Gość grend 01.07.2014 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 WitamJakie mieliście wymiary strzemion przy zastosowaniu L wieńcowych. W momencie L wymiar standardowy 20x20 nie zmieszczą się - raz że jest za mało miejsca a po drugie musi być dystans aby można było zbrojenie włozyć pod belki stropowe.Mam zamiar przygotować zbrojenie przed "przyjazdem" stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 01.07.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Już dokładnie nie pamiętam wymiarów ale robiłem o ok 4 cm niższe niż pustak L, a szerokość ok 1 cm węższa od tego wewnętrznego zagłębienia w pustaku L. Strzemiona spokojnie mogą dolegać do L'ki, pręty będą wystarczająco oblane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 01.07.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Już dokładnie nie pamiętam wymiarów ale robiłem o ok 4 cm niższe niż pustak L, a szerokość ok 1 cm węższa od tego wewnętrznego zagłębienia w pustaku L. Strzemiona spokojnie mogą dolegać do L'ki, pręty będą wystarczająco oblane. ... a łączyłeś strzemiono z górnym pretem belki stropowej czy strzemiono było wyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 02.07.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Może się komus przydaPo "obadaniu" L różnych producentów szerokość bezpieczna jest 14 cm (mogą być od 14-17) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 03.07.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Strzemiono było wyżej, akurat tak wyszło że górny pręt belki wchodził idealnie pod górne pręty fi12 zbrojenia wieńca. L'ki mam od Uciechowskiego, więc wymiary znajdziesz na jego stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 16.07.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 NIGDY W ŻADNYM PRZYPADKU nie róbcie strzemion wysokich na 20 cm co jest notorycznie pisane na forach i w projektach. W ten "sposób" musiałem przerabiać 60metrów zbrojenia. Wymiar 18 cm wtedy strzemiono jest poniźej drutu od belki albo wymiar 22 cm wtedy strzemiono jest wyżej niż drut belki. Ja wybrałem wariant 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts