Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

żaluzje fasadowe-warto?

Recommended Posts

Witam

Listwy nie są luźne, są osadzone z obu stron w prowadnicach. W trakcie silnych wiatrów nie należy ich ustawiać w położeniu pionowym, choć nawet wówczas nie stwierdziłem podobnych problemów.

W położeniu poziomym brak jakichkolwiek problemów z hałasem, stukami itp.

W przypadku bardzo silnych wiatrów producent zaleca całkowite zwinięcie żaluzji.

Pozdrawiam

Pratchawiec

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dwa pytania:

- czy stosowaliście przy żaluzjach poszerzenie okienne aby na nim zamontować kasetę ? - w celu wyeliminowania mostka

- czy zakrywaliście kasetę warstwą styropianu ? - to pytanie z uwagi na ewentualne naprawy serwisowe

Dzięki, Pozdrawiam

Zerknij na dziennik użytkownika Zygii, ja również robiłem częściowo z jego pomysłu częściowo z innych osób. U mnie masz nawet rozrysowany mój schemat :)

może się przyda

• 4 weeks później...
Witam

Prosze bardzo.

[ATTACH=CONFIG]311879[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311880[/ATTACH]

Z Anwis-a, bo były ok. 20% tańsze niż w najtańszej ofercie dystrybutorów Selta. Selt jest dużą fabryką i nie zajmuje się montażem i doborem.

Dom w trakcie wykańczania.

Różnicy jakości nie widzę.

Widok z zewnątrz:[ATTACH=CONFIG]315107[/ATTACH]

Czy mógłbym prosić o namiary, gdzie kupowałeś?

• 1 month później...
Witam.

Poszukuję firmy z okolic Mińska Mazowieckiego, Siedlec zajmującej się montażem żaluzji zewnętrznych. Do zrobienia pięć okien 2m szerokości 2,5m wysokości na napędzie elektrycznym.

Witam,

Proponuję nasze markizy VMZ w wersji Z-WAVE lub SOLAR.

Lista punktów dystrybucyjnych dostępna jest na naszej stronie:

http://www.fakro.pl/dystrybucja/gdzie-kupic/akcesoria/

Wystarczy wpisać nazwę miasta

Pozdrawiam

Konsultant FAKRO

Moje Anwisy.

Czekam jeszcze na wizytę serwisu, bo moim zdaniem na HSach zrobiono o 1 lamele za długie i w skranym, dolnym polłożeniu ostatnia lamela 'leży' na elemencie końcowym - źle to wygląda.

[ATTACH=CONFIG]329410[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]329411[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]329412[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]329413[/ATTACH]

tomekwa bardzo ładnie się prezentują Twoje żaluzje. Ciekawy dom. Muszę przeczytać Twój dziennik!

O Anwis myślałem, ale ciężko o montażystę. Probowałem się na stronie producenta dowiedzieć, ale ... 3 firmy nie robią żaluzji zewnętrznych. Jedna nie jest w stanie wysłac oferty mimo kilku ponagleń( chciałem brac u nich też okna), a kolejna nie odpowiada na meile. Niestety nie mam szczęścia do montażystów tej firmy.

U mnie podjęła się lokalna firma, ale jak widzisz mam zastrzeżenia. Chciałem firmę lokalną, bo instalacja dwuetapowa. Najpierw montaż skrzynek i wieszaków (ocieplenie) a dopiero po zakończeniu elewacji poszedł montaż żaluzji.

Nie wiem czy to kwestia niewłaściwego pomiaru, czy montażu. I tak mają przyjechać z Anwisu (mam dość blisko) bo jeden z silników nieprawidłowo pracuje, więc mam nadzieję, że wyjaśnią sprawy kompetencji. Zwłaszcza, że to nie są tanie rzeczy ;)

Edytowane przez tomekwa

Witam.

Poszukuję firmy z okolic Mińska Mazowieckiego, Siedlec zajmującej się montażem żaluzji zewnętrznych. Do zrobienia pięć okien 2m szerokości 2,5m wysokości na napędzie elektrycznym.

Na ile się orientuję, to w Wawie firmą realnie montującą żaluzje fasadowe jest http://www.jareko.pl

W Siedlcach z dobrej strony znam tylko: http://www.rolety-siedlce.pl - nie wiem czy robi żaluzje, ale na pewno jest w stanie, bo zna się na rzeczy, bo temat osłon nie jest dla niego tylko biznesem a zwyczajnie - jak my tu - to posjonat swojej pracy.

Dostałem odpowiedz z wyceną z jednej z podwarszawskich firm. 5 rolet 2x2,5m anwis wycenili mi na 7,5 tysiąca złotych z montażem. Pewnie się zdecyduję na ich ofertę

Na ile się orientuję, to w Wawie firmą realnie montującą żaluzje fasadowe jest http://www.jareko.pl

W Siedlcach z dobrej strony znam tylko: http://www.rolety-siedlce.pl - nie wiem czy robi żaluzje, ale na pewno jest w stanie, bo zna się na rzeczy, bo temat osłon nie jest dla niego tylko biznesem a zwyczajnie - jak my tu - to posjonat swojej pracy.

Edytowane przez marcelix

A o czym takim trzeba myśleć wcześniej poza cofnięciem nadproży i doprowadzeniem zasilania ? :)
no i widzisz, zanim zaczniesz niepotrzebnie cofać nadproża jak do rolet porozmawiaj z tym który będzie ci dostarczał żaluzje. Ustal z nim ju z na tym etapie jak chcesz by one wyglądały, jak były spozycjonoiwane w murze.