Łukasz90 03.07.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Witam Mam następujące pytanie. Co sądzicie o cynkowaniu bramy ? Pytam bo czas wykonania ocynku ( samego) podano mnie od 7-14 dni .Znacie może inne bardziej wydajne , lepsze inne możliwości zabezpieczenia bramy wjazdowej.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 03.07.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Nie ma lepszego. Zdecydowanie ocynkować. Termin strasznie długi, u nas zazwyczaj czekamy 4-5 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 04.07.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Też rozważałam ocynkowanie mojej bramy (kuta) ale odpuściłam bo cena była bardzo wysoka. Za tą cena mogę malować bramę farbą co roku, przez 20 lat Ale wybór należy do Ciebie, jak tylko masz fundusze to ocynkuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz90 04.07.2014 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Gdyby nie to ,że przez ,,majstrów" sprawa przeciągła się o miesiąc i na dzień dzisiejszy nie posiadam ogrodzenia od frontu a za niecały miesiąc wyjeżdżam na wczasy i nie chce zostawiać otwartej posesji cynkowałbym. W przypadku jednak cynkowania mogę nie wyrobić się do tego czasu. Dodatkowo kilka postów niżej w dyskusji o siatkach pisano ,że ocynk utlenia się tracąc swoje właściwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 05.07.2014 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Zanim ocynk straci swoje właściwości minie minimum 20-25 lat Cynkuj cynkuj. Spokój na długie lata. A "Majstrom" tnij kase....albo niech szukaja szybszego terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 06.07.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Też rozważałam ocynkowanie mojej bramy (kuta) ale odpuściłam bo cena była bardzo wysoka. Za tą cena mogę malować bramę farbą co roku, przez 20 lat Ale wybór należy do Ciebie, jak tylko masz fundusze to ocynkuj Niema szans jeżeli jest kute i ma zakamarki że rdza nie wyjdzie.Widziałem już pełno ogrodzeń co dwa lata malowane w końcu zaczęła odwarstwiać się farba i rdza przebijała.Albo brama bardzo ciężka albo farba tania ze przez 20 lat wychodzi to samo. Gdyby nie to ,że przez ,,majstrów" sprawa przeciągła się o miesiąc i na dzień dzisiejszy nie posiadam ogrodzenia od frontu a za niecały miesiąc wyjeżdżam na wczasy i nie chce zostawiać otwartej posesji cynkowałbym. W przypadku jednak cynkowania mogę nie wyrobić się do tego czasu. Dodatkowo kilka postów niżej w dyskusji o siatkach pisano ,że ocynk utlenia się tracąc swoje właściwości . Jak dla mnie trochę dziwna wymówka.Bo niby co ma się stać.Nie warto dla tak iej rzeczy rezygnować z ocynku.Bo same ogrodzenie to zadna przeszkodza nawet dla dzieciaków. Gdzie w tych czasach fachowcy robią w terminie ?.No chyba ze termin dają 6miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 06.07.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Dokładnie, montujemy sporo ogrodzeń (wszystko ocynkowane), ludzie proszą o mega super bezpieczne wkładki patentowe, o mega super wypaśne zabezpieczenia zawiasów.....a ogrodzenie ma jako wypełnienie poziome poprzeczki działające jak drabina. Fakt...złodziej furtki albo bramy nie wyniesie (jak sprytny to wyniesie), ale wejść na taką posesję nie ma najmniejszego problemu. Malowanie jest fajne do pierwszego ponownego malowania Ocynk to ocynk....spokój na wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 06.07.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Wiadomo że ocynk to ocynk - ale cena ! Raczej kto ma zasobniejszy portfel to się nie zastanawia alternatywą jest litr farby za 50zł i poprawianie co roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 06.07.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Koszt bramy ważącej 200kg to około 450zł (z transportem)....która brama tyle waży?...mało która Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 06.07.2014 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 To jest błędne koło ludzie nie zamawiają ocynku bo jest drogo,ale dlatego jest drogo bo ludzie nie zamawiają ocynku i niemożna liczyć ani na rabaty ani na krótsze terminy.Ale inwestor kiwa nosem jak wykonawca nie daje żadnej gwarancji ze rdza w ciągu dwóch lat nie wyjdzie.Gdzie już w zakupionej stali jak jest źle przechowywana robią się wżery my to oczyścimy ale rdza będzie postępowała jak próchnica od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 06.07.2014 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 My nie wykonujemy ogrodzeń i balustrad zewnętrznych bez ocynku. Zwyczajnie rezygnujemy z takich zleceń, szkoda nerwów potem. Ocynk ma zdecydowanie najlepszy stosunek ceny do jakości zabezpieczenia antykorozyjnego. X razy malowane ogrodzenie z czasem traci znacznie na estetyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 07.07.2014 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Zapraszam na Mazowsze,90%klientów byście musieli odesłać z kwitkiem.Takie u nas realia.Zaraz ze drogo że farba może odchodzić albo niech dzieci sie martwią za parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 07.07.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Tutaj też ludzie marudzą, wsiadam z takimi w auto, jadę na pierwsze lepsze osiedle gdzie robiłem ogrodzenie i pokazuje jak wygląda ocynkowane i malowane natryskowo a jak wygląda podmalowane pędzlem przez właściciel który nie chciał ocynku. Zazwyczaj to działa Często rezygnują z wyszukanych ozdobników na rzecz właśnie ocynku. Wychodzimy z założenia że ogrodzenie ma być bezproblemowe przez wiele lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 10.08.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Namówiliście mnie, dałam do cynkowania, potem malowanie proszkowe Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 10.08.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Bardzo dobra decyzja. Zastanowiłbym się jednak nad malowaniem natryskowym. Jeśli ocynk jest poprawnie wykonany to malowanie natryskowe farbą strukturalną nadaje świetnego efektu. Szczególnie fajnie wygląda to w przypadku bram wykonanych z płaskownika dwugarbnego z nitowaniem. Jeśli chcesz mogę wrzucić tutaj zdjęcie naszej bramy (wizytówka) . Koszt w zależności od tego kto bedzie malował może być zbliżony do malowania proszkowego. Chyba że pomalujecie sami...wtedy można sporo zaoszczędzić. Z tego co pamiętam macie brame i furtkę.....z porządnym przygotowaniem pod malowanie i malowaniem zejdzie Wam max 1 dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 10.08.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 .z porządnym przygotowaniem pod malowanie i malowaniem zejdzie Wam max 1 dzień. niestety nie ma mnie teraz w Polsce Nad tym malowanie to się zastanawiam jeszcze . Proszę wrzuć fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 10.08.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Ogrodzenie ocynkowane, malowane natryskową farbą z Polifarbu Łódź. http://i58.tinypic.com/24glv07.jpg http://i58.tinypic.com/24pav82.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 10.08.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sidi 12.08.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Tym natryskiem można malować zaraz po ocynkowaniu? Kowal twierdzi, że ocynk musi się z dwa lata utleniać i dopiero wtedy malować. Jak można od razu natryskiem to go uświadomię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 12.08.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 raczej kowal ma rację.Od świeżego ocynku farba może odstawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts