Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom i ogród Agi1770

Recommended Posts

Dziękuje bardzo. Bardzo mi miło,że Ci się podoba mój ogród.

Jeżeli chodzi Ci o tę rabatę okrągłą na środku ogrodu to na jej środku rośnie Catalpa (Surmia bignoniowa). Jest to bardzo ładne drzewko,o sercowatych liściach,które koronę w kształcie kuli. Są odmiany kwitnące, ja niestety nie trafiłam na taką. Pod nią rośnie juka. A wokół mam posadzone na przemian róże z żywotnikiem zachodnim '(tuja) Danica'. Te dwie jasnożółte roślinki po bokach to trzemielina.

Dziękuję za wizytę i zapraszam częściej.

Nasza działka ma 26 arów,więc jest na czym poszaleć. Sama (oczywiście przy niewielkiej pomocy męża) wszystko w nim robiłam. Pierwsze nasadzenia były robione jakieś 5 lat temu no i nadal trwają. Mój mąż się śmieje,że moja lista ogrodowych "chciejstw" z roku na rok się wydłuża zamiast skracać. Ale ja uwielbiam wszelkie prace w ogrodzie. Jest to moja odskocznia psychiczna od opieki nad dziećmi;)

Pozdrawiam

Witam.

Na pierwszym planie Świerk kłujący 'Maigold'. Należy do najładniejszych odmian świerka kłującego. Często ma nieregularny,stożkowaty pokrój. Jego cechą charakterystyczną są złocistożółte młode wiosenne przyrosty. Ma małe wymagania glebowe.Lubi słoneczne stanowiska i jak dotąd żadne choroby i szkodniki go nie zaatakowały z czego bardzo się cieszę:)

Aga, jestem pod wrażeniem :)

taki wielki areał, a tak zadbany, dopieszczony, wiem ile to pracy wymaga.

Widać, że to lubisz, w innym wypadku nie wyglądałoby to tak porządnie.

Witaj w Klubie Miłośników Ogrodów :) Gratuluję :)

Wszędzie dobrze,ale w domu najlepiej:)

Nie było mnie 4 dni a ogród już zaczął zarastać zielem. Ale za to jak wszystko urosło i się zmieniło,przynajmniej odnoszę takie wrażenie.

Masz rację Tolu,ogród wymaga wiele pracy,ale za to jak cieszy efekt końcowy. Największa jest satysfakcja z tego, że się wszystko robi samemu.

Jak już pisałam, to Twój ogród był dla mnie inspiracją.

Rano upał a teraz burza:(,ale w sumie podlewać dzisiaj roślinek już nie muszę:)

łał !!! kolejne dzieło sztuki. Hehe ja też podpatruję Tolę :)) My mieszkamy w naszym domku od 4 lat no ale jakoś tak wyszło że ogrodem zaczełam się interesować tamtego roku dopiero :/ Widze że Pani też ma nasadzenia dookoła domu, ja jesienią też posadziłam parę roślinek i drzewek wokół domu, na szczęście nie było zimy i śniegu bo chyba w grudniu zorientowałam się że jak na dachu zalegnie śnieg i potem gwałtownie spada taki ciężki i mokry to by mi wszystkie drzewka połamał no i wiosną wszysko przesadzałam :/ jak to jest z tym śniegiem? roślinki przeżywają? pozdawiam serdecznie