Adam626 27.08.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Czy ktoś posiada żaluzje fasadowe i powie czy to w ogóle jest przydatne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 27.08.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 przydatne do czego ? Gotowania ? pływania ?Przepraszam że tak pisze ale zadajesz dziwne pytanie jakbyś sam nie mógł na nie odpowiedzieć i ocenić czy potrzebujesz czy nieŻaluzja to żaluzja, czy od wewnątrz czy od zewnątrz. Ma za zadanie ograniczyć ilość światła wpadającego do wnętrza, dzięki konstrukcji masz możliwość w pewnym zakresie regulować jego ilość oświetlającą wnętrza aż do prawie całkowitego zaciemnienia bądź przy zastosowaniu prowadnic bocznych - do całkowitego zaciemnieniaWszystko zależy od tego co chcesz osiągnąćJest to alternatywa dla markiz, rolet w mej ocenie przydatna tam gdzie słońce saunę z wnętrza nam robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuznajdziesz.pl 28.08.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Może poczytaj jeszcze tutaj - warto rozważyć za i przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 02.03.2015 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Bardzo fajna była i ładne żaluje. Mamy duże przeszklenia i myślimy o ochronie przed słońcem. Roleta to dla mnie "za dużo" a żaluzje byłyby idealne. W najbliższych dniach idę po wycenę. Zobaczymy jak to wyjdzie. Czy możesz polecić producentów? nie jest tak ze żaluzja jest mniej trwała od rolet. żaluzja nie będzie tez żadną barierą termiczna. zadaniem żaluzji jest przysłonięcie światła tylko żaluzja ma też urok wizualny (no chyba że się komuś nie podoba) 4 tys różnicy na jednej żaluzji ? coś strasznie dużo [ATTACH=CONFIG]269064[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagarita 04.03.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 w żaluzjach możesz wybrać różne lamele (kształt) jeden zaciemniają całkowicie inne mniej. są też różne rodzaje prowadzeń a największa rozbieżność będzie przy różnych silnikach (ale tak samo jest przy roletach) fotka taka wyszła poszukam innej to później tu wrzucę pozdrawiam Zainteresował mnie wygląd innych elewacji tego budynku. Proszę o wrzucenie zdjęć. Jednym z największych producentów Żaluzji a Polsce jest firma Selt . W małopolsce można się spotkać tylko i wyłącznie z żaluzjami ich produkcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 04.03.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Jest jeszcze Anwis. Jakość i rozwiązania podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.03.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Ja właśnie odwiedziłam firmę "Orlita". Czekam na wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusztowania 09.03.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Również nie byłem zwolennikiem tych żaluzji, ale teraz już wszystko rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 23.03.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Trudniejsze zagadnienie. Czy ktoś ma okno narożne z ruchomym słupkiem i żaluzje fasadowe? Jak zostało to technicznie rozwiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 23.03.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Trudniejsze zagadnienie. Czy ktoś ma okno narożne z ruchomym słupkiem i żaluzje fasadowe? Jak zostało to technicznie rozwiązane? A jakie to ma znaczenie, czy okno jest ze stałym, czy ruchomym słupkiem? Żaluzja fasadowa jest elementem zewnętrznym niezwiązanym z konstrukcją okiennego słupka. Czy można ją zainstalować na narożu budynku? Raczej bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 23.03.2015 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 No a do czego zostanie zamocowana z jednej strony żaluzja? Przecież żaluzje/rolety montuje się do ościeżnicy okna. Okno na wymiary 200x235 i drugie tyle samo. A jakie to ma znaczenie, czy okno jest ze stałym, czy ruchomym słupkiem? Żaluzja fasadowa jest elementem zewnętrznym niezwiązanym z konstrukcją okiennego słupka. Czy można ją zainstalować na narożu budynku? Raczej bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 23.03.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 widać, że ktoś z kim rozmawiałaś na temat żaluzji nie ma zielonego pojęcia w temacieDla żaluzji fasadowych szerokość 2 metry to żaden problem, szerokość 4 metry także. Wysokość też nie jest żadnym ograniczeniem w Twoim wypadku.Prowadnice faktycznie mogą być mocowane do ościeżnic ale nie muszą. Możesz wybrać żaluzję bez prowadnic tylko na linkach wtedy masz mocowanie tylko góra-dół, Możesz zamocować prowadnice do ściany, można wieleSłupek ruchomy nie jest żądnym ograniczeniem, tu tylko ograniczeniem jest maksymalna szerokość żaluzji a ona w zależności od systemu jest od 3,5 m do 6 mCo innego rolety zewnętrzne gdzie 2 metry to nie kłopot ale 4 to już jest niewykonalne w jednym pancerzu chyba że wybierzesz roletę do drzwi garażowych ale wysokość pancerza o ile dobrze pamiętam wynosi 11 cm i koszt jest dużo dużo większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 23.03.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 T12345T a możesz podać mi producenta, który robi takie żaluzje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 23.03.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 No a do czego zostanie zamocowana z jednej strony żaluzja? Przecież żaluzje/rolety montuje się do ościeżnicy okna. Okno na wymiary 200x235 i drugie tyle samo. Na końcu tego okna masz masz też ościeżnicę. Niezależnie od tego czy okno jest ze słupkiem czy bez. A do tego wymiaru wystarczy dopasować odpowiednią żaluzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 23.03.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 T12345T a możesz podać mi producenta, który robi takie żaluzje? A choćby Anwis Włocławek, Selt z Opola i zapewne znajdziesz i innych producentów (nie mylić ze sprzedawcami bo ich jest o wiele wiele więcej) bo to co napisałaś o wymiarach, nawet jeśli masz szerokość 4 metry nie jest żadnym ograniczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 23.03.2015 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 U mnie byli sprzedawcy, którzy sprzedają żaluzje selt i mi powiedzieli, że muszę mieć stały słupek albo zgodzić się na "sznurki" na których będą te żaluzje zwisać. Rozumiem, że uważasz, że mogę mieć ruchomy słupek narożny i żaluzje bez linek w tym miejscu? A choćby Anwis Włocławek, Selt z Opola i zapewne znajdziesz i innych producentów (nie mylić ze sprzedawcami bo ich jest o wiele wiele więcej) bo to co napisałaś o wymiarach, nawet jeśli masz szerokość 4 metry nie jest żadnym ograniczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 23.03.2015 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Żebyśmy się dobrze zrozumieli chodzi mi o takie okno. To nie jest moje bo nie mam jeszcze zamontowanego, posłużyłam się zdjęciem znalezionym w sieci. Natomiast w sieci znalazłam taką żaluzję. Wygląda jakby nie miała żadnej listewki między dwoma żaluzjami. No ale czy wtedy taka żaluzja przy wietrze nie ulega wycięciu, zerwaniu itp.? Edytowane 23 Marca 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 23.03.2015 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Ta żaluzja na drugim zdjęciu ma "listwę" prowadzącą. Ale ze zdjęcia pierwszego rozumiem, że będziesz miała HSa narożnego z aluminium bez słupka narożnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 23.03.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Tak, rozumiem, że to się nazywa słupek ruchomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 23.03.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 jak domniemywam będzie to hs rozsuwany z narożnika, że po jego otwarciu będzie wyglądać jak na zdjęciu z montażuMasz dwa rozwiązania, oba które burzą koncepcję swobodnego wyjścia w miejscu gdzie jest narożnikAlbo linki albo prowadnice - wbrew pozorom na zdjęciu jakie ukazałaś widać tam właśnie prowadniceJacyć niedouczeni sprzedawcy Ciebie nawiedzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts