szczurka 02.07.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Shalom. Mam pytanie. Być może jest głupie, ale jestem bardzo ciekawa: czy można pogłębić fundamenty już postawionego domu? Czy można je jakoś podkopać i wzmocnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.07.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Można , droga i trudna zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 05.07.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Pogłębić to nie wiem jak ale wzmocnić to chyba tylko w jeden sposób ( może się mylę ) . Odkopać fundamenty , zrobić porządne zbrojenie w koło i wylać jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.07.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Pogłębić to nie wiem jak ale wzmocnić to chyba tylko w jeden sposób ( może się mylę ) . Odkopać fundamenty , zrobić porządne zbrojenie w koło i wylać jeszcze raz Co to ma dać ? W jakim sensie to je wzmocni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.07.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 To jak to się robi ? bo napisałeś, że tylko można. Tak mi mówiła jedna ekipa budowlana, że trzeba zrobić jakby drugi fundament zbrojony w koło starego aby go spiąć. Widocznie kit mi wciskali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.07.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Napisałem że mozna bo takie było pytanie. Dokładnie to robi się projekt takiego wzmocnienie/podbicia. Wieniec się wykonuje ale pod ławą a nie obok i ubija sie beton pod ławą szczelnie. Prace wykonuje sie metrowymi odcinkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts