schabowy 03.07.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Cześć, W jednej ze ścian kuchni mam wnekę 57 x 57 cm i domowa "władza ustawodawcza" zadecydowała, że wykorzystamy ją na wysoką szafkę o szerokości 50 cm. Z jednej strony szafki zostanie zatem przerwa 7 cm, którą chciałem zasłonić paskiem z płyty gk. Jak podejść do tematu szpachlowania i ponownego malowania na styku płyta-ściana, jesli ściana pomalowana jest farbą lateksową Caparola? Czy trzeba zeskrobać ze ściany trochę farby wzdłuż łączenia i potem dopiero: grunt, szpachla, grunt, farba? Czy ewentualnie jest coś, co można kłaść bezpośrednio na farbę? Z góry dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 04.07.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123budujemy 18.07.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Ja na beckersa lateksowe łatając ubytki dawałem masę akryl putz oczywiście wcześniej zagruntwoałem fragment ściany który będę naprawiał.Potem grunt i nowa warstwa farby. Puki co jest ok, nie widzę przeciwwskazań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts