Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto musiał pisać do Ministra o odstępstwo?

zofija

Recommended Posts

Byłam dziś w urządzie, gdzie obrabiany jest mój wniosek o warunki zabudowy. Sytuację mamy taką, że sąsiadujemy z działką, której właśiccieie już nie żyją, są gdzieś na pewno jacyś spadkobiercy ale nie mamy pojęcia gdzie. Mamy zamiar budować na granicy działki. W urzędzie powiedzieli, że trzeba będzie powołać kuratora sądowego do reprezentowania nieżyjących właścicieli. Czy ktoś ma może jakieś dośwaidczenie z takim przypadkiem, proszę o kontakt.

Pytanie numer dwa: kto pisał do Ministra o odstępstwo by mieć mniejszą niż wymagana odległość od sąsiada? Jak długo to trwa, gdzie zdobyć formularz, czy trzeba mieć najpierw warunki zabudowy?

Czekam z nadzieją na odpowiedzi

Ja pisałem. (właściwie to architekt pisał) a ja tylko zaniosłem do urzędu.

Potem trochę czekania (podobno teraz jakieś 3 miesiące) i masz papier.

Jeśli nie ma rażących błędów - zawsze się zgadzają. Z mojego urzędu było przede mną taki wniosków kilkadziesiąt i wszystkie pozytywnie rozpatrzone. Tylko ten czas......

Ja dzwoniłem do Warszawy do ministerstwa infratsruktury i monitowałem. Pani była bardzo miła i załatwiła mi to w miesiąc.

pozdrawiam

Ja pisałem. (właściwie to architekt pisał) a ja tylko zaniosłem do urzędu.

Potem trochę czekania (podobno teraz jakieś 3 miesiące) i masz papier.

Jeśli nie ma rażących błędów - zawsze się zgadzają. Z mojego urzędu było przede mną taki wniosków kilkadziesiąt i wszystkie pozytywnie rozpatrzone. Tylko ten czas......

Ja dzwoniłem do Warszawy do ministerstwa infratsruktury i monitowałem. Pani była bardzo miła i załatwiła mi to w miesiąc.

pozdrawiam

Super, to pocieszające, dzięki za informacje