takeme95 03.07.2014 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Hej Mam pokój 3,70x 5,20Chciałbym go przedzielić na równo ścianą regipsową, to chyba najlepsze rozwiązanie?Jednak nie mogę oszacować kosztów, chodzi o okna, drzwi, montaż ściany, okien, usunięcie starego okna, przesunięcie drzwi, wyklepanie otworu nowych, zamurowanie starych, kaloryfery itd. itd. Kompletnie się nie znam na budownictwie dlatego proszę o pomoc w oszacowaniu kosztów.Nie chodzi mi tutaj o bardzo dokładną cenę, ale mniej więcej ile taki remont mógłby kosztować. Poniżej zamieszczam zdjecie które przedstawia jak chciałbym to urządzić. http://ifotos.pl/zobacz/Beztytuup_ewxqpnn.png/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 03.07.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 (edytowane) Ścianka działowa.... Jaka gruba ścianka? Z wygłuszeniem>? Przykładowo:Zakładam wysokość mieszkania 2.5 plus wygłuszenie. Profil "obrysowy" UW 75 (przy ściance 75 mm) długość 4 m - szt 3Profil konstrukcyjny CW 75 2.5 m (co 60 cm) - 7 sztWełna Rockton 75mm - 10m2płyty GK białe - 7 szt Do tego doliczyć wkręty do GK, kołki do mocowania profili obrysowych, instalacja elektryczna... Ceny artykułów znajdziesz w sklepach w okolicy. Edytowane 3 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 03.07.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Czy ściana w której mają być drzwi to ściana nośna? Z oknami tez może być problem. Nie można ot tak wywalać nowych dziur w ścianie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
takeme95 03.07.2014 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Hmm, raczej z wygłuszeniem, ponieważ nie chcę abym np. słyszał w drugim pokoju telewizor z tego pierwszego. Nie mam pojęcia jaka grubość, bardzo dla mnie liczą sie koszty i jeżeli będzie to koszt ponad 4 tys to raczej odpuszcze. Ściana w której mają być drzwi, prowadzą do przedpokoju a więc jest to ściana działowa - oddziela ona pokój od przedpokoju. No dobrze, a macie jakiś ciekawy pomysł jak to zrobić? Poza tym nie mam pojęcia czy to będzie kosztować 4 tys. czy ponad 10... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 04.07.2014 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Koszt samej ścianki plus minus sam wyliczysz idąc do sklepu. Koszty dwu okien ościeżnic z drzwiami, grzejników, cegieł i zapraw także sam możesz się dowiedzieć. Wszystko zależy od okien i parametrów grzejników i ilości towaru. Nie znając grubości ścian, wielkości otworów okiennych i drzwiowych nie za bardzo wiadomo jak to wyliczyć.... Pamiętaj. Zawsze największe koszta generuje robocizna. Samemu robiąc wyjdzie zdecydowanie taniej, ale bez wiedzy jakiej takiej nie radzę się za to brać. I trzeba się dowiedzieć u fachowca co z otworami w ścianie - można czy nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts