Poni 04.07.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Witam, murarze wstawili mi rurę kwasówkę w komin,, rura ma średnicę 150 mm. Chciałbym podłączyć kocioł gazowy kondesacyjny, ale niestety ze względu na wysokość wyścia rury ok 150 cm od podłogi w grę wchodzą tylko kotły stojące. Nie mam możliwości podniesienia rury. W tąrurę muszę jeszcze wpuścić drugą rurę w środek, jakiej średnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 04.07.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Taka jaka będzie wynikała z instrukcji montażu kotła, wybrałeś kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 04.07.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Znajdź kocioł o jak najmniejszej wysokości i powieś go na ścianie. Są kotły o wys. np. 70 cm., wówczas odprowadzenie spalin oraz podłączenie od spodu powinno się zmieścić. Kolano powietrzno.- spalinowe ma ok 25 cm. masz więc 125 cm miejsca na kocioł i podłączeniaRura spalinowa- standard przy kotłach do 30 kW - fi 80 mm. Sprawdź jednak w dokumentacji producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 04.07.2014 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Zasłyszałem jeszcze że można zrobić (wykuć) drugi otwór w kominie, bez prucia całego komina (wyciąć drugą dziurę wyżej w kwasówce i założyć kocioł wiszący zdecydowanie większy wybór). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 04.07.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 To zawsze możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts