Moni_ 30.06.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Czy to prawda, że nie można uzyskać decyzji o wyłaczeniu fragmentu działki z produkcji leśnej jeśli na danym terenie nie ma MPZP?! Na mojej działce, dokładnie w miejscu jedynego możliwego wjazdu na działkę, występuje użytek leśny LsV, (występuje na mapach, w rzeczywistości nie ma tam drzew od kilkudziesięciu lat), o powierzchni dokładnie 90m2. Po złożeniu PB do urzędu otrzymaliśmy postanowienie o uzupełnienie - m. in. o załączenie decyzji o wyłączeniu tego fragmentu lasu z produkcji leśnej. Złożyłam odpowiedni wniosek wraz załącznikami do Dyrekcji Lasów Państwowch i tu problem, twierdzą, że Decyzja w Warunkach Zabudowy nie obejmuje tego obszaru i nie mogą wydać dec. o wyłączeniu z prod. leśnej. Sądziłam, ze decyzja o warunkach zabudowy wydana na dany nr działki, obejmuje całą tą działkę, ale okazuje się, ze nie, że decyzje o WZ z zasady nie obejmują gruntów leśnych. I co teraz ? Nie dostanę pozwolenia na budowę, przez te 90m2 lasu, którego zresztą tam wcale nie ma, od lat jest tam dojazd na moją działkę. Miał ktoś podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 30.06.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 ... od lat jest tam dojazd na moją działkę. ... Postaraj się doprecyzować ten fragment: co to za działka, czy ogrodzona, co to za dojazd, czy jest zjazd z drogi publicznej, a jeśli jest to czy naniesiony na mapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ 01.07.2014 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 działka rolna, mam decyzję o WZ na siedlisko. Nieogrodzona. Jest to zjazd z drogi publicznej - gminnej, gruntowej, nie jest naniesiony na mapie. To tylko wyjeżdżona droga używana przez gospodarza jeszcze zanim kupiłam działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ 22.07.2014 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Na razie Dyrekcja lasów Państwowych wysłała pismo do Gminy, która wydała Decyzję o wz, że postępowanie z tą decyzją musi zostać wznowione gdyż nie była ona konsultowana z Dyrekcją lasów Państwowych. Jutro będe dzwonić i się dowiadywać, czy jeśli to postępowanie zostanie wznowione i decyzja zostanie skonsultowana z Lasami to będzie to odpowiednia Decyzja o wz aby mi wydac tą decyzję o wyłączeniu z produkcji leśnej tych 90m2 nieistniejącego lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ 08.05.2016 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Przypadkiem trafiłam na ten mój post.Jeśli ktoś ciekaw finału tej sprawy to decyzję o wyłaczenie z produkcji leśnej tego fragmentu mojej działki otrzymałam ODMOWNĄ. Byłam w czarnej dupie, bo Lasy twierdziły, że wydadzą jeśli gmina umieści w decyzji zapis dotyczący konkretnie tego wjazdu i tego użytku Ls, z taką też prośbą o zmianę decyzji zwróciłam się do gminy a gmina odpowiedziała, "że po konsultacjach z prawnikiem i urbanistą nie widzi konieczności wprowadzania zmian".W końcu poprosiłam sąsiada o służebność przejazdu przez fragment jego działki, wybuliłam 400zł na notariusza i zaprojektowaliśmy wjazd przez działkę sąsiednią omijając ten nieszczęsny grunt leśny. W zeszłym roku dostałam PnB.I już wreszcie się budujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts