ghostek 24.06.2002 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Zdecydowalem się na dachowke betonową!Zastanawiam sie nad wyborem dachowki z Braasa i IBFu. Jestem w trakcie robienia obliczen i chcialbym poznac Wasze opinie na ten temat! Moze polecacie jeszcze inna firme?! dzieki z gory za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 24.06.2002 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Osobiście wybrałem Unibet. Dostałem rabat w hurtowni, bo kupiłem też u nich Ytong na ściany i wyszło taniej niż Braas, IBF, czy Euronit i pojedyncze dachówki, które dostałem na wzór, były najładniejsze. Dachówka leży na dachu dopiero pół roku, więc trudno coś więcej powiedzieć, ale dach wygląda naprawdę nieźle - póki co jestem bardzo zadowolony. Proponuję tylko skonsultować z dekarzami zakup akcesoriów, bo moi mieli trochę kłopotu z nimi. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.06.2002 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Ja wybrałem betonową z Dachbudu-Rzeszów. I też jestem na razie zadowolony. Leży prawie rok i nieźle wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 25.06.2002 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 Ja natomiast wybrałem dachówkę Celtycką Braas"a taniej nic nie znalazłem.IBF był faworytem do czasu podliczenia kosztów w moim konkretnym przypadku.Jakość Braasa dobra, mało odpadów ,wada to dekle gąsiorów mają inny kolor niż dachówka .Ta ostatnia jest czarna ,a dekle są chyba od innych modeli i mają kolor grafitowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiak2 26.06.2002 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 A my położyliśmy dachówkę Euronitu - eskę. Wygląda świetnie, ma rewelacyjne wykończenia. Szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek2604 26.06.2002 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Ghostek- mam podobny problem co Ty. Planuję zakup dachówki cementowej BRAAS lub EURONIT i nie jestem zdecydowany. Ceny w okolicach Zielonej Góry ok. 2,63zł. brutto.Proszę o radę innych użytkowników którzy ten problem mają za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 26.06.2002 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Przy kalkulacj idachówki trzeba bezwzględnie obliczyć łączny koszt pokrycia dachu. Kalkulacja w oparciu o podstawową dachówekę jest pozbawiona sensu. Koszt robią dachówki końcowe, gąsiory, podesty kominiarskie oraz taśmy kominowe i wentylacyjne, wróblówki itp.Tylko taka kalkulacja obrazuje całkowity koszt.Przykładowo powiem, że robiłem szczegółową kalulację rozprowadzenia wody do grzejników oraz wody ciepłej i zimnej użytkowej wg własnego projektu w oparciu o rury PEX i złączki zaprasowywane i skręcane. Pod uwagę brałem chba 6 czy 7 firm. W każdej ofercie ceny poszczególnych elementów były różne i na pierwszy rzut oka można było wskazać tą tańszą, ale dopiero kompleksowa ocena elementów pozwoliła na wyłonienie najlepszej jakościowo i cenowo oferty.Pozdrwaiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.06.2002 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Wybierz pomiedzy Braasem a Euronitem, Unibetu dachowki widzialem roznej jakosci (byly i dobr i zle).Euronit wydaje sie miec lepiej wykonczone krawedzie dachowek.Porownaj ceny dodatkow. Robilem obliczenia kiedys dla tych dachowek przy skomplikowanym dach. Ceny dodatkow wyniosly 70% ceny dachowki. Czyli cena dachowki +70%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 27.06.2002 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Ja tak sobie liczę i praktycznie niezależnie od producenta i rodzaju dachówki wychodzi mi, że do ceny dachówki podstawowej trzeba doliczyć drugie tyle na gąsiory (zwykłe, początkowe, rozdzielcze), taśmy okapowe, do uszczelniania komina, do kalenicy, dachówki wentylacyjne, kominiarskie, klamry, uszczelki itp. - dach czterospadowy, dom w kształcie litery L U Braasa zmienił się w kwietniu cennik dachówka podstawowa staniała, podrożały wszystkie pozostałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 27.06.2002 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Jeszcze uzupełnienie: staniała "Podwójne S", bo tą się interesowałem, Celtycka poszła w górę (10 gr/ szt), o reszcienie mogę się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.06.2002 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Mamy połozoną dachówkę Brasa 4 lata temu. Kolor ciemny brąz. Prezentuje się w dalszym ciągu b. dobrze. O wiele lepiej niż połozone dachówki ceramiczne u sąsiadów. Pozdr. Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 28.06.2002 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2002 Leszek 2604 zajdż do Gaja Dachy w Zielonej Górze tam jesienią kupiłem Braas celtycką po nieco niższej cenie niż podajesz a można jeszcze dostać upust i np. w promocji folię Corotop po 1 PLN za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmu 29.06.2002 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2002 Ja podobnie szukam między IBF, BRASS i Unibet. Chociaż Unibet w Bydgoszczy jest tańszy to po obliczeniu wszystkich elementów dachu i uwzględnieniu rabatu jaki dostanę Brass wychodzi taniej. Najlepiej gdyby wypowiedział się ktoś kto ma dłużej dach i powiedział co go teraz wkurza i czy by kupił ponownie produkty tej firmy ( no i jakiej , aby uwzględnić przysłowie, że "polak mądry po szkodzie" ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 01.07.2002 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 Ja stojac przed podobnym problemem wybralem Euronit - jakosciowo lepszy od IBF, jakosc zblizona do Braasa a cenowo duzo tanszy od Braasa (poza Celtycka, ktora jest tylko w dwoch kolorach a ja akurat chcialem w brazie). Zrob wycene calego dachu po upustach dla roznych konfiguracji i sam wybierz. Ja tam wolalem dac te kilkaset zlotych wiecej za Euronit ale miec porzadniejsza dachowke niz IBF (ktorej jakosci tez nie neguje). Gdyby Euronit nie zdecydowal sie w kwietniu na obnizke cen to pewnie polozylbym IBF. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2003 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 Czy w tym roku Euronit też sie zdecyduje na obniżkę? Ktoś coś wie,może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.03.2003 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 ja mam Euronit..po zimie wyglada ok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martines 17.03.2003 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 wachałem się pomiędzy IBF-em a Brassem. Dałem projekt dachu do wyceny do firmy od której miałem zamiar kupić. Osoba wyceniająca zaproponowała, że zrobi również kalkulację dla Wiekora (ceramiczna). Wyceny były darmowe. Okazało się, że ceramiczna wychodzi o ok. 1,5-2 tys. drożej. Warto się zastanowić czy nie wziąć ceramicznej. Ja zdecydowaałem się na ceramiczną. Przy okazji jej zakupu zamówiełem też inne materiały na dach (membrana itp.) oraz okna dachowe na które dostałem spory rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2003 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 A czy ta wycena nie była przypadkiem tak zrobiona aby Viekor wyszedł korzystniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts