejce". Czy warto dla tych nerwów i straconego czasu na kolejne montaże? Chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts