.migotka. 03.07.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Przymierzam się do kupna nierozkładanej i nie znajduję zbyt wielu opinii na jej temat.... Jak z trwałością? Poduchy wytrzymują, czy szybko się niszczą? Jak wygląda sprawa z czyszczeniem pokrycia Isunda: prał ktoś może w pralce (Ikea każe chemicznie)? Interesuje mnie wszystko na temat tych sof . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viann 03.07.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Mam Karlstad już prawie 2 lata i nie mogę jej absolutnie nic zarzucić Składałam sama wersję sofa 3 osobowa + leżanka, zajęło mi to 8 godzin! Ale nie polecam tego rozwiązania, drugim razem bym zapłaciła za montaż, bo przy naciąganiu pokrowców może szlag jasny trafić Przeżyła przeprowadzkę, rozkręcanie, ponowne skręcanie, także nie ma obawy, że raz złożysz i lepiej nic nie dotykać, bo trzaśnie. Mam właśnie pokrycie Isunda szary, kanapa użytkowana intensywnie, czasem ktoś na niej śpi, pies je na niej pizzę, ja rozlewam sok porzeczkowy na siebie i sofę i takie tam życiowe sprawy Prałam kilka razy w pralce chyba na 60 stopniach program do bawełny (ze względu na długość prania i mocne wirowanie), z Vanishem. Po przygodzie z sokiem porzeczkowym potraktowałam pokrycie Vanishem w piance (takim do dywanów) na godzinę przez wypraniem. Sofa wygląda jak nowa - nic się nie zbiegło, nie ma żadnych wybarwień. Poduchy naprężone, nie zmieniają kształtu, nawet ta środkowa, o którą najwięcej się opieram. O nóżkach się nie wypowiem, bo kupowałam podstawkę chromowaną, której już nie ma w asortymencie. Uff... IKEA powinna mi płacić za reklamę Brać, nie zastanawiać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 04.07.2014 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 (edytowane) Nie zbiegają sie w praniu te pokrowce? Z bardziej zwyczajnych plam da się je łatwo wyczyścić na mokro gąbką? Mam dwójkę małych dzieciaków, więc rozumiesz... Edytowane 4 Lipca 2014 przez .:migotka:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viann 04.07.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Nie, ale prałabym na 40 stopniach, na 60 wrzuciłam po soku porzeczkowym, ale i tak nic się nie stało. Na początku może być wrażenie, że się minimalnie zmniejszyły, bo są dość sztywne po praniu, ale po założeniu na poduchy wszystko wraca do normy. Ze względu na fakturę niestety samo wytarcie gąbką niewiele daje :/ Ale można trochę poszorować szorstką stroną z odrobiną mydła czy proszku, wilgotną, nie mokrą gąbką i lżejsze zabrudzenia schodzą (świeżą plamę po truskawce czy borówce nawet tak można usunąć). Tylko uważałabym z proszkiem, bo raz użyłam go trochę za dużo, za mocno zmoczyłam gąbkę i mi został wielki biały ślad, bo proszek wniknął w tkaninę - proszek się dopiero rozpuścił w pralce. A z dzieciakami sprawę rozumiem, chociaż moje ma cztery łapki i szczeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts