Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Malowanie ścian na dwa kolory. Taśmy?

Mirek2334

Recommended Posts

Witam wszystkich,

mam do pomalowania pokój dla dziecka. Chce pomalować pokój dla dziecka na dwa kolory, do tej pory ściany były białe i nie było problemu. Nigdy nie robiłem czegoś takiego w związku z czym nie wiem jak to zrobić w miarę profesjonalnie jak na domowy budżet. Jakie taśmy byście polecili?

Pozdrawiam Mirek

Edytowane przez Mirek2334

Kup sobie wałek odcinający, Malowałem teraz cały dom i przyznam że świetny wynalazek. odcinasz sciane jedna od drugiej, odcinasz sufit od sciany. Wychodzi rewelacyjnie. zero tasm - tasm uzywalem tylko przy oknach.

http://allegro.pl/walek-rolka-do-malowania-odcinania-paskow-10cm-i4347458918.html

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
Nie no taką zwykłą taśmę możesz znalezc w każdym sklepie malarskim, jakoś nie przejmowałbym się zbytnio firmą. Raczej zastanowiłbym się nad farbą, ja ostatnio wybrałem z tej strony: http://www.multifarb.pl/ i powiem Ci, że jestem zadowolony z wyboru :) Teraz jak mi tak dobrze poszło to coś czuje, że chyba teraz żona wymyśli malowanie w drugiej części domu :p Edytowane przez tomalbuk

• 2 weeks później...
Np. Tesa jest niezła, ale marka nie jest jakoś wybitnie istotna, byleby odpowiednio szeroka była ;) . Generalnie pamiętaj żeby ją odklejać od ściany zaraz po malowaniu, żeby nie czekać aż farba wyschnie bo wtedy będzie się odrywać jak skorupka jajka.

haha znam ten problem, bo kiedyś u teściowej jak malowaliśmy to sie tak wkopaliśmy i był niezły problem :D teściowa wściekła, bo wszystko było trzeba od nowa robić, farbę dokupić itd. Wiecej nas o pomoc nie poprosiła :p