jacek.zoo 03.07.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 witam wszystkich. mam pytanie jak w tytule? czy a jezeli tak to z jakiego powodu robi sie grzejniki na rozdzielaczu? hydraulik ktory mi robi mowi ze teraz tak sie robi argumentuje ze nie ma polaczen w podlodze i nic nie peknie. ale to mnie nie przekonuje. ze podlogowke to jasna sprawa, zeby kazdy obwod sterowac, ja w grzejnikach zrobilbym jedna rure wzdluz sciany i tylko odejscia do grzejnikow, jak to jest? wiem ze lubicie konkretne info o instalacji, piec vitodens 100 podlogowka w kafelkowych pomieszczeniach, tj lazienki, kuchnia, kotlownia reszta na grzejnikach podlogowka na rozdzielaczu rury 16 danfoss grzejniki na rozdzielaczu rury 16 henco woda cale orurowanie henco wszystko pex zaciskany dodatkowo kominek z mechanicznym dgp do kazdego pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 03.07.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Bo:Łatwiej wyregulować instalację (a właściwie sama sie reguluje).Słabsza pompa (na niższym biegu -mniej prądu na pompowanie)jedna średnica rury w instalacji . Oczywiście można robić z trójnikami i prasować też dobra metoda .Ale trzeba regulować grzejniki (kryzowanie). Może być konieczność zastosowania rury o większej średnicy. Wypadałoby policzyć . Z doświadczenia wiem ,że im prostsza instalacja ,tym mniejsze prawdopodobieństwo awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts