kabak1 28.05.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Mam pytanko do osób które stosowały dysperbit Izoluję sobie ściany które mam w ziemi i fundamenty ale one kiedyś dużo dużo lat temu były izolowane jakimś lepikiem. Teraz czyszczę te ściany szpachelką i szczotką drucianą ze starej izolacji ale wiadomo że część trzyma się dobrze i nie chce oderwać się od ściany. Powiedzcie czy na dobrze trzymający się stary lepik (pewnie na bazie smoły) oczywiście oczyszczony można położyć dysperbit czy to się będzie trzymało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 30.05.2004 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2004 Nikt nie stosował dysperbitu i nikt mi nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Strike 30.05.2004 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2004 Nikt nie stosował dysperbitu i nikt mi nie pomoże Dysperbit jest emulsja wodną i dobrze wsiaka w suchy beton. Nadaje sie bardziej jako grunt przed lepikiem, bo lepik potem sie lepiej przylepia. Ja osobicie nie polegałbym an samym dysperbicie. Jeśli chodzi o łączenie sie z lepikiem - małe szanse, jako że emulsja wodna nie bardzi się z nim połączy. Zalepikuj na gorąco albo zastosuj abizol (na zewnatrz nie powinno być problemu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 30.05.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2004 dysperbit może i dobrze wchodzi w suche ale równie dobrze radzi sobie z wilgotnym betonem bo jest robiony na bazie rozpuszczalnika wodnego. jednakże jak już przyschnie żadna woda go nie rusza. tak więc w przeciwieństwie do opartych na rozp. organicznych zachowuje się lepiej w różnych warunkach wykonywania izolacji. izolowałem dysperbitem i jeżeli tylko zachowuje się właściwą technikę jego kładzenia a więc wpierw rozcieńczony grunt a potem kilka warstw (w sumie min. 2kg/m2) to będzie ok. Nie ma żadnego kłopotu z ocieplaniem styropianopodobnymi materiałami co w przypadku izolacji na bazie rozp. organicznych stwarza dodatkowe kłopoty. nie wiem niestety czy dysperbit będzie się trzymał na warstwach wcześniej izolowanych np. abizolem... proponuję zadać pytanie jednemu z producentów dysperbitu... koniec języka za przewodnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guest 31.05.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Dysperbit chroni tylko przed wilgocią a nie przed wodą dlatego jeśli naprawdę zależy Wam na pewnej izolacji to polecam styrozol. Pod adresem http://www.styrozol.pl/stosowanie znajdziecie dokładne schematy prawidłowego ułożenia warstw przy fundamentach i nie tylko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 31.05.2004 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Czyli lepiej nie dawać dysperbitu na lepik ????????? Może ktoś coś takiego robił proszę o opiniepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guest 31.05.2004 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Czyli lepiej nie dawać dysperbitu na lepik ????????? Może ktoś coś takiego robił proszę o opinie pozdrawiam Nie wiem jak wygląda sprawa z dysperbitem. Ale ja położyłem Styrozol na lepik i było ok. tylko zamiast warstwy gruntu położyłem jeszcze jedną warstwę powłoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 01.06.2004 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Dzięki za podpowiedzi może jeszcze ktoś coś wniesie do tego wątkuPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts