Skalpel30 05.07.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Witam, Jestem zainteresowany zakupieniem mieszkania od dewelopera. Podczas oglądania kilku mieszkań rzuciły mi się w oczy plamy na suficie. Zrobiłem tego zdjęcia i konsultowałem się z kilkoma osobami. Niektórzy twierdzą, że ślady są po zalaniu inni, że to coś tłustego przebijającego. Deweloper twierdzi, że to unigrunt i wszystko jest w porządku. Przed odbiorem to poprawią i nie będzie śladu. Człowiek z ekipy remontowej w innym mieszkaniu stwierdził, że stropy są smarowane "substancją tłustą" i to może przebijać jeśli było źle zrobione. Poniżej wklejam linka do zdjęć http://1drv.ms/1pQp1c9 proszę o opinie odnośnie zdjęć znajdujących się w katalogach "mieszkanie blok E 3 pietro" oraz "mieszkanie drugie blok E 3 piętro". Czy jest się czym martwić ? czy faktycznie to co twierdzi deweloper to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR_EMI 05.07.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Moim zdaniem jest to próba zamaskowania pęknięć , jakiś rys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 06.07.2014 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Na suficie to ciężko powiedzieć, faktycznie jakby zamokło od góry. Nie znam się za bardzo, nie wiem co to za "tłusta substancja".Widywałem podobne efekty jak oryginalny tynk był lekko żółtawy a no to położono białą gładź. I przy szlifowaniu tej gładzi czasem "dochodziło" się do tynku i były takie żółtawe przebarwienia. Dopiero farba to zakrywała. Na ścianie powyżej "drzwi" to moim zdaniem ewidentnie jakieś pęknięcia, bo rysy to chyba za "małe" słowo. Jak dla mnie duży znak zapytania czy to w ogóle kupować. Nie chciałbym żeby mi potem ściany czy sufit pękały. A widziałem nowe, kilkuletnie 3-piętrowe bloki, wykończone i zamieszkane w których ściany popękane. Dokładnie było widać jak pustaki są poukładane bo spękania "szły" fugami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts