madridista 02.07.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 WitajcieJak w tytule czy ma sens taka robota jesli wykonuje sie wieniec spinajacy fundament? Moj wykonawca tak mi doradza. A ja uwazam to za zbedna robote. Prosze Was o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 03.07.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Jak fundament jest z bloczka, i jest wyższy niż 1m to warto a nawet trzeba. Ja miałem na 60cm to nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.07.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Jeden nie umie pisać drugi czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madridista 04.07.2014 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Jeden nie umie pisać drugi czytać. Jeśli brak ą ę przeszkadza to sorry. Jeśli chodzi o opis to myślałem, że każdy zrozumie o co chodzi. Wyjaśnię dokładnie. Ściana z bloczków. wysokość fundamentów od górnego poziomu ławy wynosi 1,1m zakończona wieńcem spinającym i izolacją poziomą. I tu mam dylemat. Czy na wieniec dać przemurowanie z cegły pełnej i znowu izolacja pozioma czy od razu na izolację ustawiać porotherma(ściana dwuwarstwowa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.07.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Jeśli brak ą ę przeszkadza to sorry. Jeśli chodzi o opis to myślałem, że każdy zrozumie o co chodzi. Wyjaśnię dokładnie. Ściana z bloczków. wysokość fundamentów od górnego poziomu ławy wynosi 1,1m zakończona wieńcem spinającym i izolacją poziomą. I tu mam dylemat. Czy na wieniec dać przemurowanie z cegły pełnej i znowu izolacja pozioma czy od razu na izolację ustawiać porotherma(ściana dwuwarstwowa)? Nie o ą, ę mi chodziło a o sens pytania. Widzę że można jednak prcyzyjniej opisać problem. Poprzednio myślałem że pytasz o cegłę pod wieńcem. Jeżeli chodzi o pytanie to jeżeli izolacja pozioma będzie ponad gruntem <20-25cm i dom nie stoi w wodzie to dawanie podwójnej izolacji nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts