Pratchawiec 16.06.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witam Listwy nie są luźne, są osadzone z obu stron w prowadnicach. W trakcie silnych wiatrów nie należy ich ustawiać w położeniu pionowym, choć nawet wówczas nie stwierdziłem podobnych problemów. W położeniu poziomym brak jakichkolwiek problemów z hałasem, stukami itp. W przypadku bardzo silnych wiatrów producent zaleca całkowite zwinięcie żaluzji. Pozdrawiam Pratchawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 16.06.2015 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Jak wygląda montaż żaluzji w przypadku okien w warstwie ocieplenia. Czy jedyną metodą jest zamocowanie żaluzji do ramy okna, czy można je zamontować jakoś do ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pratchawiec 16.06.2015 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Rozważałem taką możliwość. Są jednak pewne problemy.Trudna obróbka takiego rozwiązania oraz poważniejszy; brak możliwości demontażu w przypadku serwisu lub konieczności naprawy.Po sugestiach wykonawcy zrezygnowałem z tego pomysłu. Pozdrawiam Pratchawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.06.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 ,,,,Trudna obróbka takiego rozwiązania oraz poważniejszy; brak możliwości demontażu w przypadku serwisu lub konieczności naprawy.... Ciekawe jak argumentował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechu1982 17.06.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Dwa pytania:- czy stosowaliście przy żaluzjach poszerzenie okienne aby na nim zamontować kasetę ? - w celu wyeliminowania mostka- czy zakrywaliście kasetę warstwą styropianu ? - to pytanie z uwagi na ewentualne naprawy serwisowe Dzięki, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 17.06.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Dwa pytania: - czy stosowaliście przy żaluzjach poszerzenie okienne aby na nim zamontować kasetę ? - w celu wyeliminowania mostka - czy zakrywaliście kasetę warstwą styropianu ? - to pytanie z uwagi na ewentualne naprawy serwisowe Dzięki, Pozdrawiam Zerknij na dziennik użytkownika Zygii, ja również robiłem częściowo z jego pomysłu częściowo z innych osób. U mnie masz nawet rozrysowany mój schemat może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.06.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Zamocowanie na poszerzeniach będzie rozwiązaniem najcieplejszym z najcieplejszych.Zabudowanie osłony ma się nijak do późniejszego serwisowania, do niego nie musisz zdejmować osłon by zdemontować całośćOgólnie rzecz biorąc "doradca" nie za bardzo wiedział o co kaman z żaluzjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 15.07.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Zapraszamy do obejrzenia filmu poradnikowego na temat ochrony wnętrza domu przed przegrzewaniem od słońca. Rada? Markiza do okien pionowych Zobacz inne filmy poradnikowe murator.tv - Telewizji Budowlanej Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkam 21.07.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Witam Prosze bardzo. [ATTACH=CONFIG]311879[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311880[/ATTACH] Z Anwis-a, bo były ok. 20% tańsze niż w najtańszej ofercie dystrybutorów Selta. Selt jest dużą fabryką i nie zajmuje się montażem i doborem. Dom w trakcie wykańczania. Różnicy jakości nie widzę. Widok z zewnątrz:[ATTACH=CONFIG]315107[/ATTACH] Czy mógłbym prosić o namiary, gdzie kupowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pratchawiec 21.07.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Poszło na priv. Pozdrawiam Pratchawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 03.09.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Witam. Poszukuję firmy z okolic Mińska Mazowieckiego, Siedlec zajmującej się montażem żaluzji zewnętrznych. Do zrobienia pięć okien 2m szerokości 2,5m wysokości na napędzie elektrycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 03.09.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Witam. Poszukuję firmy z okolic Mińska Mazowieckiego, Siedlec zajmującej się montażem żaluzji zewnętrznych. Do zrobienia pięć okien 2m szerokości 2,5m wysokości na napędzie elektrycznym. Witam, Proponuję nasze markizy VMZ w wersji Z-WAVE lub SOLAR. Lista punktów dystrybucyjnych dostępna jest na naszej stronie: http://www.fakro.pl/dystrybucja/gdzie-kupic/akcesoria/ Wystarczy wpisać nazwę miasta Pozdrawiam Konsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 03.09.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Moje Anwisy. Czekam jeszcze na wizytę serwisu, bo moim zdaniem na HSach zrobiono o 1 lamele za długie i w skrajnym, dolnym położeniu ostatnia lamela 'leży' na elemencie końcowym - źle to wygląda. Edytowane 3 Września 2015 przez tomekwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 03.09.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Moje Anwisy. Czekam jeszcze na wizytę serwisu, bo moim zdaniem na HSach zrobiono o 1 lamele za długie i w skranym, dolnym polłożeniu ostatnia lamela 'leży' na elemencie końcowym - źle to wygląda. [ATTACH=CONFIG]329410[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329411[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329412[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329413[/ATTACH] tomekwa bardzo ładnie się prezentują Twoje żaluzje. Ciekawy dom. Muszę przeczytać Twój dziennik! O Anwis myślałem, ale ciężko o montażystę. Probowałem się na stronie producenta dowiedzieć, ale ... 3 firmy nie robią żaluzji zewnętrznych. Jedna nie jest w stanie wysłac oferty mimo kilku ponagleń( chciałem brac u nich też okna), a kolejna nie odpowiada na meile. Niestety nie mam szczęścia do montażystów tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 03.09.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 (edytowane) U mnie podjęła się lokalna firma, ale jak widzisz mam zastrzeżenia. Chciałem firmę lokalną, bo instalacja dwuetapowa. Najpierw montaż skrzynek i wieszaków (ocieplenie) a dopiero po zakończeniu elewacji poszedł montaż żaluzji. Nie wiem czy to kwestia niewłaściwego pomiaru, czy montażu. I tak mają przyjechać z Anwisu (mam dość blisko) bo jeden z silników nieprawidłowo pracuje, więc mam nadzieję, że wyjaśnią sprawy kompetencji. Zwłaszcza, że to nie są tanie rzeczy Edytowane 3 Września 2015 przez tomekwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.09.2015 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 żaluzje są w cenie rolet a nawet tańsze (oczywiście nie porównuję do taniochy w stylu Drutexów)I tak naprawdę o nich trzeba myśleć także jak w przypadku rolet, już na etapie dopracowywania szczegółów budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dropsec 07.09.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 I tak naprawdę o nich trzeba myśleć także jak w przypadku rolet, już na etapie dopracowywania szczegółów budowania A o czym takim trzeba myśleć wcześniej poza cofnięciem nadproży i doprowadzeniem zasilania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.09.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Witam. Poszukuję firmy z okolic Mińska Mazowieckiego, Siedlec zajmującej się montażem żaluzji zewnętrznych. Do zrobienia pięć okien 2m szerokości 2,5m wysokości na napędzie elektrycznym. Na ile się orientuję, to w Wawie firmą realnie montującą żaluzje fasadowe jest http://www.jareko.pl W Siedlcach z dobrej strony znam tylko: http://www.rolety-siedlce.pl - nie wiem czy robi żaluzje, ale na pewno jest w stanie, bo zna się na rzeczy, bo temat osłon nie jest dla niego tylko biznesem a zwyczajnie - jak my tu - to posjonat swojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 11.09.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Dostałem odpowiedz z wyceną z jednej z podwarszawskich firm. 5 rolet 2x2,5m anwis wycenili mi na 7,5 tysiąca złotych z montażem. Pewnie się zdecyduję na ich ofertę Na ile się orientuję, to w Wawie firmą realnie montującą żaluzje fasadowe jest http://www.jareko.pl W Siedlcach z dobrej strony znam tylko: http://www.rolety-siedlce.pl - nie wiem czy robi żaluzje, ale na pewno jest w stanie, bo zna się na rzeczy, bo temat osłon nie jest dla niego tylko biznesem a zwyczajnie - jak my tu - to posjonat swojej pracy. Edytowane 11 Września 2015 przez marcelix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 11.09.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 A o czym takim trzeba myśleć wcześniej poza cofnięciem nadproży i doprowadzeniem zasilania ? no i widzisz, zanim zaczniesz niepotrzebnie cofać nadproża jak do rolet porozmawiaj z tym który będzie ci dostarczał żaluzje. Ustal z nim ju z na tym etapie jak chcesz by one wyglądały, jak były spozycjonoiwane w murze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts