satina 28.05.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Podzielcie się swoimi doświadczeniami w tej sprawie. Czy warto wysłać nastolatkę (17 lat) na kurs językowy do Anglii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 31.05.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Tak!!!Jak mialam 17 lat bylam na kursie jezykowym w USA, a potem kilkakrotnie moja siostra wyjezdzala na kursy do GB. Wg mnie takie kursy sa super, trzeba tylko wybrac dobra szkole, w ktorej nie ma zbyt duzo Polakow.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 31.05.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Języka obcego najlepiej uczy się używając go. Więc konwersacje z osobami używającymi go na co dzień są naprawdę tym czego trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 31.05.2004 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Jasne, że warto. Największą barierą przy nauce języków obcych jest strach przed mówieniem "z marszu". A w obcym kraju głównie właśnie tak się mówi. No a potem, to już tak samo wchodzi w krew.... Warto też mieszkać u rodziny angielskiej - codzienne kontakty w sprawach podstawowych to dodatkowe bezpłatne lekcje i może być bezpieczniej, niż w internacie. Kilka lat temu moi synowie byli dwukrotnie i nawet jeśli nie porobili extra postępów (trudno po 3 tygodniach tego oczekiwać), to przełamanie bariery mają za sobą. Trafili zresztą na fajne rodziny, co też było dodatkowym plusem, a muszę nadmienić, że mieszkali oddzielnie. Teraz sami pracują nad dalszą nauką, bo wiedzą czego, jak i po co się uczyć. Warunek, jak pisze Peilin, podstawowy - najlepiej bez Polaków w grupie. No i warto dokładnie sprawdzić firmę organizującą wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satina 01.06.2004 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Córka ma jechać do Angli na początku lipca ze Szkoły Językowej STS, ma mieszkać u rodziny angielskiej jako jedna Polka. Ona już nie może się doczekać wyjazdu a ja już martwię się jak sobie tam poradzi. I tu wychodzi ze mnie nadopiekuńcza mamuśka Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 01.03.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Czy ktoś mógłby polecić jakąś sprawdzoną firmę od takich kursów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 02.03.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 A jaki jest najlepszy wiek dziecka?Ja chciałam w tym roku wysłać swoją 13-latkę, ale ona uparła się, że nie pojedzie. Przyznałam jej rację, że jest jeszcze za młoda, nic na siłę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts