Uzarex 05.07.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Witam serdecznie Usłyszałem od fachowca by przed malowaniem kolorem pomalować ściany farbą gruntującą rozcieńczoną gruntem .Poddasze które chce pomalować to tynki i płyty szpachlowane masą rigips premium light , mam kupioną farbę gruntującą śnieżkę grunt , myślałem by do tego dokupić grunt z ceresit-u CT17 tylko czy jest sens ? co lepsze ? Jeśli mieszać farbę z gruntem to w jakich proporcjach ? Czym wykonać najlepiej takie malowanie pędzlem czy wałkiem ? Z góry serdecznie dziękuję za podzielenie się swoimi opiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 05.07.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Po co mieszać ?Umyj ściany i odpyl przed malowaniem. Pomaluj najpierw gruntem - wałkiem (pędzel odpada) i to drobnym, a później farba kolor. U mnie po malowaniu farbą gruntującą wyglądało jak po finalnym malowaniu ( użyłam też farby gruntującej śnieżki Niestety mój pomocnik nie odpylił ścian w jednym pomieszczeniu i po wyschnięciu docieraliśmy ściany jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.07.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 (edytowane) jeśli podłoże jest mocne (nie obsypuje się, nie kreduje etc) to nie ma sensu gruntować. Odpylić i pomalować farbą gruntującą. W żadnym razie jej nie rozcieńczać ani w inny sposób nie ulepszać. Malować tylko wałkiem ale dobrym a nie z marketu. Dobre wałki znajdziesz w sklepach Flugger lub z farbami Para. sa tylko trochę droższe niż marketowe a powłoki wychodzą o niebo lepsze. Edytowane 5 Lipca 2014 przez coulignon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 05.07.2014 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Dzięki serdeczne za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts