Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

żaluzje fasadowe-warto?

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
sprawdź co oferta zawiera a zwłaszcza jakie są zastosowane silniki

Dokładnie porównaj oferty a nie kasę

Pytanie brzmiało, jaki jest jeszcze producent, a nie dlaczego moje oferty są tak różne.

Nie mniej jednak, dziękuje. Różnica w silnikach, nie sięga rzędu 10k zł.

EDIT:

Ci którzy szukają: w polsce żalujze fasadowe, produkuje także firma; Sierant z piotrkowa trybunalskiego

Edytowane przez JacZenio

• 4 weeks później...
bardzo wysoka. Ja po negocjacjach, wersja c80, z silnikami geiger: 258zł/1m2 brutto

jesteś pewny że bardzo wysoka ?

Podstawowe pytanie - jaki silnik został uwzględniony w ofercie której dotyczy pytanie kravat

Pomijam już kwestię wymiarów żaluzji, zdziwiłbyś się jaka wtedy jest rozbieżność ceny za mkw

Dopiero porównanie dwu IDENTYCZNYCH ofert może dać odpowiedź na pytanie - dużo to czy mało

Weźcie pod uwagę jeszcze różny sposób montażu żaluzji i prowadnic: linki, prowadnice natynkowe i podtynkowe. Żaluzje nie są liczone bezpośrednio na m2 - to bardzo zależy od wielkości otworu okiennego i te wszystkie elementy, łącznie ze wspomnianym silniemiem bardzo rzutują na ostateczną wycenę.

jesteś pewny że bardzo wysoka ?

Podstawowe pytanie - jaki silnik został uwzględniony w ofercie której dotyczy pytanie kravat

Pomijam już kwestię wymiarów żaluzji, zdziwiłbyś się jaka wtedy jest rozbieżność ceny za mkw

Dopiero porównanie dwu IDENTYCZNYCH ofert może dać odpowiedź na pytanie - dużo to czy mało

Jestem pewny, że dla mnie jest wysoka.

Bądźmy rozsądni: konstrukcja żaluzji fasadowych jest "wagowo" lżejsza od rolet zewnętrznych (także aluminiowych). Silniki w roletach jak i żaluzjach są takie same. Ok, dobra do żaluzji fasadowych są jeszcze sznurki / linki i inne pierdoły. Ale czy to aż musi kosztować "tyle"?

Nie, tylko każdy jak widzi ofertę to wierzy że to jest tak drogie....ale to nie materiały kosztują, tylko marketing.

Pamiętacie czasy żaluzji aluminiowych wewnętrznych? Były drogie, do czasu aż pojawiały się inne rozwiazania, a ceny żaluzji tak spadła i tak "wypadła z mody" że nikt tego nie chciał.

więc, nie dajcie się wkręcić, że to tyle kosztuje.

Faktycznie, są różne sposoby montażu, prowadnic, silników itp itd.

Cena żaluzji w m2, to nieporozumienie :)

Przykład jedno duże okno, a podziałem na 3 żaluzje lub na 1 żaluzje tj: 3 silniki vs. 1 silnik, 6 prowadnic vs. 2 prowadnice itp itd. :)

Widzisz.....

To nie do konca jest tak jak mówisz

Silnik a silnik.

Najprostszy bez zadnych wodotryskow cena od 100 do 400. Im bardziej skomplikowane silnik np. strowane radiowo (juz ok 5-6 stow) po mozliwosc podlaczeni do magistrali (od 600 w gore)

Marketin to moze i marketing ale w produkcji latwiej wykonac rolety niz zaluzje co takze wplywa na cene koncowa

Podobnie z montazem ktory jest bardziej pracochlonny niz przy roletach.

bardzo wysoka. Ja po negocjacjach, wersja c80, z silnikami geiger: 258zł/1m2 brutto

Podeślij mi namiary na priv :D

Mam drugą ofertę, 460/m2 :-(

Nie wymagam sterowania elektrycznego, zależy mi na dobrych żaluzjach. Mogę nimi pokręcić ręcznie, ale w każdej firmie je "polecają".

Edytowane przez kravat

Podeślij mi namiary na priv :D

Mam drugą ofertę, 460/m2 :-(

Nie wymagam sterowania elektrycznego, zależy mi na dobrych żaluzjach. Mogę nimi pokręcić ręcznie, ale w każdej firmie je "polecają".

Zanim podejmiesz decyzję o sposobie sterowania pozwiedzaj punkty handlowe - zapewne żaluzji nie zobaczysz ale pobaw się roletami z napędem i bez

I zacznij podawać nazwy silników jakie Ci w ofertach proponują bo cena z mkw NIC A NIC nie mówi

Już o tym pisałem ale jak widzę jakoś trudno to zrozumieć

....Silniki w roletach jak i żaluzjach są takie same....

1 mkw żaluzji waży zapewne tyle samo co 1 mkw rolety ? ;)

I zapewne taki sam silnik idzie do pancerza o powierzchni 1 mkw jak i 5 mkw ? ;)

I penie do tego wszystkie silniki są w tej samej cenie niezalezienie od mocy jaką posiadają ? ;)

Albo jeszcze lepiej bez względu na ciężar stosuje się silniki tej samej mocy i w tej samej cenie ? ;)

Chłopie, daj spokój.