zofija 28.05.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Byłam dziś w urządzie, gdzie obrabiany jest mój wniosek o warunki zabudowy. Sytuację mamy taką, że sąsiadujemy z działką, której właśiccieie już nie żyją, są gdzieś na pewno jacyś spadkobiercy ale nie mamy pojęcia gdzie. Mamy zamiar budować na granicy działki. W urzędzie powiedzieli, że trzeba będzie powołać kuratora sądowego do reprezentowania nieżyjących właścicieli. Czy ktoś ma może jakieś dośwaidczenie z takim przypadkiem, proszę o kontakt. Pytanie numer dwa: kto pisał do Ministra o odstępstwo by mieć mniejszą niż wymagana odległość od sąsiada? Jak długo to trwa, gdzie zdobyć formularz, czy trzeba mieć najpierw warunki zabudowy? Czekam z nadzieją na odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.05.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Wniosek o odstepstwo powinno zglosci starostwo na podstawie dostarczonych przez Ciebie dokumentow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.05.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Ja pisałem. (właściwie to architekt pisał) a ja tylko zaniosłem do urzędu.Potem trochę czekania (podobno teraz jakieś 3 miesiące) i masz papier.Jeśli nie ma rażących błędów - zawsze się zgadzają. Z mojego urzędu było przede mną taki wniosków kilkadziesiąt i wszystkie pozytywnie rozpatrzone. Tylko ten czas......Ja dzwoniłem do Warszawy do ministerstwa infratsruktury i monitowałem. Pani była bardzo miła i załatwiła mi to w miesiąc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofija 28.05.2004 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Ja pisałem. (właściwie to architekt pisał) a ja tylko zaniosłem do urzędu. Potem trochę czekania (podobno teraz jakieś 3 miesiące) i masz papier. Jeśli nie ma rażących błędów - zawsze się zgadzają. Z mojego urzędu było przede mną taki wniosków kilkadziesiąt i wszystkie pozytywnie rozpatrzone. Tylko ten czas...... Ja dzwoniłem do Warszawy do ministerstwa infratsruktury i monitowałem. Pani była bardzo miła i załatwiła mi to w miesiąc. pozdrawiam Super, to pocieszające, dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts