RYDZU 28.05.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Złożyłem oficjalne zapytanie do naszego urzędu skarbowego - alepewnie odpiszą za 2 miesiące. A chodzi o sprawę następującą: Biorę kredyt na budowę domu. Ponieważ moja zdolność kredytowa jest niska - biorę go wspólnie z rodzicami. No i teraz sedno sprawy: jak to będzie według was z ulgą odsetkową w takim przypadku? właściclelem domu jestem tylko ja, ale kredytobiorców jest 2. Czy mogę (a właściwie będę mógł) odliczać całość odsetek, czy tylko część (jaką część? 50%? ). W banku nie wiedzą, panie w urzędzie też nie wiedziały co mi odpowiedzieć - dlatego skrobnąłem do nich pismo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niobe 07.06.2004 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 bylem w US zapytac o to samo. dowiedzialem sie, ze przy 2 kredytobiorcach kazdy bedzie mogl sobie odliczyc 50%. oczywiscie jesli spelnia inne warunki, aby moc sobie te odsetki w ogóle odliczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts