es_sabbi 02.07.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Witam, Zakupiłem mieszkanie w stanie deweloperskim i dzięki pomocy użytkowników tego forum udało mi się już skończyć łazienkę Mam też już projekt kuchni więc przyszedł czas projekt pokoju gościnnego / salonu. http://images64.fotosik.pl/1133/3666a1db1dcc4434m.jpg Dlatego mam wieeelką prośbę do Was o pomoc / propozycję ułożenia mebli, kanapy, stołu tak, aby wyglądało to ładnie i schludnie Ponieważ większość pieniążków poszła w kredyt to wszystkie prace wykonuje sam. Jednak jeśli chodzi o projektowanie to kurcze nie na moją głowę Pomóżcie proszę "staremu" kawalerowi Dla informacji wstawiam również zdjęcie układu mebli w kuchni: http://images61.fotosik.pl/1131/36b743b5b066606fm.jpg Jeszcze raz z góry dziękuję za pomoc!! Pozdrawiam, Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 02.07.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Prawidłowa kolejność sprzętów w kuchni to lodówka-zlew-kuchenka i główny blat roboczy między kuchenką a zlewem - weź to pod uwagę jeśli kuchnia jeszcze nie zamówiona/zamontowana. W salonie może tak: dwie nieduże sofy ustawione prostopadle do siebie mniej więcej na środku pokoju, za jedną wysokie regały na książki albo niskie komody/bufet, na wprost szafka rtv. Stół przy kuchni. Lodówka ukryta za dobudowana wysoką ścianką i przy tej przedłużonej ściance regał albo komoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 02.07.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Mnie się wydaje że taki układ się nie sprawdzi,salon ma 471cm szerokości a takie ustawienie powoduje brak swobodnej przestrzeni bo wszystko jest na środku.Gdyby tam było 600cm to na pewno byłoby fajnie stosunek mebli do wolnej powierzchni podłogi byłby zachowany a tak jest zagracone.Ja proponuję najprościej ustawić sofę przy ścianie dodać fotel za to wstawić większy stół 90x160cm.http://images64.fotosik.pl/1134/a8e79207587c2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
es_sabbi 03.07.2014 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Dziękuje za rady alicyja i kinka Co do układu w kuchni to rozumiem jednak trochę z przyczyn estetyczno-oszczędnych kuchenka (płyta) będzie niedaleko lodówki ponieważ u góry mam kominy wentylacyjne. Gdyby płyta była po drugiej stronie musiałbym przez cały obwód kuchni przejechać rurami spiro :/ Jeśli chodzi o salon to bardzo fajne pomysłu muszę się teraz z nimi przespać Tylko brakuje mi tam jednego - w sumie najważniejszego - mebelka czyli biurka na komputer Gdzie proponujecie go wstawić?? Przy kanapie czy przy meblach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 03.07.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Kuchenka i zlew jak planowałeś ale lodówka przestawiona. Możesz zrobić jakiś krótki barek, jeśli kuchnia ma być trochę bardziej zasłonięta. Przy kuchni biurko - blat 60x120cm, może byc dłuższe i bez ścianek po bokach. Stół ma 90x140cm, sofa ok.220cm. Na wizualkach kolorystyka, meble i dodatki przypadkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_zet 03.07.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 U mnie jest lodówka, płyta i dalej zlew i dla mnie jest bardzo ergonomicznie. Nie zmieniłabym kolejności. W wieeelu czasopismach wnętrzarskich,w mieszkaniach urządzonych przez architektów był taki sam układ. Czyli co komu pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts