satariel666 30.06.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Posadzka na gruncie. Dwa pomieszczenie stare 42 i 35 m2 Ustabilizowana. Zadnej grzaskosci podloze dobre stabilne. Dodatkowo zostanie zageszczona cienka warstwa piasku. Podklad keramzyt impregnowany ok 20-25cm zageszczony(ok10%). Beton posadzkowy pewnie c30zbrojony wloknami stalowymi. Zakladane obciazenie to obrabiarki czyli maszyny po 4-6 ton czyli ok 2t na m2 maksymalnie. Potrzebuje rady co do grubosci wylewki i zastosowania ogrzewania podlogowego.Zadnych styropianow ani plyt do podlogowek. Co najwyzej folia.Z uwagi na obciazenia tylko keramzyt. Czy lepiej zastosowac zbrojenie rozproszone plus standardowa siatke, siatke tylko to przymocowania rurki mniej wiecejw polowie grubosci posadzki(tak jak klasyczne posadzki przemyslowe ogrewane) czy lepiej zrobic najpierw posadzke powiedzmy na 2/3 grubosci bez rurek zbrojona tylko rozproszeniowo a potem pozostala 1/3 grubosci wylac powloke anhydrytowa w celu zalania rurek. Posadzka bedzie powleczona powloka pewnie poliestrowa lub inna zywiczna. Wylewka anhydrytowa jest drozsza ale zapewnia bardzo dobra jakoscpowierzchni i lepiej wspolpracuje z ogrzewaniem. Boje sie tez stosowania zbrojenia rozporszonego stalowego z rurkami podlogowki PR-RTz uwagi na mozliwosc mechanego uszkodzenia. Powloka anhydrytowa zapewni tez mniejsze zuzycie ostatecznej powloki zywicznej ale podloga nie bedzie juz monolitem. Moze jest ktos chetny pomoc, odplatnie rozmiez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.06.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Zadzwoń tu: http://sitech.net.pl/?kontakt,6 Temat dla ludzi zajmujących się posadzkami przemysłowymi. Żaden posadzkarz "domowy" Ci tego nie rozwiąże. Albo rozwiąże tak że do będzie to do poprawki za 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satariel666 30.06.2014 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Dzieki, napisze do nich. Wykonywal bede sam bo sie takich rzeczy nie boje(nie jestem posadzkarzem domowym). Potzebuje jedynie projektu. Poki co to pisze do scian bo kazdy mnie olewa. Oczywiscie zaden beton z betoniarki czy cos innego niepewnego. Beton z betoniarni.Mam kolo siebie duza firme produkujaca wylewki anhydrytowe wiec tez sam tego z worka mieszac nie bede. Moze ktos juz cos takiego wykonywal. Btw mam w 3 pomieszczeniu beton jeszcze z 19 wieku o grubosci 12cm lezy na sypkim gruncie i nie ma dylatacjiobwodowej. Jezdzilo po min i stalo po 5 ton...nic mu nie jest. Nawiercic go nie idzie bo sie wietrlo pali. Edytowane 30 Czerwca 2014 przez satariel666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts