forscher 05.01.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 ja pierdziele... żadnych rolet !!!! żadnych zewnętrzych żaluzji .....a co za tym idzie zadnych mostków ! (bez odbioru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilkase 15.01.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Okien i drzwi tez bym się pozbyła bo to dopiero sa mostki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 15.01.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Dodałbym jeszcze dziurki od klucza w drzwiach to dopiero jest tragedia ile to powietrza w sposób niekontrolowany ucieka. No po prostu horror. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacZenio 03.03.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) Cześć, Czy forumowicze, znają jeszcze inne firmy, które produkują żaluzje fasadowe? Póki co znalazłem: anwis (polska), selt (polska), hella (austria), mtech (słowacja), sierant (polska), Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez JacZenio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.03.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 sprawdź co oferta zawiera a zwłaszcza jakie są zastosowane silnikiDokładnie porównaj oferty a nie kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacZenio 03.03.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) sprawdź co oferta zawiera a zwłaszcza jakie są zastosowane silniki Dokładnie porównaj oferty a nie kasę Pytanie brzmiało, jaki jest jeszcze producent, a nie dlaczego moje oferty są tak różne. Nie mniej jednak, dziękuje. Różnica w silnikach, nie sięga rzędu 10k zł. EDIT: Ci którzy szukają: w polsce żalujze fasadowe, produkuje także firma; Sierant z piotrkowa trybunalskiego Edytowane 27 Marca 2016 przez JacZenio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 29.03.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Ja potrzebuję żaluzje na cztery okna, łącznie 16m2 i mam ofertę na 6 tys brutto z montażem. Roleta C80, sterowanie elektryczne. Czy 375 PLN za m2 to dobra oferta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 29.03.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 W normie Cene robia silniki a nie sama roleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 29.03.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 A jaki to jest "silnik podstawowy"? Wycena z Anwis, sterowanie ręczne tańsze o 150 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 29.03.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Hmmm.... fiat punto to samochód....Jaguar też samochód RR także samochód Tyle w temacie silników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacZenio 04.04.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Ja potrzebuję żaluzje na cztery okna, łącznie 16m2 i mam ofertę na 6 tys brutto z montażem. Roleta C80, sterowanie elektryczne. Czy 375 PLN za m2 to dobra oferta?? bardzo wysoka. Ja po negocjacjach, wersja c80, z silnikami geiger: 258zł/1m2 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.04.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 bardzo wysoka. Ja po negocjacjach, wersja c80, z silnikami geiger: 258zł/1m2 brutto jesteś pewny że bardzo wysoka ? Podstawowe pytanie - jaki silnik został uwzględniony w ofercie której dotyczy pytanie kravat Pomijam już kwestię wymiarów żaluzji, zdziwiłbyś się jaka wtedy jest rozbieżność ceny za mkw Dopiero porównanie dwu IDENTYCZNYCH ofert może dać odpowiedź na pytanie - dużo to czy mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 04.04.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Weźcie pod uwagę jeszcze różny sposób montażu żaluzji i prowadnic: linki, prowadnice natynkowe i podtynkowe. Żaluzje nie są liczone bezpośrednio na m2 - to bardzo zależy od wielkości otworu okiennego i te wszystkie elementy, łącznie ze wspomnianym silniemiem bardzo rzutują na ostateczną wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacZenio 05.04.2016 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 jesteś pewny że bardzo wysoka ? Podstawowe pytanie - jaki silnik został uwzględniony w ofercie której dotyczy pytanie kravat Pomijam już kwestię wymiarów żaluzji, zdziwiłbyś się jaka wtedy jest rozbieżność ceny za mkw Dopiero porównanie dwu IDENTYCZNYCH ofert może dać odpowiedź na pytanie - dużo to czy mało Jestem pewny, że dla mnie jest wysoka. Bądźmy rozsądni: konstrukcja żaluzji fasadowych jest "wagowo" lżejsza od rolet zewnętrznych (także aluminiowych). Silniki w roletach jak i żaluzjach są takie same. Ok, dobra do żaluzji fasadowych są jeszcze sznurki / linki i inne pierdoły. Ale czy to aż musi kosztować "tyle"? Nie, tylko każdy jak widzi ofertę to wierzy że to jest tak drogie....ale to nie materiały kosztują, tylko marketing. Pamiętacie czasy żaluzji aluminiowych wewnętrznych? Były drogie, do czasu aż pojawiały się inne rozwiazania, a ceny żaluzji tak spadła i tak "wypadła z mody" że nikt tego nie chciał. więc, nie dajcie się wkręcić, że to tyle kosztuje. Faktycznie, są różne sposoby montażu, prowadnic, silników itp itd. Cena żaluzji w m2, to nieporozumienie Przykład jedno duże okno, a podziałem na 3 żaluzje lub na 1 żaluzje tj: 3 silniki vs. 1 silnik, 6 prowadnic vs. 2 prowadnice itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.04.2016 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Widzisz.....To nie do konca jest tak jak mówisz Silnik a silnik.Najprostszy bez zadnych wodotryskow cena od 100 do 400. Im bardziej skomplikowane silnik np. strowane radiowo (juz ok 5-6 stow) po mozliwosc podlaczeni do magistrali (od 600 w gore)Marketin to moze i marketing ale w produkcji latwiej wykonac rolety niz zaluzje co takze wplywa na cene koncowaPodobnie z montazem ktory jest bardziej pracochlonny niz przy roletach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 05.04.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) bardzo wysoka. Ja po negocjacjach, wersja c80, z silnikami geiger: 258zł/1m2 brutto Podeślij mi namiary na priv Mam drugą ofertę, 460/m2 Nie wymagam sterowania elektrycznego, zależy mi na dobrych żaluzjach. Mogę nimi pokręcić ręcznie, ale w każdej firmie je "polecają". Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez kravat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.04.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Podeślij mi namiary na priv Mam drugą ofertę, 460/m2 Nie wymagam sterowania elektrycznego, zależy mi na dobrych żaluzjach. Mogę nimi pokręcić ręcznie, ale w każdej firmie je "polecają". Zanim podejmiesz decyzję o sposobie sterowania pozwiedzaj punkty handlowe - zapewne żaluzji nie zobaczysz ale pobaw się roletami z napędem i bez I zacznij podawać nazwy silników jakie Ci w ofertach proponują bo cena z mkw NIC A NIC nie mówi Już o tym pisałem ale jak widzę jakoś trudno to zrozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 06.04.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Silniki w roletach jak i żaluzjach są takie same. Widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.04.2016 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 ....Silniki w roletach jak i żaluzjach są takie same.... 1 mkw żaluzji waży zapewne tyle samo co 1 mkw rolety ? I zapewne taki sam silnik idzie do pancerza o powierzchni 1 mkw jak i 5 mkw ? I penie do tego wszystkie silniki są w tej samej cenie niezalezienie od mocy jaką posiadają ? Albo jeszcze lepiej bez względu na ciężar stosuje się silniki tej samej mocy i w tej samej cenie ? Chłopie, daj spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 07.04.2016 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Raczej chodziło mi o to, że to zupełnie inny silnik (do fasadówek nie stosuje się silników rurowych jak do rolet). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts