Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 812
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od niedawna jesteśmy użytkonikami materaca latexowego z Ikei. Jestem zachwycona. Odpowiednio miękko/twardy, rewelacja. 25 lat gwarancji. Poprzedni miałam też z ikei, sprężynowy. Sprężyny zaczęły być wyczuwalne i niewygodne po jakiś 5 latach :-? Latex ma tylko jedną wadę: jest potwornie ciężki, wniesienie go do sypialni na piętrze przez dwie osoby graniczy z cudem.

lukasz123- a jak długo masz ten materac??

Przed chilka rozmawiałem z Gościem który sprzedaje takie materace i oczywiscie poleca mi wersje LUX twierdząc ze ta bez Latexu z pianką może się ubić odkształcić... tak po ok 4 latach a z latexem nie bede miec takiego problemu.

Kurczu juz sam niewiem a nie ukrywam ze cena jest dla mnie ważna - urządzani emieszkania DUżo kosztuje:)

mam ten materac z 5 latek i nic mu nie jest, moge ci podac telefo n kolegi co je sprzedaje to z nim pogadasz ci co sprobowali to go polecaja innym jest naprawde swietny i strasznie ciezki :D . co do odksztalcania to nie wiem czy widzialas jego profil jest tam masa "kieszonek" i watpie by coc mu moglo zaszkodzic. w tamtym tygodniu zalatwialem koledze szer 90 za 350 zł

a co do ikei , mama kupila tam materac za 2000 i nie jest zadowolonaa estella kosztuje 700-800 zl

Witam

Odradzam wszystkim materac z Ikea!

My użytkowaliśmy 10 miesięcy - po tym czasie nie nadawał się już do użytku - a mieliśmy jeden z najdroższych. Po zdjęciu pokrowca okazało się, że materac w zewnętrznej warstwie miał dziury ułożone jak sprężyny. Na szczęście reklamację uwzględniono - najpierw nam go "naprawiono", ale to już nie był materac, który wybrałam. Ostatecznie oddano nam pieniądze.

Potem kupiliśmy estrellę z MK_foam - korzystamy już półtora roku i jesteśmy bardzo zadowoleni. Ja ważę 55 kg, mąż 95 kg - obojgu śpi nam się dobrze.

Kupiliśmy na Allegro - 180x200 kosztował ok. 1000zł z przesyłką i mieliśmy go już na drugi dzień po zamówieniu!

• 4 weeks później...

może źle się określiłem wcześniej materac i stelaż to jedna rzecz coś takiego

http://www.jysk.pl/index/sovevarelset/madrasser/madrastyper.htm

tutaj to się nazywa materac skrzyniowy, nie był oczywiście kupowany w Jysk'u

Posiadam go od mniej więcej roku i wcześniej było OK, reklamacji nie mogę złożyć.

Stelaż jest okryty materiałem i nie wiem czy jakoś to rozcinać i dokonywać napraw ???

z góry dzięki za informację

pozdrawiam

marek

P.S. Pomysł z dywanem jest już stosowany !!! :)

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

szykujemy sie do kupna łóżka malzeńskiego :D

tutaj wiadomo-najważniejszy jest materac :roll:

co polecicie z wlasnego doświadczenia?

mąż wypatrzyl w TV DORMEO,bo jest alergikiem,a tam ponoc super technologie i różne cuda na kiju

nawet walcem go da sie przejechać-i nic :lol:

jakie macie materace i jak sie sprawują?

No właśnie. Nie dziw się, każdy teraz zajęty, albo wykańczaniem, albo stanem surowym ,albo świętami.

Wczoraj poznałam walory użytkowe i cenowe dwóch marek: Selene i Hilding.

:D Jarek wykładał się prawie na każdym i każdy mu się podobał :wink:

Mam wiedzę, że nawet do podwójnego stelaża powinny być oddzielne stelaże.