Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeszcze nie jestem na tym etapie żeby kupować materac, ale wydaje mi się że duży materac np 160 ma tę zaletę, że jak dziecko (dzieci) przychodzą do łóżka rodziców to nikt nie musi spać na "rowku". Ja mam synka 1,4 lat i codziennie rano domaga się żeby go wziąć do nas, a jak czasami jest chory to go bierzemy na całą noc.

• Odpowiedzi 812
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kupiliśmy materac 160 cm o nazwie SOLA z firmy Relaks z Chojnic. Kieszonkowy. O stopniu twardości H3 (czyli twardszy).

Śpimy na nim już 3 tydzień i ... nic mnie nie boli. Jak wstawałam z tapczana (szer. 120 cm) to czułam ból w kręgosłupie.

Chciałam mieć materac twardy, ale nie super twardy. Miękki odpadał od razu.

Mamy od dwóch lat taki: http://www.mkfoam.pl/index.php?option=com_josdirectory&Itemid=30&func=detail&id=4 wersja "alergik" - ze pokrowcem do zdejmowania i prania.

Z osobistych doświadczeń:

- sprężyny woreczkowe są lepsze od bonelowych

- w przypadku materaca sprężynowego na łoże małżeńskie lepszy jeden duży materac niż dwa małe (będą wyczuwalne krawędzie). Chyba że znacząco się różnimy budową/masą/potrzebami - wtedy każdy raczej powinien dobrać materac dla siebie

- przed zakupem przetestować - nie śpieszyć się, poleżeć...

no kurde w morde :evil:

kupiliśmy tydzień temu materac lateksowy w promocji ,a tu wczoraj jakiś rehabilitant po sklepie łaził...

no i dzgneło mnie jeszcze raz sie poradzić...

a on powiedział że kieszeniowe sprężynowe są lepsze dla osób z problemami z kręgosłupem i z predyspozycjami do problemów :roll:

a lateks-to najlepiej dla 100% zdrowych mlodych ludzi

no i że lateks przereklamowany jest

WKURZYŁAM SIE :evil:

po co ten lateks kupowaliśmy??!!

no i że lateks przereklamowany jest

WKURZYŁAM SIE :evil:

po co ten lateks kupowaliśmy??!!

Mamie (z duzymi problemami kregosłupowymi) kupiłam pod choinkę lateksowy Janpolu, typ Demeter, twardość H3.

Teraz mama przyjechała do mnie na jakis czas i... krzywi się na spanie na wersalce :-)

Może kiedys sobie kupicie stelaż z podnoszonym zagłówkiem (ja własnie taki zamówiłam do materaca, jeszcze nie dotarł), wtedy podobno tylko lateks, sprężynowe się nie nadają.

Pozdrawiam

zielony_listek

Ja ma taki

http://www.mkfoam.pl/index.php?option=com_josdirectory&Itemid=30&func=detail&id=7

z pokrowcem aloe od roku.

Rewelacja.

Początkowo miał być taki

http://www.mkfoam.pl/index.php?option=com_josdirectory&Itemid=30&func=detail&id=12

ale okazał się za miękki - tak z własnej oceny po półgodzinnym wylegiwaniu się w sklepie. Podczas testu pojawił się klient i też przyznał, że za miękki i żałuje zakupu.

my, po długich poszukiwaniach, zdecydowaliśmy się kupić materac tutaj .

Pan, który nas obsługiwał był kompetentny i sympatyczny. Cierpliwie znosił nasze pytania i wątpliwości. Poza materacem kupilismy jeszcze stelaż. I dostalismy poduszkę ortopedyczną ;o).

A materac wzielismy ten. Przyjedzie za 2 tygodnie. Mam nadzieję, ze będziemy zadowoleni.

http://www.sypialnia.net/img/72_1189502810.jpg

• 2 months później...

Lateks - porażka, Też na początku planowaliśmy wydać mało na materac góra 1000,00 stwierdziłam a niby czemu skoro prawie połowę życia spędzamy w łóżku. Byłam w wielu sklepach i nie sadzę żeby kupowanie bez wcześniejszego obejrzenia przez internet było dobre. Wstępnie też myślałam że tylko twardy i taki jest najlepszy, ale kiedy kładłam się w sklepie na różnych materacach zdecydowaliśmy się na sprężynowy, była ogromna różnica w komforcie, nawet teraz będąc gdzieś na wyjazdach i śpiąc w różnych łóżkach nie czuję się tak komfortowo jak na swoim własnym. Jest to średnio miękki materac który ma się dopasowywać do mojego kręgosłupa a nie kręgosłup do twardego materaca. Nazywa się SWING – kupiony w salonie materacy na terenie sklepu AGATA meble

Radze udać się do klepu i przymierzyć swoje ciało do materacy

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

Ja będę kupować zaponiedługo materac produkowany

w moim mieście Radomiu (firma Radir).

Kosztuje 780,- zł za lateks na górze materac (kieszeniowy oczywiście)

i wymiar 160 x 200 cm.

W porównaniu z Kołem, Holdingiem i jeszcze dwoma firmami, które

oglądałam (nie pamiętam nazw), jest dużo tańszy

a wygląd i jakość porównywalna...

Ja mam teraz Estrellę lux na stelażu z firmy Koło.

Od 5 lat mamy estrelle i baaaaardzo polecam! Najlepiej przejdź się do jakiegoś sklepu i wypróbuj kilka różnych. Osobiście nie toleruje materacy miękkich, ani bardzo twardych. Z matami kokosowymi także odpadają, materac zachowuje się jak płyta - usiądziesz i całe wygina się. Estrelle (link do pierwszego z góry sklepu wg googla) tylko większą kupimy także do nowego domu, warta swojej ceny :)