Nuras 02.07.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Witam serdecznie. Piszę do Was, drodzy użytkownicy, gdyż mam problem. Niestety na podłogę w kuchni, która wykonana jest z marmuru upadła mi fiolka z gencjaną - niesamowicie brudzącą substancją wykorzystywaną w medycynie. Wiem, że rozpuszcza się pod wpływem alkoholu, dlatego też zaraz po rozlaniu starałem się plamy rozpuścić i wytrzeć - z mizernym skutkiem. Znaczną część substancji jakby wchłonęły te płytki - nic już nie schodzi. I tu mam do Was pytanie. Czy istenieje jakaś możliwość na usunięcie tychże plam? Może zdarcie papierem ściernym? A potem polerowanie? Dobry pomysł w przypadku marmuru? Dodam, że nie chcialbym, aby płytki były wymieniane. bardzo Was proszę o pomoc. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam, Mateusz. P.S. Dodaję załączniki ze zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaciacho 09.07.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Witam sa dwa sposoby na wyczyszczenie tej plamy, jeden chemiczny drugi mechaniczny. Najbardziej skuteczny bedzie chemiczny gdyż marmur to kamień z licznymi żyłami spekaniami gdzie za sprawa mechaniczna tego nie doczyscisz. Najlepiej podejsc do kamieniarza aby sprzedał troszeczke kwasu i raczej po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts